Med.Over.Net

Odgovori: dieta za zatrtje kandide

Pregled teme
ajtim
Pozdravljeni, Tomaž!

Sva se povezala zasebno in tako razjasnila mnoge nejasnosti v oziru možnih vzrokov za vaše zdravstveno stanje.

Končna ocena (vzrokov) zdravstvenega stanja:
• kandidoznost črevesja in z njo povezane zdravstvene težave so posledica uničene črevesne flore in v črevesju nakopičene neprebavljene hrane, ki gnije, gnilobne kisline pa samodejno prehajajo v kri, zastrupljajo telo in ga izčrpavajo
• želodec je oslabel zaradi izčrpanosti želodčne čakre, posledični manko želodčne kisline in pepsina pa onemogoča okrevanje zgolj s pomočjo zdrave prehrane in ustreznega življenjskega sloga
• usihanje mišičja, težave s sečili, hrbtenico in sivenje las so posledica kroničnega manka pepsina (omogoča presnavljanje beljakovin)
• nujno je treba z biorezonanco preveriti tudi možnost zastarane borelioze, kajti opisane zaostrene zdravstvene težave se ne bi smele pojavljati pri taki starosti, lahko pa jih poraja okuženost z lymsko bereliozo

Priporočljivi ukrepi za odpravo črevesne kandidoznosti in ureditev prebave
(1) Očistiti kandidni razrast in večino bolezenskih snovi iz črevesja z enkratnim čiščenjem črevesja s sodo bikarbono
(2) Takoj po očiščenju črevesja več dni jemati probiotike za obnavljanje zdrave črevesne flore
(3) Kratkoročna pomoč prebavilom za ureditev prebave
(4) Dolgoročna '' '' '' ''
(5) V primeru diagnosticirane zastarane borelioze je treba jemati tinkturo asperoidne ščetice in, po potrebi še kaj drugega, odvisno od bioresonančne diagnoze

