Odgovori: Izkušnje pri zdravljenju kandide z zdravili

Pregled teme
Irena Beranič
Mene zanima, kakšno naravno zdravilo ste uporabljali in kje se nabavi.
Hvala za odgovor
Citiraj
marjetk1234
Jaz sem se s kandido borila več let, poskusila sem z dietami, probiotiki.... Z veliko denarja in truda sem komaj prilezla na ph med 5-6. res pa je, da sem vmes imela dvakrat smolo z zdravjem in sem bila na močnih antibiotikih, ki so mi vsakič znova podirali sistem. Če katero zanima, obstaja naravno zdravilo v obliki tekočine, s katero delaš klistiranje črevesja. Jaz sem naredila klistir samo dvakrat in sem dosegla na jutranjem merjenju ph urina optimalnih 7 in tako je že nekaj mesecev, stanje je stabilno.
Citiraj
Artichoka
Živjo,
da delim še jaz svojo zgodbo...jaz sem se kandide želela znebiti na kar se da naraven način, saj si želim čimbolj izogibati raznim antibiotikom ipd... lotila sem se je s striktno "kandida dieto" v kombinaciji z oljem divjega origana in se je popolnoma rešila v roku nekaj tednov.
Je pa res da zna biti ta origano malce neprijeten za uživanje in je potrebno biti previden pri njegovem odmerjanju saj gre za res močno zadevo.

Dieta: https://draxe.com/candida-diet/
Olje origana: https://probotanic-slovenia.si/izdelek/ ... a-origana/

Upam, da bo še komu pomagalo.
Citiraj
jerneja8792
lep pozdravček....zanima me vse o kandidi...kako s katerimi zdravili io zdravimo, koliko časa to traia,kako lahko ugotovim da io imam (s kakšnimi testi pri zdravniku)?proooosiiim pomagaite :(...
Citiraj
Fighter
Glede kandide je pa tako: informacije sem zbirala na internetu (predvsem forumi) in v dveh knjigah: Lončar Sanja "Resnice in zmote o kandidi" in Vesel Vesna "Ukrotite kandido na povsem naraven način!". Sta pa knjigi stalno izposojeni, tako da je potrebna rezervacija, če želiš priti do njiju. Se pa že na internetu dobi ful informacij. Te so si žal največkrat precej nasprotujoče, tako da se moraš glede na vse prebrano sam odločiti, česa se boš držal in česa ne.

Sama sem popolnoma izločila vse vire sladkorja (sladkor, sladila, sadje - razen limon in grenivk, med, javorjev sirup, agavin sirup ipd.), pšenico in koruzo v vseh oblikah, krompir, beli riž, kvas, kis, mleko, jajca in vse vrste mesa razen rib in lignjev.

Jem vse vrste zelenjave, od žit pa piro, proso in stare sorte žit (kvinoja, kamut in amarant). Sojo nekateri odsvetujejo, ampak jaz vseeno uporabljam sojino mleko. Uporabljam tudi veliko začimb, ker nekatere uspešno preganjajo kandido (npr. cimet).

Na seznamu za "odloči se sam" (to pomeni, da eni odsvetujejo, drugi pa priporočajo) so: kvas, kis, perutnina, jajca, navadni jogurt, gobe, manj sladke sorte sadja, polnozrnata pšenična moka, soja. Od naštetega sem se sama odločila uživati samo jogurt, občasno gobe in sojo.

Priporočljivo je tudi uživanje prehr. dodatkov: probiotike, klamatske alge in kaj za zatiranje kandide npr. izvleček iz grenivk (Grenifit), cimetove tablete, itd.
Citiraj
UrsulaT
Draga Marjana,

Prosim če malo bolje opisete to dieto ki ste jo dobili,m saj se jaz ne morem znebiti te vztrajne kandide?

