Med.Over.Net

Odgovori: dr. Blejec Tanja

Pregled teme
Valderon
O Blejcevi sem slisala danes prvic ,urco pred amniocintezo ko sem prebrala priimek zdravnika ki izvaja poseg...in hitro na net poguglat mnenja o njej....kar me ni kap in malo je manjkalo da nisem uzela knjizice in odsla....po opisu sm si jo predstavljala kot monstruma...vsa preplasena sem vstopila v ordinacijo - ona pa - prijazna strokovna direktna...celo posalila se je nekajkrat in me s tem nekako sprostila pred pregledom ko sem povedala da me je strah...posega nisem sploh cutila pa vecina dela bav bav s to iglo v trebuh....jst mam pozitivno izkusnjo z njo...je pa res znorela ko je v ordinacijo stopila neka druga zdravnica in je nastal prepih...
Citiraj
gangladesh
Tudi midva imava zelo slabe izkušnje z Dr. Blejčevo. Nestrokovna, neprijazna in ''gun ho'' na kvadrat. Ne bom našteval podrobnosti, saj je v ostalih postih toliko napisanega, da če bi bila tole zasebna klinika, bi baba namesto zastave visela pred ordinacijo omenjene klinike.
Mane bolj nekaj drugega zanima. Kako da noben od sodelavcev nič ne ukrene glede tega. Tako hvaljeni Dr. Slavko Pušenjak in dr. Rončevič in ostali, ki vas hvalijo tukaj po forumih, na vas ciljam. Kako to, da vas ne moti tole kar berete tukaj po forumih. Ali se noben ne zamisli nad tem. Jaz si ne predstavljam, da bi kdo v naši firmi imel tak odnos do strank ali tak način dela. Že kot sodelavec bi ga opozarjal in, v primeru da ne bi zaleglo, šel naprej s postopkom dokler ga ne bi odpustili. A pa vas nič ne peče vest, ko se spomnite Hipokratove zaprisege. Za Blejčevo mi je jasno, da je o Hipokratovi zaprisegi brala enkrat nekaj, verjetno v Lady tabloidu. Ker če bi imela trohico odgovornosti in morale, bi zapustila tole službo in šla delat nekam v šolsko kuhinjo. Kaj pa vi? Pa saj ne delate za tekočim trakom in niste neki referenti, kjer je možno napake popravljat ali pa sploh ne pridejo do izraza. Vi ste mojstri, ki se ukvarjate z medicino, kjer po mojem mnenju, ne bi smelo prihajati do takih lapsusov. In ko vam ga kolegica Blejčeva spet, že 1000ič brcne v temo, zamižite na eno oko, ali kako? Res me zanima zakaj je taka oseba še vedno v taki službi in še naprej ljudem pije kri. Sploh pa z izjavami kot so (citiram): ''Ja veste saj ona ni čisto normalna. Ona je še en teden pred porodom šla smučat''. (To sem slišal od zdravnika, ki je komentiral Dr Blejčevo v porodnišnici.), ne dajete ravno zaupanja vredno sliko celega porodnega oddelka. Torej se zavedate, da ta ženska ni ravno normalna in ne naredite popolnoma nič. Zakaj?
Citiraj
Ksenča :)
Pozdravljene!

Moja izkušnja je pa takale :
Bila sem noseča z dvojčki.najprej sem imela Pušenjaka,poden!kot da mu je najtežje bit tm in prenašat nosečnice,res :D
Potem je šel pa na dopust poleti,oktobra sem mela pa rok,pričakovali smo prej seveda,ker sta bila dvojčka.In potem ga je vedno nekdo nadomeščal,jasno.Vedno me je pregledal nekdo drug.
Potem pa naletim na Blejčevo ko sem imela ultrazvok.Hmmm...zanimivo je blo :)))
Naredila mi je UZ,ju je poimenovala kar Janko in Metka,pogledala materinsko knjižico,potem še mene izpod obrvi in rekla:ja,madona,kdo pa je vš ginekolog??
Ji vse povem,pa pravi:ah,njega nav cel poletje,midve greva h koncu počas,vs ne more vedno drug gledat,pjte tjale pa k men se prepište,bova midvee spravle jankota pa metko do konca :))))
FACA SVETOVNA,res.NIKOLI ni bla nesramna,vedno prijazna...že ko sem vstopla noter na pregled,je rekla:ooooo janko pa meti gresta !
skrbna zelo,vsaj do mene,napotnice za rešilca,vse sm mela tipi-top.
Potem je videla da počasi bo pa treba sprožit porod in 17. septembra sem bla sprejeta v porodnišnico in ker sem bla odprta kar na porodno :)))
Pušenjak mi je prišel predret ovoj,me je bolelo ko hudič,on pa me je gledal,pa vs hladen:ka pa se pačte,to sploh nč ne boli...HALOOO?!?!?!
Porod je šel lepo naprej,dokler naša punčka ni mogla iti ven...in oni bi brez da bi me rezali uporabiti vakum..in če nebi tisti trenutek vstopila Blejčeva in jih spravla v red,ne vem kaj bi bilo z našo punčko,ker je imela popkovino okoli in okoli glave.
Oba,tudi fantka je lepo spravila na svet,in me na koncu tudi prišla pobožat in me pohvalit!