Vse dobro in srečno!
Citiraj
TOMO
Lep pozdrav.
Sem Tomaž. Dolgo časa se že borim odpraviti za vselej kandido, ki mi je grenila življenje. Spodaj sem tudi opisal, kaj vse sem doživel.
Že 3 leta imam težave s prebavo, najbolj z želodcem, stres, kandida. Najprej bom začel s prebavo, s katero sem imel težave že v mladosti. Bil sem tudi večkrat bolan. To pomeni, da sem bil večkrat na tabletah, antibiotikih, pa ne nazadnje sem imel tudi slab imunski sistem. Starši pa niso polagali tolikšne pozornosti na prehrano. Ne nazadnje tudi niso vedeli, ker so bili starejša generacija. Danes pa smo bolj civilizirani in razgledani. To lahko povem, ker zdaj vem, kaj me je takrat mučilo.
Moje zdravstveno stanje se je začelo slabšati, ko sem dobil prvo službo, ki je bila zelo STRESNA. Ta stres je povzročila služba. Kar je tudi nisem znal nadzorovati. Tudi ritem srca se je pospešil in začelo mi je v želodcu biti kot srce ... to me je zelo motilo, ker v tistem momentu nisem vedel, kaj se dogaja.
To delo sem opravljal, čeprav je bilo naporno.
Večkrat sem šel k zdravniku in povedal, da sem pod stresom, da me daje slabost, bolečine, preveč kisline (refluks)…itd. Dobil sem napotnico za pregled (GASTROSKOPIJA). Izvidi so pokazali e-coli bakterijo. Bila je tudi rana na želodcu. Z antibiotiki sem pozdravil e-coli bakterijo. Navsezadnje pa z antibiotiki nahranil kandido. Zato ker z antibiotiki ne pobijejo samo slabe bakterije, tudi dobre bakterije.
Ta e-coli bakterija je posledica želodčnega stresa. Tako jaz dojemam. Ker če si pod stresom, ti pade želodčna kislina in hrana ti začne gniti v črevesju. Tako se telo začne kisati in hrana za bakterije. Vsak dan ista rutina, v službo tudi, če je bila stresna. Ker se nisem dobro počutil, pa sem nazaj odšel k osebnemu zdravniku in mu vse dobro razložil. Stanje se je začelo resno slabšati. Tišči v želodcu, v žlički, občasno se želodčna kislina vrača po požiralniku, blato driska, močni vetrovi, stres, depresija, anksioznost. Zdravnik je rekel, da sem premlad, da se bi mi to dogajalo. Dal mi je samo Nolpazo in lekadol. Potem sem pa tako naprej živel. Sam si pač nisem znal pomagati. Obračal sem se tudi na znance. Vsi rečejo, pojdi k zdravniku.
Po nekaj dneh se mi je zdravje tako poslabšalo, da sem moral iti nujno ponovno k zdravniku. Kaj se je tisti trenutek dogajalo z mano: v žlički za prsnico, kjer je mehanizem, ki zapira prehod med želodcem in požiralnikom, je začelo tako razbijati bolj kot srce. Ne da se opisat teh bolečin. Takrat pa je začela popuščati zapiralka med želodcem in požiralnikom. Zdravnik ki je nadomeščal, pa je vedel, kaj je z mano narobe. Predpisal mi je cipralex 10mg ... po tem se mi je začelo stanje normalizirati in napotil me je še na gastroskopijo. Na gastroskopiji se je zelo dobro videlo, da mišica zapiralka, ki je med želodcem in požiralnikom, ne tesni dobro oz. je razprta odprta nekaj mm. (Mislim da sem napisal razumljivo). Zato se mi po obroku kislina vrača nazaj po požiralniku. Tudi hiatna kila se je naredila. Nakar so me poslali še k psihiatru.... predpisali so mi druge tablete eglonyl 50mg antidepresive. Pri teh antidepresivih so me zelo motili stranski učinki: akne, občutljiva koža, sluznica izsušena, slaba prebava. Najbolj me moti, da me te tablete povišajo telesno maso.. Je pa ena dobra lastnost, da ko sem jo vzel, se mi kislina ni vračala nazaj po požiralniku. Napoten sem še bil na manometrijo požiralnika. Bilo je ugotovljeno, da zelo slabo tesni. Tesni samo takrat, ko jemljem tablete eglonyl 50 mg.
Sam sem veliko raziskoval, kako se pozdravit. Ena izmed alternativ je bila akupunktura, ki mi je tudi zelo pomagala.
Ker sem želel, da bi prenehal s tabletami, sem začel z manjšo dozo cipralexa. Nato pa popolnoma ukiniti. Z vednostjo zdravnika.
Potem ko sem prenehal z jemanjem antidepresivov, se mi je spet začela želodčna vsebina v večjem obsegu vračati po požiralniku. Zelo me je tiščalo v preponi, ni za opisat. Požiralnik pač ni narejen za kislino. Je bilo zelo moteče, pekoče in stresno.

Še en padec ki sem ga doživel, je bilo to: stres, slaba prehrana, antibiotiki, tablete za zmanjšanje kisline, antidepresivi…itd. Stanje se je tako poslabšalo, da že nisem mogel normalno funkcionirati, zvečer spati, nisem mogel razmišljati, zelo hud stres, strah pri delu, odločnost, nihanje razpoloženja ... še bi lahko našteval.

Nakar sem raziskoval naprej in našel trenerja za funkcionalno medicino...
Naredila sva teste samoplačniško.
To so testi:

Analiza testov
SIBO:
- SIBO test je močno pozitiven za vodikom, kar pomeni, da so v tankem črevesju razraščene bakterije (tanko črevo bi moralo biti skoraj brez bakterij).
CSDA:
- Dobre bakterije so razmeroma močno zastopane z izjemo laktobacilusov, ki jih je le polovica in celotnega pomanjkanja enterokokov. Tudi dobri sevi klostridije so nekoliko v pomanjkanju.
- Nebalansirane flore je zelo malo
- Prisotna je ena patogena bakterija, klebsiella pneumoniae, ki je prisotna v maksimalnem številu (4+) in jo bo potrebno počistit. Je razmeroma rezistentna ampak obstaja nekaj snovi, ki jo bo uničilo. Ta bakterija lahko povzroča v telesu. Klebsiela pogosto povzroča driske in dodatno draži črevesje, pogosto tudi reagira z genom hla-b27 in tako povzroča avtoimuna obolenja in tudi povzroča uničenje črevesnega epitelija ter kolitis. Menim, da je eden večjih vzrokov za vaše težave.
- Najdena je bila kandida dubliniensis, ki pa še ni v patoloških vrednostih. Kljub temu lahko pri občutljivih posameznikih vpliva na kateri koli del telesa (tudi spanje).
- Hkrati s kandido je bilo najdenih še veliko drugih plesni v črevesju, ki pa jih ni bilo mogoče neposredno identificirati temveč so bile vidne pri pregledu z mikroskopom. Glede na resnično veliko količino prerasta menim, da je to druga velika težava, ki povzroča kopico simptomov, ki jih imate.
- Parazitov ni bilo najdenih
- Elastaza je na spodnji meji in bi jo glede na okužbe pričakoval višje. Elastaza je prebavni encim in nakazuje na delovanje trebušne slinavke.
- Kljub temu je sama prebava in absorpcija dobra.
- Vnetni markerji so v mejah normale in to je zaradi terapije zdravil, ki ste jih jemali.
- Secretory IgA je odziv imunskega sistema neposredno v črevesju, ki je ob navedenih okužbah primeren.
- Kratkoverižne maščobne kisline so znotraj normalnih mej. Pomembne so predvsem ker vzdržujejo dobro intergriteto črevesne stene, vendar pa bi glede na vašo zdravstveno zgodovino priporočal višje nivoje predvsem butyrata.

Celoten organizem sem pocistil s prehranskimi dodatki in FODMAP dieto. Kar se pa ne ve, pa je, ali sem res celotni organizem sčistil kandide, klebsiella, plesni in ostale bakterije...
Obračam se tudi zato na vas, ker kandide ne morem v celoti ostraniti, ker prekorači mejne vrednosti. Zaradi porušene črevesne flore oz. prepustnosti crevesja mi vpliva tudi na mozgane: razmišljanje, zmedenost, koncentracija, bolečine v križu, mišicah, strah pri delu - tega je zdaj manj kot je bilo prej, vseeno sem še občutljiv, hitro se utrudim pri opravljanju dela. Kandida pa je še vseeno prisotna

Obračam se na vas, če mi lahko še vi pomagate, da dobim še vaše mnenje.
Upam, da je razumljivo napisano.

lp...
Citiraj
ajtim
Pozdravljeni!

Končno se je našel pravi vzrok črevesne kandidoznosti, obenem pa tudi večine modernih nedednih bolezni.

Črevesna kandidoznost je posledica v črevesju zastajajoče hrane, ki se ne uspe presnoviti in vsrkati v kri, zato pa jo izkoristijo glivice za svoje bohotenje ... Seveda je zdaj znano tudi učinkovito zdravilo.

Kogar zanima več, si lahko prebere v http://www.pozitivke.net/article.php?st ... i%2Bsokovi.
Citiraj
ajtim
Spoštovani!

Ugotovil sem, da je bilo tudi ukvarjanje s črevesno kandioznostjo in vsetelesno kislostjo zgolj ukvarjanje s posledicami neodkritega osnovnega vzroka - nezmožnosti prebavljati beljakovine (in še nekatera hranila) zaradi pomanjkanja pepsina in želodčne kisline.

"Pepsin, želodčna kislina in zdrava dolgoživost"

http://www.pozitivke.net/article.php/Pe ... olgozivost

Vse v zveznem sestavku je preverljivo z malo medicinskega znanja ali s pomočjo kakovostne zdravstvene eneciklopedije. Res pa so nekatera spoznanja prevratniška ...

MF
Citiraj
ajtim
Zdravo!

Oglašam se za tiste, ki ugotavljate, da vam nič do sedaj ni prav dosti pomagalo, torej niti MMS-ni preparati niti probiotiki niti kaj drugega že znanega in obetavnega.

Usoda je hotela, da sem do istega zaključka prišel tudi sam, a sem z vztrajnim preskušanjem raznih domnev o poreklu svojih zdravstvenih težav - predvsem stalno pomanjkanje energije in počasno nezaustavljivo hujšanje - ugotovil njihov pravi razlog in našel tudi zdravilo zanje.

