Odgovori: Kje spi vaš otrok?

Pregled teme
Tinkara
Naš od 2.5 leta v svoji posteljici, okoli 3. ure pritaca. prej pri nama, ker sem vstajala tudi po 17krat na noč. Po treh mesecih, ko ni mogel biti več v zibelki in pri nama v spalnici, je bilo to preveč naporno. Ko sem se enkrat sesedla, je romal k nama. Letos marca pa v svojo na lastno željo. Danes (ob 23. uri) pa bo očitno pri nama.
T.
Citiraj
Asru
Tudi naša tamalčka že od 15. dneva spi v svoji posteljici v svoji sobici. Pač nikoli ni bilo problemov (pri nama je prespala le 2x, ko je bila bolna in se celo noč zbujala).
Aja - kaj storimo, če se zbudi... Pri nas (zdaj enoletnica), se že nekaj mesecev ponoči več ne zbudi poplnoma - pojamra včasih, a če je to le minuto, jo pustimo in nazaj zaspi. Kadar pa se zgodi, da ne zaspi nazaj po nekaj minutah, je navadno dovolj, da se (napol v snu) prestaviš v njeno sobo, poiščeš dudo (ki je lahko nekje v postelji, v rokavu pidžame ali žaklja ali pa v radiju 1m okoli postelje), jo pobožaš po glavi ... in ...to je to. Prej pa: mama vstala, šla v njeno sobico, jo vzela na jogi, ki je bil tam, jo podojila ... in nazaj v posteljico.
Je pač tako ... če se ti otrok zbudi 3x na noč, je to mogoče; če je otrok druge vrste in se celo noč zbuja - to ne gre in je gotovo cela družina v zakonski postelji. No, ker tega še ne poznam (prvi in edini otrok ni imel težav s spanjem), me vprašajte pri naslednjem, kjer gotovo ne bo isto.
Pozdrav,
Urša
Citiraj
Nadja
Tatjana, prav lepo si razložila.