Je pa res da ljubljanse ženske v čakalnici so ble zmerej tko pošmekane...v petkicah tip top...aj poj kej čudn da jh vse boli :D

PAPA
Citiraj
Skuter
Pozdravljeni!

Tudi sama sem bila na pregledu pri dr.Blejec, ker imam epilepsijo in epi napade med nosečnostjo. Sliši se grozno, ampak če imaš napade celo življenje je to povsem vsakdanje in nosečnost
poteka povsem v redu. No, osebna ginekologinja me je napotila k dr. Blejec, bolj preventivno. Ker je že moja ginekologinja sama zagnala hudo paniko, ker ni nikoli imela še nosečnice z napadi in ima sama grob pristop in "nadira" pacientke, je bila dr. Blejec proti njej dokaj mila:)he he
Ker sem iz Kopra, sem v Ljubljani pričakovala nekoga zelo zrihtanega, vzvišenega, ko pa sem vstopila v ambulanto, je bila tam, kot ena kuharca, malo zavaljena in direktna itak! Kar v redu je razložila isto stvar kot že domača ginekologinja, zato res ne vem, zakaj toliko pregledov. Rekla je, da moram takoj jutri na bolniško, da kaj še delam v službi in da naj grem raje pod hruško sedet in se hladit z limonado:)
Ko sem potem na papirju vidla, da je gospa primarij, res nisem mogla verjeti, kako po domače komunicira. Komaj čakam, da grem spet k njej, da vidim kakšen prigrizek naj si pripravim k limonadi, hehe:)))
Dosti sreče in dobre volje vsem!
Citiraj
masamark
Naj se sama napisem svojo izkusnjo z dr.Blejscevo:imela sem tezave zaradi katerih sem bila napotena v lj.porodnisnico!Prestrasana sem vse po vrsti sprasevala,ce bom sprejeta na oddelek!Vsi po vrsti vkljucno z g.so mi zatrjevali,da glede na izvide kaj vec kot spremljanje ne bo potrebno!S tem se je strinjal tudi zdravnik v triazi,prav tako sestra,nakar se on po tel.posvetuje s dr.Blejcevo!Ona odredi sprejem,zdravnik se cudi,ampak se ji ne upa upreti!Torej sem naSlednji dan sprejeta,brez posebnosti lezim na oddelku!Pride 3.dan dr.Blejceva na vizito brez pozdrava,hladna,skopa,tezko odgovori na katerokoli vprasanje,prehitra!Kot so pisale ze ostala dekleta,brez posluha....Sem pa imela sreco,tako sem po tednu dni dobila novo zdravnico dr.Vesno Fabijan!Tudi ona je zdravnica v apn,njej gredo pa same pohvale!Umirjena,zelo prijazna,na vsako vprasanje na dolgo odgovori,pomirijoca...pravi soncek za nas prestrasene nosecnice s tezavami!Jo zelo priporocam!Tudi sama imam izkusnje z dr.Pusenjakomin sicer pri aminocintezi,katere sem se bala na smrt!Tudi njemu vse pohvale prijazen,malce hudomusen,strokoven in pomirijoc!
Citiraj
barbaronka13
Ko sem brala vaše izkušnje, me je bilo prav strah obiska pri imenovani ginekologinji. Ampak zdaj hodim k njej že tri mesece, na vsakih 14 do 21 dni in moram reči, da je njen odnos do mene profeesionalen. Ne olepšuje stvari, na uz ne komentira otroka s kakšnimi ljubkovalnimi vzdevki, ne poklepeta z mano kot npr. osebna ginekologinja, ampak kar jo pa vprašam, mi je pa vedno potrpežljivo in razumljivo odgovorila. Tako, da ji nekako zaupam, da bo najin otroček zdrav in ob pravem času prišel na svet.
Citiraj
milsim drugače
Tole sem spregledala. Jaz sem spisala pritožbo po porodu, zgodilo se kaj pretresljivega ni. Nekaj "pogovorov" pa čao. Ob skrbi za visoko rizičnega otroka mi časa za kaj več ni ostalo. Po 6 letih je pa verjetno prilično pozno.
Citiraj
buba200
Nisem sicer vsega brala.
Moja nosečnost je bila normalna, vendar sem se po prvem pregledu med nosečnostjo odločila, da dr. Blejc ni več zame in sem zamenjala ginekologa, drugače sem bila pa njena pacientka več kot 10 let. Absolutno sem bila razočarana nad njenim odnosom.
Citiraj
zgrožena mamica
Strinjam se z vami, Treba je nekaj narediti in preprečiti, da takšni ljudje delajo na mestih kjer je prijaznost in topla beseda najbolj potrebna.
Združimo se in ukrepajmo... da bomo bodoče mamice prikrajšale za hudobijo, nesramnost, nesočutje, ki ga daje dr. Blejčeva. POJDIMO V AKCIJO
Citiraj
pa ni prav!!!!!
Čeprav vaju razumem in je ob majhnem otrčku, ki hvala Bogu živi, ni prav, da sta tiho! Ker smo tiho si tudi upajo toliko!!!! Če bi se nas več (vse) oglasilo in bi zahtevali tožbo, bi se stvari na hitrico porihtale! Ali bi se ona morala spremeniti, ali bi pa letela. Če bi se samo vse mamice grozljivk iz tega posta javno oglasile, bi stvar morala postati odmevna!
Citiraj
zgrožena mamica
Spoštovane