Da ne dolgovezim, govorim o pomanjkanju prebavnih encimov in deloma tudi o oslabelem delovanju želodca (oboje je medsebojno pogojeno oziroma povezano). Rešitev je jemanje kakovstnih prebavnih encimov, ki čez čas, torej postopoma omogoči okrevanje tudi od dozdevno neozdavljivih zdravstvenih težav.

V angleški strokovni literaturi se pomanjkanje prebavih encimov imenuje "digestive enzyme deficiency", francosko "syndrome de manque d’enzyme" in nemško "Verdauungsenzym-Mangel" ali "Pankreasinsuffizienz".

Bistvo dozdevno edolžne zdravstvene težave je, da telo ne dobiva vseh potrebnih hranil, čeprav se človek prehranjuje zdravo (!), ker se zaradi pomanjkanja encimov hrana v prebavilih prebavlja pomanjkljivo, telo sčasoma vedno bolj trpi pomanjkanje posameznih hranil in presežek drugih, neprebavljena hrana pa začne v črevesju gniti, se kvasiti, kisati, kar dolgoročno dodatno izčrpava telo z odvečnimi kislinami, ki prehajajo v kri. Slednje je tudi razlog, zakaj se pri vseh priletnih ljudeh prej ali slej razvije črevesna kandidoznost, ki se je ne morejo trajno rešiti prav zaradi vse bolj kroničnega pomanjkanja prebavnih encimov (!).

Kaj poraja pomanjkanje prebavnih encimov, ne morem na kratko razložiti, z gotovostjo pa lahko zatrdim, da gre za najpogostejši povzročitelj začetka staranja (sivenja las, stalne utrujenosti, pojemanja življenjske moči idr., kar se povezuje s starostjo). Po drugi strani je dobro delovanje trebušne slinavke pogoj za dogoživost in trdno zdravje v visoki starosti.

Skratka, pomanjkanje prebavnih encimov v mljaših in srednjih letih slej ko prej poraja raznovrstne zdravstvene težave, priletnejši ljudje, ki so se uspešno izogibali resnejšim obolenjem, pa postajajo betežni, kar ni nič drugega kot pomanjkanje življenjske moči oziroma energije zaradi vedno bolj pomanjkljive prebave. Glavni krivec pa je pomanjkanje prebavnih encimov.

Kdor želi preveriti moje trditve, naj preizkusi prebavne encime, vendar kakovostne, ne kakšne sladkorčke z vsebnostjo papje ali česa podobnega (!). In pogoj je, da se ne prenajeda, torej si mora sprazniti črevesje (in trebušnost mora uplahniti), da jemanje encimov začne učinkovati. Kdor meni, da lahko jemanje encimov ob stalni očitni trebušnosti zaleže, se bridko moti, žal.

Če naj še zašpilim zadevni naslov, dieta za zatrtje kandide naj vsebuje, poleg zdrave prehrane, tudi prebavne enecime.
Citiraj
ajtim
Živjo, rachek!

Me veseli, da sem kakorkoli pomagal.

Pozdravlam te!
Citiraj
rachek
Hey ajtim,

po dolgem času se oglašam in se ti ponovno zahvaljujem, da si mi odprl oči okoli amalgamov. Sedaj sem 3 leta "amalgam frei" in se pozna, zelo ...

LP, rachek
Citiraj
ajtim
Začel bom od zadaj, torej od cilja, da bodo vsi predlagani ukrepi laže razumlivi in k čemu je treba stremeti.

Rešitev vseh zdravstvenih težav je zdrava črevesna flora, saj potem tudi prebavila delujejo zdravo, hrana se presnavlja, kot je treba, in telo, ob zdravi prehrani ter ustreznih življenjskih navadah, dobiva, kar potrebuje za polno delovanje in dobro počutje.

Kar pišeš o glini, je sicer bilo objavljeno pred leti in je, če izhajam iz zdajšnjega vedenja, nedorečeno.

