Forum.Over.Net

Odgovori: poliranje kamenčkov

Pregled teme
Milky
Če te zanima poliranje (kamenčki nimajo gladke površine) imaš vsaj dve možnosti. 1. pralni stroj-kamenčke zaveži v kakšno vrečko ali kaj podobnega in jih večkrat vtakni v stroj med pranjem cunj kakršnihkoli (saj si že slišala za stonewash). 2-če ste pred časom gradili, imate pri hiši mešalec za beton, ki je druga odlična varianta. kamenčke,kamne ali še kaj drugega nafilaš v mešalec dodaš nekaj finega peska (cca dve lopati) vzameš par steklenic hladnega laškega in pustiš mešalec za nekaj ur (opa-ne pozabi dodati par litrov vode) obratovati.Rezultate opazuješ sproti.Lakiranje sledi z ustreznim lakom, po sušenju.
by
Citiraj
Tanja E
Lep pozdrav!

Jaz sem jih prebarvala z navadnim akrilnim lakom, pa tudi lak za nohte se dobro obnese ( prozoren ali pa tak , ki ima malo pearl efekta ).
Citiraj
catti
Najlepša hvala za nasvete.
Catti
Citiraj
gaia
Catti, z enakim problemom sem se ukvarjala lansko leto...nakar sem vse kamenčke postavila v velik steklen kozarec..in problem je bil rešen, dokler kozarec ni počil.

Svetujem ti, da jih prebarvaš z vodnim lakom za parket. Jaz sem tako naredila, nobenih strupo, so rekli, ker je na vodni osnovi, svetijo pa se tako, da jih je veselje pogledat. Pa s školjkami lahko enako narediš.
Citiraj
tina
Sicer nisem nikoli poskusila, ampak mogoče jih lahko namažeš z oljem npr. mandljevim (ga dobiš v lekarni)...
Citiraj
catti
Pozdravljeni,
prosim vas za nasvet, kako spolirati lepe pisane kamenčke, ki sem jih prinesla z morja. Mislim, da so rečni kamenčki, nasuti na morsko plažo. So vseh barv: zeleni, rumeni, rjavi, modri, črni, sivi. Ko so posušeni, se prav nič ne svetijo.

Torej, kako spolirati kamne? obstaja kakšna mašinca?

Hvala za nasvet.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.