Minilo je eno leto in pol kar sem imela kontakt z Dr. Blejec. Ženska je nekaj najbolj zverinskega kar sem kdaj koli v življenju spoznala. V 27 tednu nosečnosti sem dobila popadke in so me poslali v porodnišnico. Sprejela me je dr. Blejčeva, ki me je od daleč pogledala in rekla spet ena, ki bila rada manakenka pa otroka bi mela, spet bo treba drobiž reševati. Hitro sem videla, da ne prenese fit nosečnic, sploh pa ne urejenih. Potem me je vprašala od kje mi ideja, da sem 27 tednov noseča? bila sem vsa otrpla in sem jo samo gledala naslednji njen stavek me je pa zlomil 'IN KOLIKO ČASA VAM OTROK VEČ NE RASTE je rekla. Rekla sem ji da nič ne vem o tem, da mi otrok ne raste pa se mi je režala, kaj vi sploh veste mi je rekla? Naredila mi je ginekološki pregled brez rokavic in mi prinesla glivice, na pregledu pa ugotovila da sem 2 cm odprta in da že tipa glavico. Dali so mi inekcijo za razvoj pljučk in me sprejeli na oddelek. Zvečer mi je mož iz Dravograda v LJ. pripeljal spodnje perilo in ščetko in osebne stvari in so mu sestre dovolile, da pride k meni, ker sem bila sama v sobi. Čez kakšne pol ure v sobo prihrumi dr. Blejčeva in se začne dreti name, kaj se grem kaj si domišljam kdo da sem, da imam lahko moža pri sebi. Rekla mi je Z VAMI IN VAŠIM OTROKIM ITAK NIČ NE BO, TAKO DA JE VERJETNO MOŽ PRIŠEL V PORODNIŠNICO ZATO, DA BO UKRADEL KAKEGA ZDRAVEGA OTROKA, KER Z VAŠIM ITAK NIČ NE BO. Oba sva okamenela, možu se je strgalo in ji je rekel naj utemelji svoje domneve pa je rekla z vami se nimam kaj pogovarjati.
Naslednji dan po incidentu me je pregledal dr. Pušenjak in ugotovil da je maternica še zaprta, da se otrok še ni obrnil in je še vedno pokonci, ugotovil je tudi da imam glivice. Zelo presenečen je bil nad sprejemnim listom dr. Blejčeve in ni želelniti komentirati.
V 32. tednu sem rodila zdravo deklico, ki veselo teka naokoli in ko jo pogledam si rečem;
TUDI ČE LEŽIM NA SMRTNI POSTELJI DR. Blejčevi NIKOLI VEČ NE DOVOLIM, DA STOPI V MOJO BLIŽINO.
Z možem sva razmišljala o tožbi vendar sva se odločila, da ni vredna najinega časa in misli, čeprav je ostal zelo grenak priokus.
Citiraj
mislim drugače
Polončica, logično, da tudi najboljši in najbolj zavzet zdravnik ne more predvideti in preprečiti vsega, kar se lahko zgodi. V življenju ni 100% varnosti. Je pa velika razlika, če se nekaj zgodi povsem nepričakovano in brez pojasnila, kot se je tebi, ali pa se nekaj zgodi zato, ker je zdravnik posegel po povsen napačnem pristopu in to kljub temu, da ga kolegi opozarjajo, da je njegov pristop preživet in veliko bolj tvegan, kot novejši. V prvem primeru te trešči z jasnega, hudo je, ker ni pojasnil, ni odgovorov, razlag, sprašuješ se, kaj pa če.... V drugem primeru pa veš, da nekaj JE narobe in zaupaš nekomu, ki je menda strokovnjak, pa kasneje (če imaš srečo, še pravi čas!) ugotoviš, da zaupaš napačnemu- Jaz sem se v ordinaciji v direktnem soočenju z Blejčevo (ne enkrat!)postavila za svojega otroka in ko mi tudi četrtič ni dala odgovorov na moja vprašanja in zgolj gonila svojo, sem ji povedala, da je zame njen način nesprejemljiv in zato od nje odhajam. Njenega besa ne bom zlepa pozabila. Ne bi ponavljala, kaj mi je tulila čez mizo. Brez težav sem jo zamenjala in to je mojega otroka rešilo, kajti po njenih metodah bi bil otrok ogrožen bistveno bistveno prej, kot je bil po novejših. Meni osebno se Blejčeva predstavila kot strokovnjak za
1. večplodne nosečnosti
2. abrupcijo placente
3. senzibilizacijo,
kot se je sama izrazila pa "podela" tudi preeklampsije, GD in "kar pač pride". Glede na izkušnje vedno podvomim v ljudi, ki so tako zelo "univerzalni". V mojem primeru je čisto vsako vprašanje vzela kot napad - ob tem, da sem se soočala s problemom, ki je zelo redek, o katerem nisem imela blage veze in mi niti na najbolj preprosta, osnovna vprašanja ni odgovorila. Sreča je edino ta, da sem si vajena v življenju pomagat sama in sem si tudi tokrat, tako da sem na drugi pregled že prišla z osnovnim vedenjem o zapletu in načinih reševanja. Ampak ona enostavno ni bila pripravljena ničesar, ampak čisto popolnoma ničesar pojasnit, tako da je 2 x vmes odgovore zame iskal osebni G, ki se je nato z mano vred spraševal, zakaj za hudiča me je sploh poslal v APN - kamor btw. NE HODIJO vse zdrave nosečnice zadnji mesec nosečnosti, še zdaleč ne. Na tak način sem kasneje tudi prišla do drugega zdravnika, ki ima vse zasluge za to, da danes imam zdravega otroka.

