Odgovori: premajhna telesna teža

Pregled teme
Pipi+
Samo okrog hrane se ne kregajte. Če bo lačna bo jedla. Nikoli je ne sili.

Nastavi razne košče sadja (svežega ali suhega), kruhkov, polnozrnatih keksov... na različna mesta po stanovanju in opazuj. Nič ne prigovarjaj. Sama od sebe bo vzela tu in tam kak kos hrane, ki se bo kar ponujal. Lepo aranžiraj in morda jo bo videz pritegnil in bo jedla. Če že prvi dan ne bo reagirala, ne obupaj. Vztrajaj vsaj teden dni.

Pipi+
Citiraj
miele
Nasa ima 4 leta, 13.5 kg in 100 cm. Poje ogromno. Skoraj nič se ne redi, je pa res, da ko je bolana, skoraj nič ali nič ne je in niti skoraj nič ali nič ne shujša.
Citiraj
trata
sine, velik 98cm, tehta ko je najeden skoraj 13 kg. V začetku poletja bo star 4 leta. Če ima red in mu dajem hrano na 2-3 ure je ok, če pa smo izven reda, pa se na hrano sploh ne spomni. Ko je že res kriza, začne sitnariti (joka). Zelo redko doživim, da bi mi rekel, da je lačen. Pije ogromno, tako, da me tudi ob driski ni strah dehidracije, ampak prej tega, da bo spet čisto shiral.
Citiraj
Neja1
Naš je star 2 leti in tri četrt, v višino meri morda kakšen centimeter več kot tvoja, težek je pa 11.660 kg. Je kar precej ješč, a tudi zelo aktiven. Že od rojstva je precej droban (2730 g), zdravnica naju je na pregledu premerila s pogledom in ugotovila, da je z njim vse v redu. Dednost, dednost. Oba sva manjše rasti in tudi midva v otroštvu nisva bila velika in težka.
Če te skrbi, se pa vseeno obrni na svojo zdravnico.
Še to: meni so vse življenje doma trobili, da moram več jesti, da sem predrobna, no, zdaj se pa borim s kilažo (no ja 6 kil nad mojo mejo), ko pa gledam v knjižico, kamor je moja mami vpisovala podatke o moji teži in višini v ranem otroštvu, pa vidim, da sem bila v primerjavi z mojim sinom malo višja in malo težja.

LP Neja
Citiraj
Marcela
Tako kot je že ena pred mano povedala, ni pomembna le teža temveč razmerje teža:višina. Moja hči je pri treh letih merila 89 cm in bila težka 12,4 kg v kolikor me spomin ne vara. MIslim, da je razvita čisto sorazmerno, saj je razvidno, da ima telesno višino malce pod povprečjem.

Mislim, da se ti ni treba obremenjevat glede količine vnosa hrane, saj jo otrok poje toliko kolikor jo potrebuje za svoj obstoj. Siljenje s hrano ima kvečjemu lahko psihične posledice, večja pa je možnost tudi, da bo otrok kasneje v življenju imel močnejšo postavo, saj ne bo razvil občutka za zadosten vnos hrane, oz. drugače: otrok, ki ga pitamo še potem, ko je njegovo telo sporočilo, da ima dovolj hrane, bo sčasoma izgubil ta občutek,...
Citiraj
tis
Ne se preveč obremenjevat. Če je drugače zdrava in aktivna, naj te nič ne skrbi. Naša ima isto 3 leta smo pa 15 kg težki in 95 cm veliki (zdravnica je na sistematskem rekla: zlata sredina), kili ji grejo zelo počasi gor, jaz pravim , da jih nima časa nabirati, saj "roko na srce" ni ene minute pri miru.
Citiraj
maja66
2 leti-13,3 kg...
Citiraj
nelida*
sine
tri leta
101 cm
15,5 kg

meni se zdi tvoja hči glede na višino čist zadost težka. naš je bil 90 cm velik pri dveh letih in je vagal 12,5 kg. tako da - razmerje velja.
Citiraj
maja9
Moja hčerka je stara 3 leta in je velika 107 cm in ima 16,5kg.
Citiraj
Asja
Moj triletni sin ima tudi okrog 90 cm in točno 12 kg. Je res suhec, hlače so mu v pasu prav v velikosti za 2 leti, le hlačnice so mu prekratke :))). Ampak, ker je velik aktivnež, porabi čisto vsako kalorijo. Njemu gre tudi najbolj v slast sladko. Me pa tolaži to, da v vrtcu vse poje. Doma je ponavadi bitka za vsako žlico.

Če te skrbi, naj da pediatrinja pregledat njeno kri.
Citiraj
koko*
Odvosno iz kakega zornega kota gledaš. Teža in višina sta v sorazmerju, tako da bi jaz prej rekla da je mahjne rasti in rasti primerno težka, čudno bi bilo če bi bila visoka 100 cm in imela 12 kg, pol bi rekli da je prelahka.

Samo za p rimerjavo, naš 1,5 letnik ima 89 cm in 12,8 kg pa ni predebel, ampak je v sorazmerju, oboje nad krivuljo, ne eno pod drugo nad.

pomiri se, če je zdrava ni panike!
Citiraj
mamička
Moja 3 letna hčerka meri v višino 91 cm , teška pa je komaj 12 kg. Se vam tudi zdi premalo? Hrano ji je večni problem, za vsak grižljaj se kregava, le čokolado lahko poje brez težav. Pije tudi zelo dosti.Mi lahko zaupate koliko je tehtal vaš otrok pri 3 letih? Zelo me skrbi!!!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.