Hvala vam,
Ursa
Citiraj
marjanajos
jaz sem šla na krvne preiskave v adrilab na parmovo v ljubljani in imam protitelesa iGg in iGm v krvi sem pa šla tudi v srbijo z vlakom in samoplačniško naredila teste za netoleranco na hrano v novi beograd v Analizi- na internetu imajo svojo stran za testiranje na 93 živil sem dala 270e netoleranca je ko danes poješ nekaj na kaj imaš protitelesa v krvi in te v roku do 3 dni začne boleti si utrujen ,mazoli glavoboli lahko si preberete na njihovi strani jaz sem imela vse simptome itd,...
jaz imam na 11 vrst hrane to netoleranco ki pa pride od kandide ki ti črevesje prešpika in ti začne hrana uhajati v kri in dela vnetja v telesu in bolečine utrujenost in vse imunske motnje,....
zdaj imam dijeto in nisem več utrujena ampak je še treba časa da se telo spuca in črevo popravi,...
če koga zanima bolj obširno mu bom odpisala lp marjana
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Zanimivo - članek z naslovom: Grešni kozel le za zdravilce (Candida albicans. Alternativna medicina ji pripisuje krivdo za vrsto težav, čeprav kliničnih dokazov ni.) (povečati s klikom na znak)
Citiraj
teusa
ojla,
kako ste zvedl da imate klamdido?
jaz do včeraj namreč sploh nisem vedla da obstaja in kaj to je, pa še to samo ker sem ponovno obiskala ginekologa zaradi težav z vnetji,ki se ponavljajo in ponavljajo tako pogosto da nevem več kako je če si zdrav. po dolgem joku v ordinaciji mi je povedala da naj si preberem knjigo jem torej hujšam in se začnem držati v knjigi opisanih prehranjevalnih navad, da me sicer noče obremenjevat s tem vendar da kaže da gre za klamdido (se pravi mi čeprav ve vrjetno že od prvega pregleda ni hotela povedat kaj je vzrok tem težavam).
osebni zdravnik mi nikoli ni omenil česa takega čeprav sem imela tudi stalne probleme s prebavo( krče, napihnjenost po vsakem obroku, zaprtost,..)
po pogovoru z mamo sem ugotovila da ima ona iste težave že vse življenje vendar tudi ona prvič sliši za to.

tolk o našem zdravstvu....!

velik sreče in uspehou pri zdravjenju
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Najlepša hvala!
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Hvala! :)
Citiraj
naveličana
Živjo!

Enako kot za sladkorne bolnike, torej veliko zelenjave in polnozrnate hidrate pa precejšen delež beljakovin, kar vse daje energijo, ki se počasi sprošča - telo naj ima vedno na voljo hrano, da sproti dobiva energijo. Kajti mehanizmi za dodajajne energije (=sladkorja v krvi) pri izgorelosti slabše delujejo (nadledvične žleze izločajo manj hormona kortizola, ki preskrbuje sladkor v kri). Zato s hrano uravnavaš prisotnost sladkorja v krvi, da količina že zaradi hrane čim manj niha. Potem telesu ni treba tega uravnavati in žleze lahko počivajo in se regenerirajo. Sladkornim bolnikom pa manjka hormon inzulin, ki posreduje sladkor iz krvi naprej v celice. Hormona insulin in kortizol delujeta