Ne gre zato, da bi želela nekoga politi z gnojnico kar tako malo, v tri dni. Gre za to, da si nekdo, ki se ima za strokovnjaka, ne pusti dopovedati, da se svet ni ustavil pred več desetletji, ampak se še vedno vrti. Da danes, hvala Bogu (ali komurkoli že), poznajo načine, boljše, zanesljivejše, varnejše, s katerimi je možno reševati, kar 20 let nazaj še ni bilo mogoče. Da je včasih miljonkrat bolje reči- ne vem, ne znam, se bom posvetoval, to pa bolje od mene obvlada xy, vas bom tja poslal, priznati, da nisi vsemogočen - ne pa vztrajat na svojem tudi še takrat, ko ti že črno na belem dokažejo, da nimaš prav. To je tisto, kar je NEVARNO in je, vsaj po mojem, na to treba opozarjat. Moj ginekolog je rekel "gospa, pojma nimam, se bom posvetoval - kam vas lahko pokličem?" in ga zato danes ne cenim nič manj. Nasprotno, še bolj mu zaupam, ker vem, da se zaveda, do kod seže. Tudi zdravnik, ki me je nato prevzel, mi je vsakič razložil, kaj lahko naredi, česa ne more in kakšna so tveganja, če naredi to ali pa če ne naredi nič. Jasno in glasno. Vsakič mi je tudi razložil, da obstaja 20-25% možnosti, da gre kaj narobe in otrok umre, ampak če ne naredi nič, bo otrok zagotovo umrl. Še vedno pa je odločitev prepustil meni oz. nama po tem, ko nama je predočil vse možnosti in posledice. Na vsa vprašanja sem dobila odgovore in tudi, če bi se izteklo drugače, kot se je, bi sicer bolelo ko sto vragov, logično, bila pa v toliko mirnejša, ker bi vedela, da smo tako zdravnik, ki me je vodil, moj gin. in jaz storili čist vse, kar je bilo mogoče storiti. To pa je velikanska razlika.
Citiraj
polončica
Pa naj bo zadnjič. Sama sem pri svojih rosnih 20-ih pokopala otroka in še danes 20 let kasneje se spomnim trenutka, ko so mi povedali da je moj otrok umrl. Pa med nosečnostjo ni bilo čisto nič narobe ne z otrokom ne z mano, a srečna zgodba se je končala tako kot se je. Prebolevanje je bilo dolgo in težko. Ne samo otroci, nasploh ljudje nismo "cegli" ampak poskušam povedati, da se v življenju zgodijo stvari, ki jih velikokrat ne moremo predvideti in nimajo nič z neznanjem in namernimi zmotami. Se zgodijo. In ne pomaga nič, v tolažbo si lahko rečemo, da je verjetno kriv ta pa ta zdravnik, ker ni predvidel tega pa tega pa onega ... V resnice pa ne vemo. Tudi jez ne bom nikoli izvedela zakaj se je to zgodilo, pa bi mogoče takrat rada slišala, da je bilo pa v resnici nekaj narobe - v tolažbo.
Dr. Bleječeva je - toliko v informacijo - specializirana za kromosomske spremembe ploda.
Res sta moji nosečnosti potekali brez zapletov in glede na izkušnje sem bila zaradi tega najsrečnejša na svetu. Tako kot vse zdrave nosečnice sem hodila zadnji mesec v APN in me je kot moja osebna zdravnica seveda obravnavala ona. Mi je pa bilo že med prvo nosečnostjo povedano, da bi me v primeru kakršnih koli težav poslali k ginekologu, ki se ukvarja s tem področjem in bi me potem on spremljal vso nosečnost - takšen je bil primer moje prijateljice, ki je imela v nosečnosti izredno povišan pritisk in je kot rizična pristala pri dr. Cerarju, ki obravnava nosečnice s to težavo ter jo je obravnaval do poroda.
"Mislim drugače" mogoče pa bi morala biti tako pogumna kot si pri pisanju tudi v ordinaciji pri ginekologu. Ne tega vzeti kot zlobno pripombo, vem da je včasih lažje pisati kot povedati ampak če se gre za strah glede otroka se je potrebno postaviti zanj. Mogoče takšen pristop razbiti s prijaznim vprašanjem in tako razorožiti osebo, ki postaja ali je neprijazna in celo nesramna.