Za čiščenje črevesja zadošča enkratno čiščenje s sodo bikarbono ali glino. Ker sta obe bazični in v majhnih, blagih odmerkih postopno "radirata" vse drobnoživke – koristne in škodljive – je edino smiselno, da se uporabita enkrat in v večjem odmerku, da se črevesje hitro in temeljito očisti, razbremeni večine bolezenskega, potem pa je treba začeti takoj s probiotiki obnavljati črevesno floro, sicer se v črevesje znova naseli kandida, ki je v kisli slini (!).

Skratka, postopek zdravljenja je sledeč:

- zadošča ENKRATNO očiščenje črevesja in sicer s tolikšnim odmerkom gline ali SB (ali česa drugega), ki povzroči drisko, s aktero se iz telesa izloči večina odmrlih bolezenskih drobnoživk in strupov, ki jih tvorijo ob umiranju; če se ne sproži dobrodejna driska, vse odmrlo ostane v črevesju, se vsrka v kri in porodi se strašanska utrujenost (Herxheimerjeva posledica)

- potem se začnejo jemati probiotiki, ki naj se jemljejo dalj časa (lahko tudi več tednov ali mesecev) s ciljem izboljševanja oziroma obnovitve bolj zdrave črevesne flore
-
merilo uspešnega zdravljenja črevesne flore je dobro počutje, uplahnjen trebuh, manjša potreba po hrani in kljub temu dovolj energije (!)

Zdaj pa še najbolj presenetljivo. V svoji več kot dvajsetletni kalvariji sem ugotovil, da črevesna kandidoznost in vsetelesna kislost nista le posledica napačne prehrane, marveč sta obe lahko tudi posledica prezrtih vzrokov, recimo:

- postopno razvijajoče se preobčutljivosti črevesnih resic na gluten (celiakičnost); edina rešitev je brezglutenska prehrana; kogar muči blaga ali razvijajoča se celiakičnost, si z ničemer ne bo mogel zadostno pomagati; šele ob brezglutenski prehrani se bo njegovo zdravstveno stanje začelo temeljito izboljševati

- pogost zunanji in prezrti vzrok je spanje na škodljivem mestu (na podzemnem vodnem toku, v bližini močnega izvora elektromagnetnega sevanja ali na točki škodljivega sevanja); edina rešitev je premik ležišča ali njegova zamenjava; pomaga radiestezijski pregled ležišča (!)

Opomba: redno jemanje gline je sicer zelo koristno za remineralizacijo kosti in zob ter za izboljšanje stanja las in nohtov; tudi marsikatero obolenje se ozdravi, ker trajnejše jemanje gline postopno razkisava telo. Seveda pa je pogoj dobra prebava; in spet je treba pomisliti na zgornje ukrepe.
Citiraj
rhona
Lepo pozdravljeni,

od prve objave na to temo leta 2007 do danes se je izkušenj, mnenj in novih spoznanj kar nabralo ...

Tudi jaz imam kandido in zakisano telo. Zdaj sem 6 tednov hodila na bioresonanco in jemala NutriFlor (probiotike in prebiotike s prebavnimi encimi). Stanje se je izboljšalo, čeprav sem morala biti na zelo strogi dieti (če sem npr. zaužila malce več OH - denimo riževih ploščic ipd., se je stanje poslabšalo).

Zdaj že en teden (toliko je minilo od kadar sem bila zadnjič na bioresonanci) jemljem izvleček grenivkih pečk, še vedno uživam NutriFlor in sem na strogi dieti (nič OH), a se mi je stanje poslabšalo (srbečica na vaginalnem predelu - blažim jo z jogurtom). A je to zaradi uživanja izvlečka grenivkih pečk? Je to spodbudna novica, da odmira kandida, zato se je stanje poslabšalo? Da bi pomirila stanje, sem začela piti glino in mislim, da ima pozitiven učinek.

Odločila sem se, da bom poskusila še z mešanico SB + G (več SB kot G). Bi bilo torej primerno uživati mešanico SB + G zjutraj in zvečer, izvleček grenivkih pečk (1 x na dan) in probiotike?

