Med.Over.Net

Odgovori: Ti, ti, nosečnica na bolniški...

Pregled teme
Skr bna
No, točno to sem hotela povedat, ja, da zaradi takih primerov pade skoz kakšna nosečnica, ki pa bi bolniško res potrebovala. Pa je ne dobi - po veliki krivici!
Citiraj
Blanka#
Skrbna, strinjam se s tem! In ravno to me moti, da tiste, ki so sposobne iti na Sejšele in visijo v nakupovalnih centrih, lahko malce pokukajo v službo. A ne zdi se mi prav, da zato, ker je očitno toliko takih, ZZZS svoje probleme rešuje s tem, da bo na splošno odobril manj bolnišk, da bodo kriteriji za bolniško strožji. Moje mnenje je, da če nosečnica potrebuje bolniško (pa morda le zaradi utrujenosti), naj se, tudi ko se doma spočije, ne razkazuje in hvali okrog, zaradi drugih in morda tudi zato, ker v naslednji nosečnosti morda tudi sama ne bo več dobila bolniške, ker bodo počasi lahko dobile bolniško samo tiste, ki bodo zares sposobne samo ležati.

V bistvu se tudi jaz ne strinjam s prijavami, mi je pa seveda še manj prav, da bodo zaradi takih, ki bolniško jemljejo preveč lahkotno, nastradale druge. In tudi, če je katera na bolniški le zaradi skrbi za otroka, se lahko potrudi in se ne daješ v zobe, pa če ji še tako pašejo sprehodi po trgovinah. Če bi hodila v službo, bi samo padla v posteljo in jo BTC sploh ne bi zanimal.
Citiraj
catka
Jest pa mislm ,da vsak ve kaj je zanga najbolš...no tole o prijavah je pa malce prehudo...ej a se zavedate da vsaki pač ne paše( zakaj te pa sploh briga razlog) v službo hodt...ja res ni bolezn je pa skrb za nekoga,ki se razvija in raste v tebi!!!!!!!!!ČUTI IN DOŽIVLA to kar ti. No sej vsak zase ampak,da se nebi katera spotaklna bi blo pa že čudn...lep večir vsem
Citiraj
Skr bna
Usedi se v kafič in poslušaj, pa ti bo vse jasno. Vprašaj, koliko nosečnic se ni smelo vozit 20 km v službo, vse so pa lahko šle na morje in na potovanje. Poglej pri Pušenjaku, koliko vprašanje je, če lahko v 5. in 6. mesecu kljub bolniški gre v Egipt, pa na Sejšele pa ne vem kam še vse. Govorice pa širijo nosečnice same s tem, ko se vsakodnevno pojavljajo in ponavljajo v enem in istem kafiču, trgovini, nakupovalnem centru. Oprosti, ampak nosečnica, ki je sposobna po ure in ure prečesavat BTC, hodit v šopinge v Avstrijo in Italijo, gre lahko tudi polovično v službo. Absolutno je varnost in zdravje otročka in matere na prvem mestu, vendar je stvar res postala izkoriščevalska. Od mamic, ki jih poznam, sta svetli izjemi moja sestrična, ki za vse na svetu ni hotela v bolniško, kljub indikacijam ter prijateljica, ki dela v DOmu starejših in je delala do rednega nastopa bolniške, kljub dvigovanju bremen itd. Ostale, ki grejejo stolčke v pisarni kot jaz, so najkasneje v 4. mes odpeketale na bolniško, pa nobena ni krvavela, imela krčev, vnetij sečil, ledvic - nobene indikacije. Moje mnenje pa vse poznajo, v "direktu" iz očiv oči, zato te teme ne načenjamo (več). Tožarit? EJ, če človek nima svoje vesti, mu je jaz ne mislim vzgajat. To je podobna štorija kot pri samohranilkah in "samohranilkah" - never ending story.
Citiraj
Blanka#
Skrbna, kako pa veš, da je veliko izkoriščanja? Ali poznaš kakšno ali le iz splošnih pripomb, ki zadnje čase letijo od vsepovsod? Če veš in te moti, ukrepaj pri njej, da ne bodo po nepotrebnem zapravljali davkoplačevalskega denarja, če pa boš govorila le na splošno, boš s širjenjem govoric škodila vsem bodočim nosečnicam, saj bodo še bolj zaostrili kriterije in uvedli še več kontrol. Ne se skrivati za tem, da sosedje niso pristojni za to! Tudi za širjenje govoric o izkoriščanju niso!
Citiraj
WWW
Samo to bi še dodala, da je seveda tudi razlika kakšno službo opravljaš. Recimo; ali celih 8 ur sediš (pisarna), tu pa tam se sprehodiš do WC-ja ALI recimo, da fizično (to se pravi dviguješ 20-30kg) in imaš poleg tega še veliko odgovornost, torej tudi veliko psihično obremenitev.
Predstavljajte si eno med. sestro, ki v šestem mesecu dviguje polpokretnega (recimo da ste to vi) na kakšnem travmatološkem oddelku-malo smešno kajne? Ali pa med. sestro na rentgenu ITD.
Seveda sem se trenutno spomnila pač med.sester, je pa ogromno takšnih primerov tudi pri drugih poklicih.
V takem primeru si pa res bolj varen v nakupovalnem centru ali pa tudi na morju!!!
Citiraj
Skr bna
Kontrole: imela strogo ležanje od 5. tedna dalje, pred tem spontani splav v 10. tednu. Imela dve kontroli, bila seveda obakrat doma. Po 25. tednu sem šla prvič na obisk k staršem za nekaj dni, ker se mi je trgalo od ležanja, TV, samote, mož pa je moral še na službeno pot in ga tako niti ponoči ne bi bilo doma. G me je opremila s celim šopom papirjev in me pustila "na pot", ker starši stanujejo 5 min od porodnišnice oz. bolnice, če bi šlo kaj narobe. Dobila sem potrdilo in neko soglasje za primer kontrole, ki ga je mami nesla moj zdravnici, ta pa poslala naprej komisiji. Za vsak slučaj.