Vsem skupaj vam želim lepe nosečnosti in da bi znale biti v življenju predvsem srečne.

LP
Citiraj
mislim drugače
Iz konkretne izkušnje: Blejčeva obravnva
-visk tlak
-gest. diabetes
-abrupcijo placente
-senzibilizacije
-prezgodnje odpiranje MV
-večplodne nosečnosti

Noben drug ni tak univerzalec. Napisala sem samo to, kar sem v svojem času sama srečala pri njej. Verjetno bi se našlo še kaj. Kolegi te ne pošljejo h konkretnemu strokovnjaku, pošljejo te v APN. Tam te dodelijo glede na težave, ki jih imaš. Ker se ona "na vse spozna", ima toliko pacientk, kot jih ima. Glede na to, koliko zdravnikov pač je na razpolago, pač ne more eden imet nič pacientov, drugi pa 2 x preveč. Sem pa sama ob vpisovanju večkrat slišala, kako so iskali luknje pri drugih zdravnikih in ko se ni dalo, je pač padla Blejčeva.

Meni je jasno, da vsak, ki dela, greši in če ima še veliko dela - pacientov, bo zgrešil večkrat - logično. Le da je malo drugače, če vzidaš en cegu postrani ali če pokoplješ otroka.... En velik del predstavlja tukaj odnos do človeka, sploh v tako ključnih dogodkih, ko je pričakovanje otroka, ki je tako ali drugače ogrožen.
Citiraj
polončica
Pozdravljene,

res je vsak od nas ima svoje izkušnje, res je tudi, da ko se gre za naše bodoče otročičke ni nobeni od nas vseeno oziroma nobeni ni bilo vseeno. Pa se vam ne zdi čudno, da k tako grozni, nestrokovni, arogantni, cinični in sploh zanič ginekologinji njeni kolegi sploh še pošiljajo pacientke, jo sprašujejo za mnenje in o njej govorijo kot strokovnjakinji? Verjamem, da če bi bilo stanje res tako katastrofalno že zdavnaj ne bi bila več zaposlena. In ni res, da je dr. Blejčeva univerzalka, tudi ona je specializirana za točno določeno področje. Imeti svoje izkušnje pa čeprav slabe še ne pomeni, da nam je dana pravica do posploševanja saj s tem ne vede ali pa celo namenoma razširimo o posamezniku preprosto povedano laži.

LP
Citiraj
mislim drugače
Moja izkušnja in mnenje sta drugačna, žal. Nisem nobena razvajena zmazika, ki bi menila, da sem prva, zadnja in edina noseča, da sem čudo stvarstva ali karkoli podobnega. Pričakujem pa, da se vsakdo do mene obnaša kot do človeka in da so njegovi predlogi in ukrepi STROKOVNI. Potem še tudi kak kos arogance požrem. V mojem primeru Blejčeva ni bila niti korektna in še manj strokovna. Nimam zasebnega ginekologa, k njej sem bila poslana iz iste hiše, kjer dela ona. Njen odnos je bil katastrofalen, aroganten, pa dobro, ni edina v Porodnišnici, ki meni, da je mali bog. Huje je bilo to, da sem glede na njen odnos ves čas dvomila, da res ve, kaj dela. Ker človek, ki ve in je vase prepričan, zna tudi odgovoriti in utemeljiti svoje početje, ona ga ni niti enkrat, vsakič me je samo nadrla, da kaj neki si milsim, če bo otrok preživel bo, če ne pa pač ne bo. Pa da itak nimam pojma o vsem skupaj, da nima kaj spraševat. Halo? Tako je pa pika, eni tudi umrejo. Krasna tolažba in obet, ni kaj. Da je temu dejstvu tako, mi jebilo jasno, vendar jaz sem k njej prišla, da bi vsaj nadzirala otroka - v 20 tednih sem imela natanko en UZ, ki je trajal manj kot minuto. Rizičnosti sem se sicer zavedala, čeprav od nje nisem zvedela ničesar.

