Forum.Over.Net

Odgovori: kako odstraniti bradavico

Pregled teme
a ha
Ataa je napisal/a:

Neka prijateljica je rekla, da so zadevo rešili z Je res huda stvar, saj smeš s priloženo palčko samo 1x potegnit in pustiti en teden na miru. Bradavica se je malce luščila, tudi razpokala, se regenerirala. A vendar je bil napredek ničen. Po nekaj mesecih sem nabavil novo flaško in vztrajno ponavljal postopek – brez uspeha.
Acetocaustinom - jaz sem "vraga" staknila in sem jo imela že čez pol podplata, preden sem ugotovila, da gre za bradavico...tale zadevca je vse uničila in zdaj imam že 1 leto mir...1x tedensko sem namazala 3 x , torej v treh tednih se je posušilo vse skupaj in oluščilo

pred kakšnim mesecem sem enako naredila pri sinu nogometašu, dovolj je bil 1 nanos in ima kožo na podplatu kot novo
Citiraj
ARDROMAN
RES JE, JABOLČNI KIS JE ODSTRANJEVALEC VSEH VRST BRADAVIC.... 1000%
Citiraj
marjeta33
Malo bi dopolonila moje zgornje pisanje o senenem drobirju. Mož me je opozoril, da je sin namakal noge kake 3X. Sama se vsega že ne spomnim več, ker se je od tega časa že veliko dogajalo. Pa ni pomembno. Od tega je že več kot 40 in ne 30 let.
Citiraj
marjeta33
Ataa
Verjetno je imela klorirana, topla voda, podoben učinek kot seneni drobir pri mojem sinu. ko so se mu bradavice odstranile že po 1.postopku. Verjetno zaradi zelo, zelo tople vode in zdravilnosti drobirja. Saj je to mešanica posušenega cvetja, plodov in zdrobljenih listov travniških rastlin. ki se nabere na dnu, pod senom.
Imam občutek, da se s tekočim dušikom (morda ni pravilo) odstrani samo zgornji, nadkožni del, z izrezovanjem pa verjetno ostanejo še kake koreninice. Čaj iz senenega drobirja pa izvleče komplet korenine. Sem laik, pa moje izrazoslovje ni najboljše, je le moje razmišljanje glede na rezultate.

Lansko leto se je možu na glavi (glede starosti, logično na pleši) pojavilo nekaj hrapavih, kar precej milimetrov (tudi cca 2X3 cm) obsežnih izrastkov (ne visokih, niso bile bradavice). Samoplačniško so mu jih odstranili s tem tekočim saj ne vem je vodik ali dušik (izvida se mi pa trenutno ne ljubi iskat). Pa so se mu zopet pojavili.Zdaj si jih je odpravil s pogostim mazanjem z jabolčnim kisom. Mogoče je pomagalo,ker korenine pri teh izrastkih niso tako globoke kot pri bradavicah?

Kjer je le možno, pa verjamem v namakanje v senenem drobirju.
Citiraj
Ataa
11-letni sin je imel nekaj obupnih bradavic po rokah več let. Marsikaj od tega, kar piše na teh forumih ni pomagalo. Na koncu se je izkazala kombinirana rešitev, do katere sem prišel po naklučju. Acetocaustin + obiski na bazenu (konkretno Atlantis; otroci obožujejo tobogane). Rezultat se je začel kazati že po drugem obisku (tedenski presledek). Dobil sem občutek, da je bila kombinacija večurne prisotnosti v malce klorirani vodi in dva/tri dni pred tem namazane bradavice ključ za uspeh.

Kako se je vse skupaj odvijalo:
Začeli smo z Wartnerjem, potem sem kupoval neke tekočine v Avstriji. Poskušali s kisom, regratovim mlečkom. Zdravnica je rekla, da v njeni dolgi praksi pomaga edino obilica vztrajnosti in tekoči dušik. Da izrezovanje pusti brazgotine in uspeh ni vedno zagotovljen. Hodili smo na zamrzovanje z dušikom na 2 tedna skoraj leto dni. Sin je komentiral, da zamrzovanje bolj škodi njemu kot bradavicam, saj je bilo po 14 dneh že vse kot prej.