Po 32. tednu sem dobila "dostavek", da se lahko gibljem v okolici doma in grem na polurne sprehode 3 x dnevno. Lahko rečem, da se mi je prikazala Marija, za to, da sem zlezla iz drugega nadstropja, šla enkrat okoli bloka in spet nazaj v drug štuk sem rabila natanko pol ure.

Če česa, bi si želela nosečnosti BREZ bolniške in brez tistega večnega trepeta " a bo??? sej bo, a ne???" Izkoriščanja pa je veliko, verjemite. Vendar pa sosedje niti slučajno niso pristojni za tožarjenje in presojanje.
Citiraj
silvacija
meni se zdi, da itak ne gre samo za grozeči splav oz. kakšne take hude posledice kot pri dd. splošno dobro počutje, tako psihično brez stresa in fizično (z nekaj počitka na dan), je nekaj vredno.
saj tudi z virozo in vročino 38 lahko hodiš v službo in še kam - v glavnem se ti ne zgodi hudega, malo dalj se vleče, morda se razvije v kakšno angino ali kaj takega, in samo morda pride do miokarditisa. pa velikokrat obveljaš še za strašno požrtvovalnega...
Citiraj
Vesna2
Res žalostno, ampak zavedaj se, do vsega tega bi lahko prišlo tudi če bi bila celo nosečnost priklenjena na posteljo.
Citiraj
dd
ZZZS tudi neivedno na zgubi, ko da kakšno na bolniško- v mojem primeru si je pridelal dodatne stroške, če že gledamo denar. Sem dobila zavrnjeno, pritožila se nisem ker sem pač z veseljem hodila delat. Pa tudi kaj narobe ni bilo, delala sem pa v vrtcu - pač, neustrezni pogoji dela.
Rezultat: prezgodnji porod, možganske krvavitve, fizioterapija od rojstva do...., logoped, delovna terapija,blazine, valji, žoge, voziček, kolo, kolonije, smučanje, električni voziček (dobro, tega še nimamo odobrenega). Če katera pozna cene, moja porodniška je vsaj 10x poplačana.Si očitam? Strašno, drugo nosečnost sem preživela doma, komaj kak sprehod in živci na nitki.
Ni za reskirat.
Citiraj
silvacija
hvala za podporo :)
saj tudi nisem ves čas sama, je tudi mož kdaj doma, pa tudi babi/dedi servis kaj funkcionira. sploh če bom dopoldne doma, bo veliko lažje - do poroda, pol bomo pa videli, nekako bom že, bo pa gotovo naporno, sploh ker bo zima. ampak saj pravim, nekako bom že, kako so pa včasih, ko so do poroda delale na njivi, pol pa takorekoč takoj po porodu krave molzt in kuhat. na kmetijah še danes ni dosti drugače, vsaj na kakšnih, jaz eno tako poznam in vsakič ko smo tam, se zdim sama sebi prezira vredna, da sploh kdaj čez kaj jamram!
Citiraj
Enejka
Silvacija, ne obremenjuj se z drugimi.