Ker mi zadeva le ni dala miru, sem brskala in brskala za informacijami in preden je bilo prepozno, našla tudi še druge ljudi, ki se s problemom ukvarjajo, čeprav je ona trdila, da je ona edina. Sama sreča, da nisem odnehala, kajti moj otrok ob njeni obravnavi 100% ne bi preživel. Sploh pa ne kvalitetno. Je pa res, da je ona univerzalac in se spozna na vse živo, če ji verjameš. Vsi ostali v APN so specializirani vsak za svoje področje, ona pa vse pobere. Jaz vem, da se ji bom ognila v velikanskem loku, me pa veseli, da vas ima nekaj tudi kako dobro izkušnjo z njo.
Citiraj
Ay*
Se podpišem pod zadnji post... je tudi moja osebna ginekologinja zadnjih 10 let, sedaj me vodi v spet rizični nosečnosti. Stvari in diagnoze pove zelo realno, ampak me ni nikoli užalila... kvečjemu mi je marsikdaj vlila veliko mero upanja, da se bo vse izteklo v redu. Ženske, še posebej noseče bi vedno rade slišale same lepe in sladke besede, včasih pa je žal realnost taka, da nas je potrebno prizemljit.
Vse potrebne UZ pri svojih pacientkah opravi sama, letos mi bo sama opravila tudi amniocintezo. Všeč mi je, da mi tak poseg opravi zdravnik, ki mu zaupam in me ne pošiljajo od enega do drugega zdravnika. Pri prejšnjem porodu je bila tudi prisotna - zelo podobne izkušnje kot polončica.
Verjetno so najbolj opevani ginekologi, ki svoje pacientke na podrobne preglede in ob zapletih pošiljajo na dodatne preglede in preiskave v porodnišnico, sami pa se izogibajo dajanju neugodnih diagnoz in reševanju zapletov (oz. niso strokovno usposobljeni).
Citiraj
polončica
Pozdravljene,

prebiranje vaših zapisov me je preprosto povedano prisililo v to pisanje. Dr. Blejčeva je bila več kot 10 let moja osebna ginekologinja in sem bila z njo zelooo zadovoljna. Skupaj sva šli skozi obe moji nosečnosti, vedno sem bila korektno pregledana opravljene so bile vse preiskave, ki pripadajo posamezni nosečnici, ko pa sem si zaželela še dodatnih mi je bilo to omogočeno seveda proti plačilu. Vedno si je vzela čas za pogovor, znala se je pošaliti, tudi na moja "trapasta" vprašanja v prvi nosečnosti ni odgovarjala z aroganco. Ko sem prišla na prvi pregled po porodu je želela videti tudi otročička, pri drugem porodu pa je tako ali tak bila dežurna in je prišla večkrat v porodno sobo pogledat kako sem, nadzirala je potek poroda ... in po porodu me je prišla pogledat in že v porodni sobi vzela otroka v naročjr, obiskal me je tudi v sobi na oddelku (njena navada, da obišče svoje pacientke). Moje izkušnje z njo so odlične, v primerjavi z dr. Atanasovo in njenim sinom. Z obema sem se srečala v prvi nosečnosti, s sinom na urgenci, ko sem krvavela v 8. tednu in me je odpravil z besedami da se nimam s čim obremenjevati saj v takšnih primerih 80% nosečnic splavi, njegova mati pa me je obravnavala zadnjih 14 dni nosečnosti, ker je bila dr. Blejčeva na dopustu. Katastrofa. Prej umirjena nosečnost