Neka prijateljica je rekla, da so zadevo rešili z Acetocaustinom. Je res huda stvar, saj smeš s priloženo palčko samo 1x potegnit in pustiti en teden na miru. Bradavica se je malce luščila, tudi razpokala, se regenerirala. A vendar je bil napredek ničen. Po nekaj mesecih sem nabavil novo flaško in vztrajno ponavljal postopek – brez uspeha.
Citiraj
marjeta33
Pred kakimi 30 leti je imel sin na podplatih in prstih veliko bradavic. Problem je bil,ker je bil nogometaš in je nosil kopačke. Ena se mu je vnela, zdravnik mu jo je "razkrampal" in noga mu je povsem otekla. Skuhala sem seneni drobir in v njem je namakal noge, kolikor toplo je vzdržal. Ko se je tekočina ohlajala, sem dolivala po malo vroče tekočine. Ne spomnim se več. Mogoče 1/2 ure ali še več. Ampak že prvič mu je iz bradavic potegnilo vse stržene, še danes jih vidim. In se mu nikoli niso ponovile. Seneni drobir sem dobila pri kmetu na skednju. Sem pa prepričana, da bi pomagalo tudi, če skuhate razna zelišča. Npr.koprivo, preslico, kamilico, rman.....česarkoli se spomnite.
Želim, da vampomaga.
Citiraj
jasminaF
sama sem v otroških letih imela veliko bradavic po nogi . mazala sem si z vsem mogočim, kar je predpisala zdravnica, tudi domači pripravki - skoraj vse kar smo slišali da se da v domači oskrbi na tak način odstraniti... seveda ni pomagalo NIČ. preprosto so se samo razmnoževale... kasneje po nekaj zamrzovanjih pa se je zgodba zaključila.
sedaj imam 4-letno hčer... ki ima na nogi na prstku ( sedaj ) kar 11 bradavic - posledično je prstek že deformiran. težko hodi itd. zdravnica se je odločila da to ni nujno in da naj si kupim v lekarni sredstvo proti bradavicam in tako urediva stvar. pomaga ji NIČ. samo množijo se... sedaj že ima na sosednjem prstku bradavice, pojavila se je tudi na roki...prišlo je tako daleč, da že joka ko hodi. par dni nazaj sva šli ponovno k zdravnici ( nadomestna ) ji je napisala napotnico NUJNO za zamrznitev. Hudo, revica bo veliko pretrpela, saj jo čaka veliko zamrznitev. Tako je povedal zdravnik... in bo držalo, po tej prvi zamrznitvi ( in rezanjem bradavic s skalpelom) še ni viden napredek.

no, to je naša zgodba, ki še čaka na dober razplet ...
Citiraj
SK12567
Zdravo!
Da malo osvežim temo, bom delil mojo izkušnjo še z vami:)
Namreč imel sem zelo trdovratne,virusne bradavice po rokah(okoli nohtov) ter po podplatu-ni me nič bolelo.

Poskusil sem vse živo:
-Vezanje česna čez noč, kar sicer malo pripomore k tem da so bradavice zmehčane, ter jih tako lahko odrgnete in se navidezno zmanjšujejo..
-Wartner, zame, ker so bile bradavice zelo trdovratne ni pomagal kaj dosti.
-Razne kreme, sicer od Justa kakšna ognjičeva krema pomaga, s tem ti pa tudi malo lepotno zakrije.
-Tonik za bradavice,čisto brezveze.
-Poskusil sem zažiganje bradavic pri zdravniku z živim srebrom, oz. nečim podobnim. Postopek zgleda tako, da ti zdravnik nanese snov na vse bradavice, nato pa hitro počrni. Snov moraš drgniti z pilico za trdo kožo, ter hoditi na vsake 2 tedna k zdravniku. Obiskoval sem ga 2 meseca, vendar je bil to zgolj larifari, tudi najmanjše bradavice niso izginile.
-Nazadnje sem poskusil mleček iz regrata, kar pa mi spet ni pomagalo prav dosti.