Tudi zakisanost telesa je močan faktor - krepko delam na tem - nič konzervirane in industrijske hrane, samo bazične žitarice, pijem slano vodo,...
Citiraj
glavca
V principu je s telesom prbližno tko k z zemljo, na eni raste mah na drugi pa trava. Hočem rećč da če je naš ph tak k mora bit se nas ne prime nben prehlad virus al kej hujšga. Problem večine nas je zakisanost. Telo ima sicer ogromne zaloge bazičnosti ampak če ga 40 let serješ po svoje se tud to izčrpa. Večina sodobne prehrane povzroča kislost, prav tako stres, slabe misli, uporaba umetnih krem in podobno.Zato je potrebno jesti prave stvari v pravi kombinaciji in skrbet da je naša limfa pretočna, se pravi veliko vode, ampak take ki nam telo čisti ne pa dodatno zapaca.Princip zdrave prehrane naj bi temeljil na razmerju 80-20. Se pravi 80% bazične hrane ostalo pa kisle.In ko enkrat postaviš ravnovesje tud kakšen greh ne škodi, sej zato pa živimo a ne sam če ga nardiš z užitkom ne pa z slabo vestjo.Agavin sirup je odlično sladilo pa še bazičen je.
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Ja, se strinjam! Ali lahko razložite malo širše?
Hvala!
Citiraj
glavca
Men se zdi da je treba stvari reševat bolj globalno , a je kdo bral knjigo Alkalizirajte ali umrite,mislim da ko dosežeš to ravnovesje se kandida in mnoge težave razrešijo same. no men še ni čist uspel ampak upam.
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Veseli me vaše izboljšanje počutja!
Kako pa izgleda dieta, ki vzdržuje stalni nivo sladkorja v krvi?

Hvala in lep dan!

Veronika
Citiraj
naveličana
Živjo!

Na zadnjem testiranju pri bioresonančnem terapevtu je ta ugotovil, da težav s kandido ni več. Prav tako pa so izzvenele alergije na mlečne izdelke, pšenico, sojo in koruzo (črevesje se je popravilo in normalno deluje).

Telesne težave, ki jih še čutim, še niso tako pri kraju - tu je še prevelika utrujenost, upadi energije, težave s sklepi, gibljivostjo, ...verjetno so posledica izgorelosti, ki rabi več časa za ozdravitev, vsaj eno leto.

Tako stanje je po pol leta stroge diete. Torej sem telesno praktično zdrava - saj sem komaj bila sposobna sprejeti dejstva. Torej novih zdravil proti kandidi ne bom jemala, se bom pa še naprej držala diete v veliki meri - jedlo bom minimalno pšenice, sladkorja sploh ne in ohranila večji delež zelenjave in koristnih žitaric - ajde in prosa. Izogibala se bom velikim količinam sadja skupaj z ogljikovimi hidrati.

Naprej se bom še držala diete za zdrževanje stalnega nivoja krvnega sladkorja (kot za sladkorne bolnike), kar zelo pomaga pri izgorelosti. Sladkorni bolniki imajo težave z inzulinom (hormon, ki omogoči prehajajnje sladkorja iz krvi v celice), pri izgorelosti pa nostopi pomanjkanje in nihanje hormona kortizola, ki deluje skupaj z inzulinom (kortizol omogoči, da sladkor pride v kri iz prebavil ali uskladiščeni iz jeter). Če v telesu ni primerne količine enega ali drugega, telo nima energije za delo. Z dieto pa lahko zagotoviš trajen pritok hrane iz prebavil in tako je manj potrebno uravnavati višino krvnega sladkorja z izločanjem hormonov, s tem pa omogočiš žlezam počitek in regeneracijo.

Lep pozdrav!
Citiraj
Optimist
V primeru, da si želite pomoči mi posredujte vaš elektronski naslov na [email protected]
V prepričanju v uspeh vam želim lep dan.
Citiraj
AlenkaR
Pozdravljena,

Sporanoxa ne poznam, je pa meni Lamisil bolj pomagal kot Diflucan, pa menda je tudi za jetra manj strupen. To sem vsaj ujela pri sotrpinih. Vsekakor pri kandidiazah priporočajo hkratno jemanje probiotikov (vsaj 10 milijard mikroorganizmov na dan, vsaj 2 uri prej ali kasneje kot antimikotik) in prebavnih encimov obenem s primerno prehrano.