se je spremenila v živčno vojno saj mi je kar na pregledu povedala, da otrok verjetno ne bo preživel, da se premalo giblje, da bi morala kar takoj roditi - takoj mi je bilo jasno zakaj je dr. Blejčeva namignila, da bi bilo mogoče boljše, če mi sproži porod pred dopustom. Danes se s tem ne obremenjujem več, mi je pa bilo nekaj časa žal, da je nisem poslušala. Dejstvo, ki ga pozabljate je in to sem doživela na lastne oči je, da k dr. Blječevi pošiljajo veliko število nosečnic, ki imajo kakršne koli težave, pa ima že tako veliko svojih pacientk, ki prav tako hodijo zadnji mesec v patološko ambulanto potem pa še cel kup ostalih, ki jih celo nosečnost obravnava njihov ginekolog (seveda zasebni), ki pa ni pristojen za preiskave v zadnejem mesecu nosečnosti. Sama sem doživela, ko so iz njene ambulante prihajale mamice, ki so bile razočarane - verjamem. Verjetno jih je najprej presenetilo to, da ima njihov ginekolog boljšo opremo, da ga ne kličejo vsakih nekaj minut v porodno sobo, ker se dežurni ne zna odločiti kaj bi z mamico, ki rojeva, ga ne sprašujejo za mnenje o diagnozi... To se v ambulanti dr. Blejčeve dogaja, velikokrat je prepozno prišla v ambulanto, ker so jo klicali k rizičnemu porodu, vedno se je opravičila že v čakalnici, res pa je tudi, da se bolj posveti pacientkam katerih izbrana zdravnica je, ostale tja pridejo samo na dodaten pregled verjetno zaradi potrditve določenega stanja. Glede UZ pregledov pa toliko - moje mnenje je, da se malce pretirava s temi stvarmi. Zdravnica pač pregleda tiste zadeve, ki so predmet obravnave, dr. Blejčeva pač ni takšen tip, da bi ob vsakem prstku skakala v zrak, dejstvo pa je, da pregled opravi korektno in da pregleda pri otroku vse kar je potrebno. Midve sva na vsakem pregledu buljile v ekran in mi je, pa je sploh nisem prosila, sama razlagala kaj je kaj in mi samoiniciativno dala tudi 4 slikice. Najina "srečanja" so bila vedno prijazna, nikoli ni dvignila glasu name, določene stvari mi je povedala odločno, a brez prizvoka superiornosti, ker je ona tista.ki ima mojo usodo v rokah. Tista, o razliki med sorojenci, pa ima že status anekdote in je ni potrebno jemati resno.
Citiraj
lusy3
Samo stran od te zmešane ženske.
Po njeni zaslugi imamo doma skoraj triletnega fantka s cerebralno paralizo. Na predpripravi za Cr je ugotovila popolnoma zrelo in zelo kalcinirano posteljico, preveč plodovnice in beljakovine v urinu. Kljub mojim argumentom da to ni v redu me je poslal domov in me čez en teden naročila za CR, brez kakršnega koli ctg pregleda. Bila sem že v 38 tednu nosečnost. Čez dva dni pa se mi je popolnoma oluščila posteljica(abrupcija placente). Fantka so morali oživljati in potem smo samo čakali kaj bo. Rezultat pa je tu. Vem da se abrupcije ne da napovedati, vendar so bili tu opozorilni znaki , ki so kazali na to da bi morala takoj narediti Cr. O bog kako jo na trenutke sovražim