Prebrala sem si, kako naj bi se jemalo SB + G:

"Zmes (glina + soda) se jemlje z žličko, v ustih se zalije s požirkom, dvema vode, zmes se potem z jezikom premeša, da se razpusti ... in pogoltne; potem se spije še malo vode, da se splakne ustna votlina in popravi okus" (ajtim, 11.06.08)

Ter tudi, da se priporoča za začetek samo SB:

"Glina je blago bazična in mnogim že zadošča, pomaga brez dodatkov. V hujših primerih ali zaradi drugih vzrokov, o katerih ne morem tule pisati na dolgo in široko, pa je treba seči po močnejšem naravnem sredstvu, recimo sodi bikarboni (pH = 11).
Ker soda učinkuje močno krčilno, tudi odpravlja preveliko prepustnost črevesne stene (po angl. »leaky guts«), zato naj bodo prvi odmerki pretežno iz sode bikarbone, da povzročijo drisko in sprostijo črevo; s tem se ozkemu in širokemu črevesu omogoči zdravilno krčenje, obenem pa se, vsaj začasno, odpravi prebavni zastoj, ki ga stalno povzročata razpuščenost črevesja in zastajanja hrane v njem.
Priporočam:
- čajno žličko sode bikarbone zjutraj na tešče in
- ½-1 ČŽ SB zvečer (lahko že 2 uri po zadnjem obroku, potem se pije samo še voda; če se SB vzame že po poznem kosilu, torej 2 uri po njem, se odpravi tudi lažna večerna lakota, ki jo povzroča kandida v zgornjeih, praznih delih ozkega črevesja, ko ji zmanjka hrane in zažira črevesno steno …)." (ajtim, 19.01.10)

Koliko časa pa naj bi se uživala ta kombinacija SB + G? Do izboljšanja (pljunek v kozarec oz. ph sline)? Kaj pa vmesne prekinitve? Koliko naj bi trajale in kdaj bi bilo priporočljivo postopek ponoviti?

Hvala za odgovore! Bodite pozitivni in vztrajni!
Citiraj
ajtim
Sem spada tudi moje spoznane o učinkovitosti jemana sušenih mletih konoplinih vršičkov; pridelovalec priporoča, da se iz nih kuha čaj, osebno pa trdim, da je dosti učinkoviteje jemati kar mleti drobir konoplinih vršičkov; jaz ga jemlem v kapsulah (velikost "0"), glej spodno fotko.

[Ker je kmetija Ileršič edini meni znani dobavitel, fotke nisem retuširal, torej prikazuje tudi podatke pridelovalca-prodajalca.]
Citiraj
ajtim
Naslov te razprave, "dieta za zatrtje kandide", bi se pravzaprav moral glasiti "Odprava vzrokov črevesne kandidoznosti in vsetelesne kislosti"

Kdor še ne ve, umrl je Michio Kushi, poleg Georga Ohsawe, najvidnejši pionir zdrave prehrane in živlenskih navad kot edinega učinkovitega in zdravega načina za zdravlene vseh bolezni v zahodnem svetu.

Ni presenetlivo, da je Michio Kushi umrl, saj je doživel častitlivih 88 let (letnik 1926). Presenetliv je vzrok negove smrti - rak trebušne slinavke z zasevki po vsem telesu. Namreč, g. Kushi je napisal kar nekaj knig, kako se z zdravo prehrano vsak lahko ogne rakavosti oziroma si jo ozdravi.
Žal, smrt njegove prve soproge, Eveline Kushi, zaradi rakavosti in sedaj še Michiova, pričajo, da zgol uživane ekološko pridelane zdrave hrane in zdrave živlenske navade ne zadoščajo (!). Spregledan je bil namreč zadostni pogoj, zdravost črevesne flore ... in morda še kaj.

Ker sem študiral veležitje (makrobiotiko) in na sebi preizkusil večino Kushijevih priporočil, želim samo sporočiti, da je zdaj že znano in potrjeno, da si je treba za ozdravitev in okrevane predvsem zdraviti črevesno floro in, če je potrebno, odpraviti tudi okolske vzroke obolevnosti - škodlivo elektromagnetno sevanje, ležišče nad podzemnim vodnim tokom ali na točki škodlivega sevanja, uničujoči medčloveški odnosi ipd.