Naj ti zdravnik napiše, da se lahko giblješ in naj to komisija upošteva. Potem ne bo problem iti na sprehod z otročkom. Težko bo za te tudi na bolniški z dvema sončkoma. A ne moreš dobiti nobene pomoči od babic?

Lepo nosečnost in zdravega dojenčka,
Eneja
Citiraj
andreja
Obakrat sem bila na bolniški takoj in ves čas. Z razlogi.
Prve tri mesece sem morala strogo ležati, kasneje sem se počutila kar v redu. Paziti sem morala na nekaj stvari. In nisem visela doma. Slišala sem, da izvajajo kontrole, ampak se nisem preveč obremenjevala, saj strogo počivanje doma, če za to ni (več) indikacije sploh ni zdravo. Veliko časa sem preživela pri starših, ki so lahko (predvsem v prvih treh mesecih) skrbeli zame in kasneje za prvega otroka. Tudi ginekologinja je priporočila čimveč zmernega gibanja in sprehodov. Torej, kdo je bolj pameten - zdravnik, ki nosečnico pozna, ali komisija, ki (po mojem mnenju) vsem napiše enako, ker je ta postavka pač vnešena v računalnik.

Vse to se mi je zdel zadosten argument, da ne čakam doma na komisijo, četudi bi me imela le-ta namen obiskati.
Citiraj
Marina
Štirikrat noseča, štirikrat do konca v službi. Vesela, da je šlo po sreči.
Citiraj
silvacija
kakšnega boga okoli prinašaš??
državo nekaj staneš, to je dejstvo, ampak mislim, da ji z leti krepko vrneš tistih nekaj mesecev bolniške.
državo stane npr. tudi epiduralna anestezija - a je to tudi prinašanje boga okoli ali je to pravica do poroda brez bolečine?
mislim, da mora vsak zase presoditi kaj je (še) moralno, meni s eniti slučajno ne zdi, da bi bila simulantka.
Citiraj
Milojka
Ne vem, jaz pa ne bi hotela biti med simulantkami. Če "boga" okoli prinašaš, te "trofi".
Citiraj
silvacija
in kaj naj naredim, da ne bom sama z dvema?
kaj resnega narobe na srečo ni, nisem pa več najmlajša, priznam, da mi je dan, ki navadno traja od 5:30 do vsaj 21:30 malo prenaporen.
pri prvih nosečnostih sem bila v službi, bi imela prav slabo vest, če bi bila doma. zdaj me je pa to minilo - konec koncev daš veliko svojega časa, energije in tudi denarja tudi za to, da bo nekdo delal, če/ko bomo mi v pokoju.
Citiraj
Vesna2
Silvacija, zakaj boš ostala doma? Samo zaradi 3. nosečnosti? Ker če ti je v resnici kaj, potem ne bi smela biti sama z dvema otrokoma.
Citiraj
silvacija
a katera res ve kaj in kako je s temi kontrolami?

jaz bom zdaj ostala doma (3. nosečnost) in ne mislim ves čas doma ležati, sploh ne popoldne, ker sem veliko sama s prvima dvema otrokoma in bomo šli na igrišče, kam na obisk, v trgovino... če bi bila sama z obema ves čas doma, bi bilo hudooo. naj poskusi, kdor ne ve kako to zgleda, po možnosti par dni zapovrstjo :)))
Citiraj
lumpa
Kaj pa če počivaš, spiš, ne pričakuješ nikogar- se ti ne ljubi nobenga gledat in poslušat, skratka hočeš svoj mir in ne greš odpret vrat? Saj ti ne morejo ukazat , zdaj pa na vsak zvonec reagiraj.

lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.