LP
Citiraj
slabaizkušnja
Pozdrav vsem,

Vidim, da so posti na forumu sicer že starejši pa vseeno bi želela deliti še mojo izkušnjo z dr. Blejčevo, ker mi leži na srcu.

Blejčeva sicer (hvava Bogu) ni moja osebna ginekologinja, saj obiskujem dr. Pinterjevo v leonišču, ki je njeno čisto nasprotje. Zadnjič pa sem bila naročena na pregled, ker se imela + test nosečnosti. Ko sem prišla tja, moja ginekologinja bojda ta dan sploh ni delala... se hočem naročiti za kak drugi dan, pa ima baje tako veliko nosečnic, da jih daje drugim ginekologom, da jih spremljajo skozi nosečnost. In potem mi svetujejo naj kar grem na pregled k enemu od ginekologov, ki delajo tisti dan. Ok... naj bo. Zavijem v prvo ambulanto in se zmenim, da me pregleda ginekologinja, ki je bojda tudi porodničarka v lj. porodnišnici. Pridem notri k njej, me vpraša kaj sploh delam tam, povem da sem imela + test nosečnosti in me vpraša, ja kdaj ste pa nazadnje rodili. Jaz povem, da imam doma osemmesečno punčko (vse to seveda z nasmehom in veseljem), ona pa me začne dobesedno nadirat, da nisem normalna, pa če sem neumna, da rojeva se na 4 leta (?!?!?!) in da zaradi takih potem mamice umirajo med porodi in se rojevajo nedonošenčki, in da je to totalno neodgovorno do otročka, ki ga imam doma in me potrebuje (pa ok... sej ga ne bom zdej dala v rejo) in do otročka, ki ga nosim. V glavnem čisti šok... potem ko sem malo k sebi prišla sem ji rekla, da če je tako pametna nej mi razloži zakaj je v veliki večini družin med brati in sestrami ca 2 leti razlike, če se pa rojeva na 4 leta in ji pač rekla, da sem tam zato, da ona naredi to za kar je tam, torej me pregleda, to je pa vse kar od nje rabim.

Mislim, da glede na mojo izkušnjo in glede na vse, kar sem o njej prebrala na tem forumu, lahko rečem, da so take ginekologinje kvečjemu velika sramota za slovensko zdravstvo in za slovensko porodničarstvo. Žalostno. Malo jo ven vleče le tistih nekaj svetlih komentarjev, izkušenj s posameznicami, pri katerih je očitno nič ni motilo in se je za spremembo obnašala kot človek.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.