Skratka, zadostni pogoj za ozdravitev je odprava črevesne kandidoznosti in razkisovanje telesa. To se sicer lahko doseže na 1001 način, medtem ko so zdrave živlenske navade, s prehranskimi vred, pomembne za ohranane zdravja. Če so prebavila in črevesna flora zdravi, se telo zmore samozdraviti, seveda, če delujejo tudi ostali organi (!).

Naslov "Dieta za zatrtje kandide" bi se torej moral glasiti "Odprava vzrokov črevesne kandidoznosti in vsetelesne kislosti".

-----
[Naj poudarim, da sem Michiu Kushiju neskončno hvaležen (!) za njegov nauk, ki vklučuje veliko koristnih napotkov za zdravo živlene, predvsem pa razlaga, kako delujejo osnovne sile, ki obvladujejo naše živlene in vse dogajane v vesolu. Kdor jih ne pozna, ne dojema, se hitro izgubi v poplavi trditev in protitrditev, torej ne zmore ločevati zrna od plev (!).]
Citiraj
ajtim
Oglašam se v zvezi z maarcelovima objavama s 13. in 19. 01. 2013.

V prilogi je najina celotna e-korespondenca v kronološkem zaporedju kot odgovor na maarcelovo golo preslikovanje Humblovih objav, s čimer je maarcel oporekal mojim trditvam, da je za vsako uspešno zdravljenje treba razkisovati telo in zdraviti črevesno floro.

Ker sem štel za svojo dolžnost poskušati z Jimom Humblom razčistiti vsaj osnovna razhajanja, sem mu 6. marca 2013 prvič pisal v tem oziru in potem sva si e-izmenjavala stališča do 14. marca 2013, ko je nekdo poskušal zastrupiti učitelja in Jimovega najtesnejšega sodelavca, Marka Grenona.

Kogar zanima izid najinega e-razčiščevanja, si lahko v prilogi prebere najino e-korespondenco. Žal je potekala v angleščini.

[Ker se je najino e-dopisovanje nenadoma prekinilo, nisva uspela dokončno razčistiti vprašanja žive vode. Iz Jimovih pojasnil je razvidno, da on s pojmom "živa voda" naziva vse vrste bakterijsko povsem mrtve vode, ki jo angleško govoreči zahod pojmuje kot neoporečno za pitje. Tovrstna "živa" voda je približno enakovredna čisti studenčnici, medtem ko jaz z živo vodo (angl."living water") pojmujem dobesedno bakterijsko živo vodo, ki pa vsebuje človeku koristne bakterije, ki izboljšujejo prebavo in zdravstveno stanje prebavil.]
Priponke

[Razširitev doc je bila deaktivirana in ne more biti prikazana.]

Citiraj
bagua
Lep pozdrav,

merklova, mene zanima, kje si našla te informacije, kako dozirati boraks in lugol. Ali se je že kdo od vas trajno znebil kandidoze z uživanjem teh dveh preparatov.

Hetero, tebe bi pa vprašal kje si našel informacije, da MMS pobije tudi nekatere dobre bakterije, zaradi česar se kandida še bolj razbohoti. Ali je imel kdo izmed vas takšno izkušnjo, da se mu je, po prenehanju MMS oz. CDS kapljic, kandidoza vrnila.

Ajtim, lahko še ti komentiraš zgornja razmišljanja.
Citiraj
JozeM
Veliko koristnih stvari o zatiranju kandide in o kandidi dieti preberite na spletni strani : www.kandidadieta.si
Citiraj
Slovenc
Sam imam tudi kandido. Star sm 28 let. Testiranje s plunkom je pokazalo, po moje oceni, kar hudo, saj so bunkice in nitke kar popadale na dno kozarca in vse je bilo motno.