Težave so se rešile po približno letu in pol, ko sem veliko časa preživel na soncu, jemal ribje olje, ter tako povečal vnos vitamina D. Znanka mi je povedala da se da ta vnos tudi testirati, ter tako lahko ugotoviš če je to razlog za nastajanje bradavic.

Torej, moj predlog je, pojdite ven na sonce, noge naj bodo ves čas suhe, brez nogavic, ter naj bodo tople-bradavice se najhitreje razširijo v mokrih,mrzlih predelih. Bradavice pa v 80%primerih same odpadejo po 2 letih..

Lep pozdrav, upam da sem komu pomagal z nasvetom, glede na to da je bila tema odgovorjena nazadnje 2009.
Citiraj
mickova tica
sama sem imela trdovratne. Eno ogromno cvetačo na mezincu, okoli po rokah pa cel kup manjših. Slinila sem jih zjutraj še v postelji, preden sem vstala, in so po 14 dneh izpuhtele. Pred tem sem dolgo mazala z mlečkom, pa čez noč vezala česen gor, pa kredo, niti zamrzovanje pri dermatolohu ni pomagalo. Samo slina, dobrih 14 dni.

Verjetno je odvisno tudi od vrste virusa.ki povzroči bradavico.

Ena sorodnica pa se je preprosto skregala z njimi, pa so izginile :)
Citiraj
kalodont
Imel sem bradavico na čelu, ki je rasla. V začetku me ni motilo. Ko pa je postajala čedalje večja sem poskušal najti rešitev na internetu po nasvetih zdravnikov. "Pot " me je ponesla na forum, kjer sem našel eno izmed enostavnih rešitev brez obiska zdravnika. Nekaj več kot mesec dni sem bradavico mazal z kalodontom - zobno pasto. Bradavica je izginila. Do sedaj se ni pojavila.
Citiraj
mahir.z
Jaz sem si jo odstranil tako da sem iz mase uzel tisti feder ga zažgal in to pritisnil na bradavico. Imel sem tako trdo kožo da tega sploh nisem čutil a bradavice od takrat nisem več imel.
Citiraj
callejon
zdravo.. mene neki zanima. jst sm si sla pred 3 dnevi zamrznt bradavico pri zdravnici na mazincu na nogi.. in zdej se mi je pojavla taka napihnjena bunka igleda kot nekakšent zulj.. in pa zelo boli če se je karkol dotaknem. Zanima me koliko casa se zdravi in tudi to ali jo je pametno predreti?. nameč zato ker me zelo boli in ne morem imeti obute skoraj nobene čevlje.