Ali terapijo ponoviti ali ne, sploh ni lahka odločitev. Jaz se raje ne bi odločila za ponovno zastrupljanje organizma, če ne bi bilo res zelo hudo, pa še v tem primeru bi raje prej preizkusila kaj drugega. Sama sem se za ponovitev odločila šele po enem letu, pa še to le zato, ker sem imela zelo boleče črevesje in ker je šlo očitno za sistemske težave. V redu pa še vedno ni. Problem je v tem, da se kandide razmnožujejo dokler obstajajo ugodni pogoji za njihovo rast. In dokler jim ne pokvariš veselja s tem, da odpraviš osnovne težave, je vse skupaj bolj podobno boju z mlini na veter. Žal na ta način samo gasiš požare in s tem pridobivaš čas in upanje, da boš probleme vendarle rešil.

Tisti, ki imajo zdrav želodec, si lahko zelo dobro pomagajo s česnom. Dobro je uporabljati tudi začimbe kot so origano, timijan, rožmarin. Sladki koren je koristen za zdravljenje prebavnega trakta, poleg tega ga priporočajo pri oslabelih nadledvičnih žlezah. Cimeta glive ne marajo, Dida tudi deluje na tem principu. Pa še kot insulin učinkuje in je tudi zato koristen pri kandidiazah. Korenček mislim da odsvetujejo, ampak jaz sem si zelenjavne soke vseeno kombinirala z njim, je odličen vir vitamina A, ki je za zdravljenje sluznice pomemben. Gomolj zelene meni prija, lahko nariban v solati ali v soku, kombinacija s korenčkom v približnem volumskem razmerju 2/3 korenčka in 1/3 gomolja zelene. Za razstrupljanje je koristna tudi kombinacja soka korenčka, kumare in pese, približno razmerje 3/5 : 1/5 : 1/5, ampak še vedno mi ni jasno, zakaj jo dr. Walker v knjigi o zelenjavnih sokovih priporoča za zdravljenje želodca, saj je že kumara problem, pesa pa še sploh. Tudi vitamin E je koristen za sluznico, semena se lahko je. Mislim, da je laneno primerno. Olivno olje pa menda glivam preprečuje, da bi se razvile v rizoidno obliko, ki je hudo zoprna reč, saj navrta stene in gre iz črevesja naokrog, ter se naseli kjerkoli v telesu. Takrat je pa res zelo hudo. Da ne pozabim še na glutamin, gre za aminokislino, ki si jo velikokrat dodajajo športniki in se dobi v trgovinah s športno prehrano, priporočajo jo za obnavljanje črevesne sluznice, zvišuje odpornost, potrebna je tudi za tvorbo rastnega hormona. Toliko se spomnim takole na hitro, upam pa, da bo še kdo kaj dodal.

Pa vso srečo.

Alenka
Citiraj
naveličana
Tema iz leta 2007:

Pozdravljeni!

Imam resne težave s kandido. Pred mesecem in pol sem le prepričala osebno zdravnico za test, ki je bil pozitiven. Dobila sem zdravilo diflucan za 14 dni (1 tableta na dan).

Telesno zdravje se mi je izboljšalo za kake tri tedne, potem se je ponovila kronična driska in druge težave. Na ponovnem testu je bila kandida še vedno prisotna. Zdaj sem dobila zdravilo Sporanox, spet za 14 dni. Glede na dolgi seznam stranskih učinkov in glede na preobčutljivost mojega črevesja (drisko sem imela od zdravila Lanzul proti želodčni kislini) sem zdaj v dilemi, ali sploh jemati to novo zdravilo ali ne.

Prosim za izkušnje!

Naj še povem, da kandido že pet mesecev vzporedno zdravim tudi po bioresonančni metodi in s strogo dieto proti kandidi. Pri tej dieti grešim le v deležu hidratov, saj v času driske ne morem jesti količinsko največ zelenjave, ker ta deluje odvajalno. Uživam pa od hidratov samo proseno in ajdovo kašo, riž in krompir.
Sicer pa je glavna moja težava izgorelost, ki vključuje tako telesne kot psihične simptome in se prekriva s težavami od kandide.

Lp vsem!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.