Odgovori: tummy tub-uporaba

Pregled teme
pika
res izčrpno! najlepša hvala, ti nata6a!
Citiraj
nata6a
Izcrpna navodila - iz prospekta Tummy Tub-a:

Tummy Tub so izdelali strokovnjaki v sodelovanju s fizioterapevti, psihologi, babicami, otroškimi zdravniki in negovalkami. Z njim naj bi olajšali prehod dojenčka na nov način bivanja. Pri razvijanju tega izdelka so največ pozornosti namenili prav varnosti, udobju in neškodljivosti za dojenčka ter preprosti uporabi za starše.

Otrok in starši bodo uživali ob kopanju v Tummy Tub-u, saj se dojenček v njem sprosti in pomiri. Večina dojenčkov ima vsaj v prvih mesecih pogosto krče v trebuščku. Osebje v bolnišnicah, ki so pri umivanju otrok uporabljali Tummy Tub so ugotovili, da se dojenčki neverjetno umirijo in kažejo znake ugodja. Tudi otroci, ki so še pred kopeljo v Tummy Tub-u krčevito jokali zaradi krčev, so se v njihovem prvotnem položaju - položaju zarodka (ki ga omogoča Tummy Tub) in topli vodi, ki v Tummy Tub-u zaradi njegove oblike lahko prekrije celotno telo otroka - kmalu lepo sprostili.

Prav zaradi lajšanja bolečin v trebuhu in pomirjajočega učinka, Tummy Tub uporabljajo v pred- in poporodnih tečajih za starše, v porodnišnicah, otroških in splošnih bolnišnicah. Tummy Tub strokovnjaki še prav posebej priporočajo kot najboljši način za kopanje novorojenčkov.

KAKO KOPATI?

V kad nalijte ustrezno količino vode, ki vam jo prikazuje lestvica o teži Vašega otroka na steni Tummy Tub-a in položite vanj otroka.
Ali pa nalijte vodo do prve, najnižje oznake (črta) na Tummy Tub-u in položite Vašega otroka nežno na dno. Ker Tummy Tub nudi vso podporo telesu Vašega otroka, mu med kopanjem nežno pridržite le njegovo glavico. Temperatura vode naj bo med 35 in 37 stopinj C. Pri največji količini vode v Tummy Tub-u bo ostala voda primerno topla približno 20 minut.

Oznake za količino natočene vode (na Tummy Tub-u) služijo le kot oporne "točke" za starše, zato je najbolje prilagajati količino za vsakega otroka posebej, glede na njegovo ugodje.

Predvsem pa upoštevajte, da je za otroka v prvih tednih starosti pomembno predvsem to, da ima celotno telo prekrito s toplo vodo (razen glave) saj mu je potrebno zagotoviti maksimalno toploto.

Pripravite Vašega otroka za kopanje in ga namilite na previjalni mizi.
Otroka lahko položite v Tummy Tub na več načinov: pridržite ga z eno roko (roka naj podpira njegovo ritko), druga roka pa naj podpira njegov hrbet, nato pa ga počasi položite v Tummy Tub. Nežno umaknite Vaše roke ter mu rahlo pridržite glavico, da mu ne zdrsne v vodo.
Po kopanju dvignite otroka iz Tummy Tub-a po enakem postopku kot ste ga položili vanj.


VARNOSTNO OPOZORILO:
NIKOLI NE PUŠČAJTE VAŠEGA DOJENČKA NENADZOROVANO V TUMMY TUB-u !GLAVNE PREDNOSTI KOPANJA V TUMMY TUB-u :

Kopanje v otrokovem naravnem položaju, ki ga je zavzemal v materinem trebuhu pred svojim rojstvom mu omogoča, da se počuti varno, toplo, udobno in sproščeno. Kar je zelo pomembno za dojenčke, ki se šele začenjajo prilagajati na zunanji svet.
Olajša kopanje preutrujeni mamici in je odličen za dojenčke, ki jih mučijo krči v trebuhu in napenjanje.
Zaradi svoje velikosti je zelo praktičen in zavzema zelo malo prostora.
Nizka poraba vode zaradi majhne površine. Voda ostane dalj časa topla.
Otroku in okolju prijazni materiali in ergonomična oblika izdelka.
Izredna lahkost izdelka.
Na dnu ima pritrjeno gumico, ki onemogoča zdrs. Zato je kopanje Vašega otroka povsem varno.
Tummy Tub ima evropsko potrdilo o varnosti in kakovosti (TÜV in BSI), kar dokazuje z znakom « zagotovljene varnosti » (GS).
Citiraj
Lina76
Jat ga dajem notri brez pleničke, vode natočim približno do roba , do črte ki je narisana okrog in okrog, imam pa zraven lonček čeje vode preveč da jo odvzamem....

Notri ga dajem počasi, ko je enkrat notri in se vsede se sprosti in uziva...

LPL
Citiraj
pika
ali je treba dojenčka ob tem, ko ga položimo noter tudi zaviti v pleničko, da se ne ustraši? koliko vode natočimo v banjico? prosim za nasvete , mali ima 5 tednov.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.