Odgovori: V 9. Tednu plodek ni viden

Pregled teme
Skrbeti ali ne
Če sem čisto iskrena, nimam pojma, lahko pa samo dodam svoj primer.
Sama sem imela nosečnost brez ploda. Prvi UZ v 6.tednu, gv primerna, nekaj, kar bi lahko bil rumenjaček, brez ploda. V 7.tednu samo gv, splav sem imela v 8.tednu pod narkozo, ker sem rh-.

Pri meni je bilo zanimivo to, da je gv rastla normalno s tedni. Ko sem šla kasneje gledat na splet mere gv, je bila velika točno toliko kot mora biti, ampak prazna.
Tako da ti lahko mogoče pomagajo kaj mere gv in rumenjačka. No, če jih sploh imaš.

V naslednji nosečnosti sem imela prvi uz ponovno v 6.tednu, kjer se je pa vse lepo videlo. Gv, rumenjaček in zraven plodek z odmevi.
Citiraj
Katytea
Nisem nič vprašala samo upam da ni nič narobe saj po mojem če bi bilo kaj narobe bi pomoje povedala. Ponovno sem naročena 12.2 mislim da bom komaj dočakala datum. Saj drugače nimam pa nobenih problemov da bi kaj krvavela ali kaj podobnega.
Citiraj
Jaz tako
Katytea je napisal/a:
Teoretično je vse mogoče. Lahko bi zanosila takoj po končani menstruaciji ali pa tik preden bi morala biti naslednja. Ampak to je kar tri do štiri tedne razlike. Mogoče ni še dobro razvidno. Primer: recimo, da sva obe, ti in jaz imeli zadnjo menstruacijo 29. nov. Pa sem jaz zanosila takoj po menstruaciji, ti pa kak dan preden bi morala dobit novo menstruacijo. Tako kot se računa tedne nosečnosti, torej od prvega dneva zadnje menstruacije, bova po tednih veljali za enako noseči, v resnici pa bo moj plodek rastel približno tri tedne več kot tvoj. Ne vem, kako to ginekologi gledajo, ampak po moji logiki je med mojim in tvojim vendarle nekaj razlike. Tako si jaz razlagam. Pa si vprašala, zakaj tako misli? Ali sumi da je kaj narobe?
Citiraj
Katytea
Mene pa samo zanima nekaj.Zadno menstruacijo sem imela 29. Nov na pregledu sem bila 22.1 pa mi je ginekologinja naročila čez tri tedne ker pravi da smo mogoče kasneje zanosila. Sedaj pa je zanima če je mogoče imela kakšno podobno izkušnjo,ker je kar malo skrbi. Hvala za odgovore
Citiraj
Jaz tako
Pozdravljena. Jaz sem bila v taki situaciji pred 5 meseci. Enaka situacija, videla se je nosečnost, vrečka, rumenjaček, le plodek namesto skoraj 2 cm, komaj kak mm. Plodek je odmrl oziroma se sploh ni razvil. Dali so mi tabletke, ki povzročijo splav. So rekli, da so najboljše, ker ne poškodujejo maternice in lahko v bistvu takoj ob naslednji menstruaciji splet skušam zanositi, medtem ko moraš pri običajnem splavu čakati mislim da 6 mesecev. No, pa mi tabletke ni bilo treba vzeti, ker sem takoj naslednji dan začela krvaveti in se je sčistilo samo. V bistvu je prišlo do spontanega splava. Krvavitev je trajala malo več kot en teden. Takoj na začetku je krvavitev kar močna. V bistvu sem uporabljala vložke za po porodu, pa so bili v eni uri popolnoma premočeni. Kar lilo je iz mene. Poleg krvi se izločajo kar veliki kosi sluznice. Je prav mal grpzno za pogledat in taka močna krvavitev je trajala kar nekaj ur. Potem se je umirilo in je bilo kot običajna menstruacija. Krčev ali bolečin nisem imela hudih, približno tako, kot pri menstruaciji. Ginekologinja mi je povedala, da je očitno bilo že v štartu nekaj hudo narobe z otrokom in naj se sliši še tako grozno, je bolje tako.

Pa je kakšna možnost, da si se zmotila za par tednov? Kdaj si imela zadnjo menstruacijo? Počakaj do drugega tedna, če ploda še vedno ne bo, potem pač ni v redu. Karkoli že bo, drži se. Saj je hudo, ampak tako je življenje. No, jaz sem brez težav spet zanosila in sem sedaj v 11 tednu. Vse poteka kot po maslu. Kar pogumno.
Citiraj
Polanka
Pozdravljeni
Zanima me vaše mnenje, izkušnje vse kar bi mi pomagalo razbliniti dvome. Po izračunu sem noseča 9 t in 5 dni. Učeraj sem bila pri ginekologinji na prvem pregledu in UZ. Začelo se je vredu, potrdi nosečnost v maternici, vrečkica je lepa in tudi rumenjaček je jasno viden. Problem nastane pri iskanju plodka, ki se ga ne vidi. Po res vstrajnem iskanju mi pokaže belo liso na ekranu in mi pove, da bi to lahko bil plodek, vendar ali precej mlajši ali pa je je odmru. Čez en teden imam kontrolo, da vidimo ali je vrečka prazna ali kar močno dvomi, je plodek precej mlajši.
Zanimajo me vaše iskušnje, je imela katera kaj podobnega? Lahko pričakujem drug teden dobro novico ali vse pelje v smeri splava?
Imam še eno vprašanje, omenjala je, da se v primeru če je vrečka prazna, se vzamejo neke tabletke za prekinitev nosečnosti. Kakšne izkušnje na tem podrocju? Kako močna je krvavitev, krči in podobno? Koliko časa po vsem tem dobiš nazaj menstruacijo.
Za vsak odgovor že v naprej vam hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.

cron