Odgovori: Hranjenje v spanju in GH

Pregled teme
Mommy
hvala EN MALI SLONČEK - sonček :) !
Citiraj
En mali sloncek
Moja puncka je bila podoben kaliber kar dolgo. Pila je brez tezav AM samo ce je spala. Budna je zavracala flasko, kasneje zokala cucelj, dajala vn in not iz ust, itd vse kar si lahko zamislis da je mozen otrok delati s flasko mleka. Zavracala je tudi gosto hrano :)) zdaj je stara 2 leti in vecerno mleko je se vedno vcasih stvar igranja ce ni dovolj lacna.

Jaz na tvojem mestu ce vredu poje obrok goste hrane ne bi dohranjevala z AM. Tudi ce enkrat poje 130g je to po moje dovolj. Pa prej das AM ce je prej lacen. Na neki tocki malo reda mora biti.

Jaz sem imela moja dvojcka na urniku ves cas, vendar to zato ker sta bila dva in bi imela cel kaos pri hranjenju po potrebi. Ce imas samo enega pa ne vidim tezav pri tem. Mogoce kdaj zavraca AM ker je se sit od prejsnjega obroka ce dobi gosto hrano pa se AM cez? Tezo nadzoruj preko tehtnice ce te skrbi in ce v mejah normale dobiva gor se ne sekiraj.

Si omenila da rad pije vodo? Morda bo enostavno prej preklopil na kasice in pil manj mleka. Tudi s tem ni nic narobe. Moja dva sta bila tako da je puncka dalj casa pila mleko, vse s tezavo, fantek pa je odkril nebesa ko je jedel gosto hrano. So si pac razlicni ...
Poskusi kaksen obrok goste hrane ko bos tam dat tudi zvecer. :)
Citiraj
Mommy
Mommy je napisal/a:
Citiraj
Mommy
Hvala Gugi.
Na razvojno hodimo zaradi asimetrije glave. Oziroma zaležane glave po domače povedano.
Otroku nic ne manjka, je zelo živahen, dobrovoljček in velik čebljač. Naj se pohvalim, da je danes, zatem ko sem pisala sem pojedel 150ml AM v budnem spanju...nevem če tudi on ne bere forumov hehe :)
Citiraj
Gugi
Meni se teza ne zdi problem, nasa ima pri 6m 6,5kg, je pa res puncka in bolj pri talahkih. Dokler je otrok zadovoljen, razvojno napreduje (zakaj hodite v razvojno, ce je napreden?), potem se jaz ne bi sekirala. Mislim da je za cel obrok gh dovolj ce poje cca 150ml, ampak bolje da vprasate na forumu pediatrija.
Citiraj
Mommy
Pozdravljeni,

prosila bi za nasvet strokovnjaka ali pa nekoga, ki je že bil v isti situaciji.
Naš malček (5 in pol mesecev okoli 7kg) je sicer že od rojstva neješč. V začetnih mesecih smo imeli kar nekaj težav s hranjenjem, dokler nisem nedolgo nazaj ugotovila, da se v spanju nahrani brez težav in poje kar zadostno količino mleka (150-210ml). Če ga poskusim hraniti v budnem stanju zavrača mleko (poskusili smo več vrst). Flaške ne zavrača, ker vodo naprimer zelo rad pije po flaški. Pije adaptirano mleko Aptamil, ker poliva.
Z našim malčkom se zaradi takšnega prehranjevanja zelo teško kam odpravimo, ker lovimo njegov spanec, da bi ga lahko nahranili. Ko kam grema npr. ne zaspi, ker ga preveč zanima novo okolje in se nam je zaradi tega rado zgodilo, da smo kak obrok izpustili...zato pač gremo ko se mu uspe dobro najesti... Težava je tudi v tem, da smo malo odročni (živimo tik ob glavni cesti in nam še vedno niso uredili par metrov pločnika, da bi se lahko mamice, katerih nas je več normalno sprehodile z otrokom) in da se moramo tudi za majhen sprehodek vsesti v avto, v katerem vedno zaspi in spet...sem zamudila priložnost za hranjenje.

Pri 4+ mesecih smo začeli z uvajanjem goste prehrane. GH bo olajšala življenje tako njemu (ker mleko zavrača in ker je polivanček), kakor pa tudi nam, zaradi vsega že naštetega.
To izgleda tako, da mu dam GH (poje enkrat 0g in do 130g). Ko zaspi mu dam še AM. GH mu zatem spet ponudim 3 ure po hranjenju z AM.
Otrok seveda ne zaspi takoj po obroku z GH in ga z AM dohranim, ko zaspi (to je kakšno uro po hranjenju z GH).
Vprašanja so sledeča.
* Ali je možno, da moj otrok ni lačen, zaradi dohranjevanja z AM v spanju in zato poje manj GH?
*Ali bi morala dnevne obroke dohranjevanja z AM v spanju ukiniti?
* Koliko gramov GH bi moral pojesti minimalno čez dan na obrok, da mu ne bi bilo potrebno dodajati mleko v spanju? (seveda, ga pred spanjem nimam namena prikrajšati za mlečni obrok)
in pa še...ker pije AM (kar bi naj bilo kravje mleko)... * Ali mu glede na to, v GH že lahko vklučim jogurt, pasirano skuto, mleko in maslo?

Hodimo tudi v razvojno ambulanto, kjer pravijo da je deček zelo napreden in se normalno razvija... redi se manj že od rojstva, vendar zdravniki pravijo, da nimam razloga za skrbi, da je še vse sprejemljivo.

Hvala vnaprej.

Lepo vas pozdravljam,
rahlo obupana mami
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.