Mene pa zanima, ali tiste/tisti ki vam dojenčki ali majhni otroci spijo v svojih posteljicah, kaj storite, ko se otrok ponoči zbudi?
Citiraj
Tatjana
Prvorojenka je spala od sedmega tedna starosti vso noč in je spala v svoji posteljici tik ob meni, do sedmega tedna pa drugi del noči pri meni.Še dolgo potem- še čez leto dni je zaspala na dojki, potem pa po večernem ritualu zaspala brez problema.p., ko je bila bolna pa se je parkrat dojila še ponoči zato je takrat spala pri meni. Potem pa morda zaradi napovedanega prihoda bratca, pa zaradi podaljšanega mojega delavnika in s tem povezanim pomanjkanjem časa so se začele težave, ker ni hotela zvečer od mene. Včasih sem legla z njo, včasih je ona zaspala v dnevni sobi ob meni in takrat je tudi začela spati v družinski postelji. Korak nazaj boste rekle. Jaz pravim da zadovoljevanje potreb, preprečevanje strahu pred novimi razmerami- zaposlenostjo in prihodom bratca. Bratca je zelo lepo sprejela in tudi sicer je zelo živahna, kumunikativna in samostojna.
Drugorojenec pa je pesem zase. V njegovega pol leta kolikor šteje , smo dali kar nekaj variant skozi, premeščali posteljice.....Ker se malček ponoči zbuja in v miru doji, ker je podnevi seveda živžav, saj je sestrica doma, ne v vrtcu. Zato večino noči prespi v družinski postelji. Velikokrat pa mu ustreza, da vsaj del noči prespi v svoji posteljici tik ob moji.Njegova sestrica ima tudi ob vznožju svojo posteljico, kjer včasih zaspi, velikrat pa na veliki postelji in jo potem preložimo. Skratka gužva v spalnici, otroška soba je zaenkrat le igralnica. Spimo brez solz, brez odrivanja, smo spočiti in povezani. Vendar pa zanimivo, otroka skoraj vedno spita ob naju ne med nama, midva sva v sredini objeta....
Ljudje porečejo , da ju razvajava, da meja mora biti. Seveda meja mora biti, ampak ne pri jemanju topline, pozornosti, ampak drugje, pri stvareh, seveda je naša naloga vzgojiti samostojne otroke in prav je ,da jim omogočamo samostojnost pri vsakodnevnih opravilih -oblačenju, hranjenju, jim dopuščamo možnost odločanja ter dopuščamo, da čutijo tudi posledice svojih odločitev, in so stvari pri katerih je popuščanje nevarno ali škodljivo- npr. nezdrava prehrana...
Joj, vprašanje je bilo kratko in jasni, jaz pa dolga...
Doolg pozdravček vsem
Citiraj
Karmen M.
Najstarejši se je kot dojenček selil iz svoje posteljice (v spalnici, poleg velike) selil večkrat na noč tja in nazaj. Zakonsko posteljo sredi noči obišče, ko ga kaj muči (recimo, ko je bil mož hudo bolan, je kar naenkrat začel hodit k nama spat, prej pa 5 let nikoli. Ko se je mož pozdravil, so se nehali njegovi obiski).
Srednja je zaspala na dojki, smo jo skipali v njeno posteljico, poleg najine z možem. Ko se je prebudila, se je preselila k nama. Ko je bila stara dve leti, se je sama odločila, da gre spat k Lukcu v otroško sobico. In je šla. Občasno nas ponoči še obišče.
Tamauček že od rojstva spi v zakonski postelji, vsi poskusi samostojnega spanja so propadli. Na dojki že davno ne zaspi več in je kot živo srebro, zaspi šele ko pregori. Se enostavno uleže in zaspi.
Citiraj
katarina
že od začetka v svoji postelji.
Citiraj
Hela
tudi nasa spi od prvega dneva, ko je prisla iz porodnisnice, v svoji postelji v svoji sobi pa je prav zadovoljna
midva pa tudi ;))
Citiraj
AN-JA
Mi imamo pa,kar eno veliko družinsko posteljo v kateri spimo:mamica,očka,fračka 9 mesecev,fračka-skoraj 4 leta.Starejša se zadnje pol leta sicer raje odloča za svojo posteljo v svoji sobi,kjer prespi celo noč.Moram priznati,da mi je zjutraj,kar malo hudo,ker se ne morem stisniti,a otroci odraščajo-prehitro.
Andreja
Citiraj
klaus
Nasa spi od prvega dneva, ko je prisla iz porodnisnice, v svoji posteljici v svoji sobici. Obcasno (npr 1 x na dva do tri mesece) prespi pri naju, ampak to je obicajno, ko je bolna ali ko ima kaksen drug dober razlog. To ne pomeni, da se ne pocrkljamo, itd, ampak spi pa vsak v svoji posteljii....
Citiraj
EvaK
Zame tvoje vprašanje sploh ni primerno. Namreč, le kje je prostor zame!? . Pri nas je razporeditev taka. Zvečer spi dojenček v svoji postelji ob zakonski, na zakonski pa ta večji (2,5L). Ko prideta mami in oči spat(recimo ob 22h, je situacija sledeča: Dojenček spi na desni dojki, malček spi na trebuhu ali na ramenu ali na glavi ali na kolenih (našteti telesni deli so moji!). Oči spi na dobri polovici ostale zakonske postelje. Zbudimo se srečni veseli in zadovoljni. In sicer Oči na okenski polici, malček raztegnjen čez blazine, mamica in dojenček pa nekje pri vznožju postelje.
Ha, vsako jutro je zanimivo. Pa se mamo kar fajn, se nič ne pritožujem.

LP
EvaK
Citiraj
Jasna
Naš malček od prvega dne spi v svoji posteljici v najini spalnici, ker žal še nima svoje sobice. Le prvi mesec je spal pri meni, kadar sva bila sama.