hvala za odgovor.
Citiraj
lepilox
Poiskusi z neostikom. Bradavico prekriješ z lepilom. Ko se film poškoduje odstraniš in ponovno namažeš v par dnevih odpade.
Citiraj
sar.
Pozdravljeni,
Sama sem bradavico odstranila tako da sem vzela najmanjšo šiviljski iglo jo razkužilo v medicinske alkoholu in jo zbodla v največjo bradavico.nato sem z vžigalnik om segreva la iglo, igla se serije in te začne peći tako dolgo drži dokler lahko da te peče nato na hitro igli odstrani. Bradavico sem odstranila v roku 1 tedna . Imela sem pravzaprav 3 bradavice. Postopek sme ponavljala vsak dan. Bradavica sčasoma pocrni in sama odpade. Dosedaj mi se hvala bogu še ni povrnila. To mi je pa svetovala osebna zdravnica. Lahko probaš meni je pomagalo. Pa vso srečo vsem.
Citiraj
špela.
Nekateri pravijo da jim pomaga jutranja slina. Se pravi preden vstanes poslini,počakaj da se posusi in ponavljaj vsak dan. Koliko casa pa nevem. Srečno vsem...
Citiraj
lojzi+lojz
toygirl je napisal/a:
mogoče se bo komu zdelo smešno, a meni je pomagalo. Po rokah (nekako nad prsti obeh rok) sem imela bradavice (11 jih je bilo). Šla sem k zdravnici, ki mi je dala neko mazilo, pa ni pomagalo nič. Videti je bilo grozno, sploh, ker sem bila v najstniških letih in še bolj občutljiva za mnenja in opazke drugih. Prijatelj mi je svetoval naj uporabim zobno pasto. Čisto navadno. Sem si namazala bradavice in res... po dveh dneh so se posušile in odpadle. Od takrat nimam nobenih težav. Sem pa tudi slišala, da pomaga cigaretni ogorek, samo jaz ravno ne bi imela ožganih rok. :)
Jaz jo imam na kazalcu,pa sem si namazila z zobno kremo denta med in ne pomaga. kremo sem na prstu pustila cez noč in to vsaj 3 noči zapored. moja bradavica ustreza opisu navadne bradavice... a kdo ve,kva naj nardim? a je vrsta bradavice pomembna pri odstranjevanju?
Citiraj
Limata
Sicer je odvisno od vsake osebe..
Moj fant je sprobal vse živo. Od žganja z dušikom, česna, vseh možnih zdravil, ki se dobijo v lekarnah (tudi v tujini),..pa mu nič ni pomagalo. Že čisto obupan.
Na koncu mu je več kot 4 leta stare bradavice (tudi ogromne pod nohti) pozdravil krvavi mleček, in sicer po več kot 2 mesečnem vsakodnevnim (vsaj 3x na dan) nanašanjem tinkture.
Jaz sem mimogrede videla enega gospoda na TV, ki piše tudi knjige o zdravilnih rastlinah. Moj fant je sledil njegovemu receptu: Krvavi mleček nanašaš večkrat dnevno. Če imaš možnost uporabiš svežega, najlažje pa je, da narediš tinkturo in jo lahko nosiš tudi s sabo.
Tinkturo napraviš: Nabereš rastlino (po možnosti, ko cveti) in jo zmiksaš. Le to ocediš in to tekočino zmešaš z alkoholom(50%). Zmešaš v razmerju 1:1. Shraniš v stekleničko na hladno, temno; drži pa par let.

Poleg tega je moj fant tudi pil koprivov čaj za čiščenje telesa (tega sicer ne smeš piti predolgo, saj potem ima lahko slabe učinke na telo).

Veliko sreče vsem obupanim
Citiraj
bozickus
Obstaja ena krema, ki je ko sam hudič!
Karkoli že imate, odstrani!
Če imate virozo/prehlad/migreno/glavobol, v nekaj minutah odpravi.
Idealno tudi za luskavico, proti klopom, komarjem....

Če vas zanima, za katero kremo gre, pišite na [email protected]

Uporabljam jo vsak dan in že leto in pol me zdravje služi!
Citiraj
Pp
Tole z lulanjem drži :)
Sama sem to pred doooolgimi leti prebrala v eni leposlovni knjigi, če se ne motim, je bil celo Dnevnik Jadrana Krta. No, od takrat sem imela bradavico dvakrat, obakrat sem se polulala nanjo in je izginila takoj. Tako da ja, deluje. :)
Citiraj
u2
samo olupek od limone si nalepi na bradavico čez noč!Kar zgine!Vsak večer,dokler čez par dni ni več bradavice!DOKLER NE ZGIBE!VZTRAJAJ!PREIZKUŠENO!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
cron