Lp, Jasna
Citiraj
barbi
naš dveletnik spi v svoji sobici od njegovega 9. meseca starosti. ko smo bili še v manjšem stanovanju te možnosti ni bilo in smo spali skupaj v sobi - vendar zelo redko pri nama v postelji. to dovoliva le , če je mali bolan. večji problem je bilo zbujanje ponoči - pa je to na srečo minilo. le če se mu kaj sanja, potem joka in me kliče ter govori v polsnu. to noč je npr. hotel, da mu dam ključe od avta (ha-ha kakšne sanje!).
Citiraj
Natasha
Ker je naša stara 9 mesecev, imamo njeno posteljico v spalnici. Zvečer posteljico potegnem čisto zraven moje postelje, tako da čuti mojo bližino in mirno spi.
Če se pa ponoči zbudi in se ne more umiriti, jo preložim na sredino zakonske postelje. In spimo naprej.
Ker punčka zelo "na široko" spi imamo srečo da je zakonska postelja ZELOOOO velika: 200 x 220

Želim si, da bi deklica čimdlje hotela spati v "družinski postelji".

Natasha
Citiraj
bb
Naša skoraj štiriletnica spi v svoji sobi od leta in pol dalje v veliki postelji.
Naša skoraj dveletnica pa pri nama v spalnici, v svoji posteljici, kateri smo sneli ograjico in namestili varovalo, tako da zjutraj pride sama k nama v posteljo.
Nikoli nista spali pri nama, pa ne, ker jima ne bi pustila, večkrat sem ju sama vzela k sebi, da bi spali, pa sta samo plezali po meni in se nista umirili.

LP
Barbara
Citiraj
Ula
3/5 let, spi v svoji postelji v svoji sobi. V svoji postelji spi od rojstva, v svoji sobi pa 2 leti od kar jo ima.
Citiraj
Nina
Naš mali je star 5 mesecev in že od rojstva spi v svoji sobici in svoji posteljici.

Lp, Nina
Citiraj
Moni
Naš mali pajacek (zdaj dve leti in sedem mesecev) že od rojstva dalje, no od drugega meseca dalje, spi pri meni in to čisti pri meni ali pa na meni!!! Tako je vsako noč, nikakor noče zaspati brez navzočnosti mamice. Ko je že malo v komi, pa položi lepo svojo glavico na mojo, no in potem pa vstani, če moreš. Ne, ne boš mi ušla mami!
Včasih se mi le uspe izmuzniti še preden trdno zaspi, ampak me v spanju že vpraša: mami, kam greš?
Saj to je noro, si mislim včasih, ampak naj spi pri meni, če hoče. Mislim, da ga nima smisla siliti v svojo posteljo, se bo že naveličal, tako kot starih igračk.Upam!

Želim ti čim manj polomljenih kosti in modric od brcanja, ker očitno ponoči igrajo nogomet,

Moni
Citiraj
Kaja
Imam to srečo, da sta oba otroka spala od prvega dneva v svojih posteljah in nikoli protestirala. Prvič je bilo tako, da sem puščala vrata odprta za par cm, pri hčerki pa smo bili v novem stanovanju, kjer je nadsvetloba nad vrati in nima čiste teme.
Citiraj
Joži*
Hčerka (5) raje spi v posteljici poleg zakonske, sin (3.5)pa pri nama, čeprav ima svojo posteljico zraven. Imata tudi svojo sobo z velikima posteljema. Hčerka bi spala tam, če bi tudi sin (včasi popoldne spi tam sama), a on noče.
Citiraj
mamica
Moja hči je do treh let spala v najini postelji. Včasih tudi v svoji, ampak ponavadi le tja do kakšnih 1h ali 2h.
Potem pa smo ji uredili ta veliko posteljico in kakšno leto je kar lepo spala v njej.
Potem pa smo dobili novega člana, ki je spal v najini posteljici, pa je tudi hčerka hotela spati v najini posteljici. Ker sta mi oba otroka enako ljuba, ter verjetno hčerka ne bi razumela zakaj lahko mlajši bratec spi pri mamici, ona pa ne, sem ji dovolila, da je zopet prišla v najino posteljo. Otrok v času, ko se pridruži nov član doživlja stres, zahteva večjo pozornost, jaz sem ji poskušala kar najbolje ustreči.
No in včasih smo spali vsi štirje, včasih pa je mož šel v njeno sobo v njeno posteljo. Tako je potem trajalo približno kakšno leto. Letos poleti pa sta dobila novo sobico in od takrat naprej hčerka zelo lepo spi v svoji postelji, v svoji sobi ter se tudi zelo redko prebudi. Za vikende pa proti jutru včasih še vedno spimo vsi štirje.
K sreči imamo kar veliko posteljo.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.