Da opišem moje stanje... 2 leti praktično brez telovadbe, delo za računalnikom in totalno nezdrava prehrana (majoneza, suhe salame, pice, fast food, sladice,), skratka vse najslabše. Okej, logično, enkrat se telo odzove. In prejšnji teden hud stres! potem po kakšnem dnevu pa šok: popolnoma utrujen sm se zbudil, pojavijo se mi glivice in kar je najhujše - vrtoglavica, kar huda. tako da me omejuje že pri vsakodnevnih opravilih plus bolečine v glavi (stanje kot bi sedel v kozarcu), popolnoma nobenega interesa za delo, skratka res poden. Poleg tega me srbi še zadnjica.

Včeraj sem imel sodo bikarbono v kopelji - se drgnil po koži, da se je absorbiralo in neverjetno, po kopeli driska - čiščenje, brez da bi zaužil sploh sodo. Potem sem šel danes po probiotike v lekarno, rekel da rabil kvalitetne in mi je neki dala (1-2 na dan) + minerale ABC plus z magnezijem, kalcijem ... ker kakor sem bral se telo bori z kandido in jih porablja. Zanimivo je pa to, da nikoli v življenju nisem imel problemov s prebavo. Vse gre hitro ven, brez problema in napenjenja.

Seveda je hrana strogo dietna - česen, ingver, ohrovt, .. nula cukra, nič kruha.

Prosim za mnenje, vsaj tisto urgentno, ker je vrtoglavica že res problem. Sicer sem klical zdravnico pa je rekla, če bo še tkole naj pridem v četrtek in mi bo dala ene tablete... (diflucan, če sm si prav zapomnil), da naj bi učinkovale proti kandidi.

Hvala!
Citiraj
JozeM
Več o kandidi dieti lahko preberete tudi na Kandida dieta http://www.kandidadieta.si
Citiraj
Breda
Pozdravljeni,

Ni diete, ki bi veljal za vse, ker smo si ljudje zelo različni. Če bi se testirali na intoleranco na hrano, ki jo ima menda skoraj polovica ljudi, bi takoj vedeli, katero hrano izločiti.

Morda bi poskusili izločevalno dieto. En teden ne uživajte nič mlečnega, potem pa na tešče popijte pol litra mleka, pa boste videli, kako bodo vaša prebavila odreagirala. Najboljše je nepredelano in surovo mleko, morda iz mlekomata. Lahko vam škodujejo dodatki, ki so v mleku. Največ laktoze ima mleko, izdelki iz mleka manj. Morda bi poskusili s kefijem.

Ta test lahko naredite za vsako živilo, za katero se vam zdi, da vam škoduje. Najprej ga za en teden izločite iz jedilnika, potem pa zaužijete večjo količino in se opazujete.

Glede brskanja po internetu je pa tako. Berete v svoje dobro. Zbirate informacije, potem pa ugotovite, kaj je dobro za vas, samo za vas. Kar je dobro za nekoga drugega, je za vas lahko strup, če vaše telo tega ne absorbira (posebno, če ste bolj v slabem sanju). Na svojih napakah se največ naučimo.

Breda,
(nisem niutricionist)
Citiraj
ajtim
danes naletel na video, ki nazorno obelodanja strašljivo škodljivost amlagamskih zobnih zalivk

http://www.youtube.com/watch?v=9ylnQ-T7oiA
Citiraj
Alternativec
Je na teh straneh foruma kje kakšen zelo dober, obsežen in podroben post o dietnem jedilniku za vsak dan v tednu in točen seznam, kaj lahko in česa ne smeš jesti? Veliko stvari že vem (sladkor in to), ampak potem recimo berem nekje, da belega riža ne smeš jesti, spet drugje, da ga lahko. Torej, če obstaja kakšen zelo dober post, me lahko kdo opozori nanj oz. da link?

Najlepša hvala,

Lp
Citiraj
Alternativec
Ajtim, dve vprašanji glede diete. Ali lahko probiotike, se pravi kislo mleko in tako dalje, uživaš tudi med obdobjem, ko ješ glinen prah in sodo bikarbono, ali probiotike striktno ješ samo v prehodnem obdobju, se pravi, ko ne ješ G+ SB? Zanima pa me tudi, kako dolgo si jemal G+SB, preden si naredil premor, in koliko dolg mora biti premor, preden spet začneš jemati G+SB?

Hvala, ker si svoje izkušnje delil z nami. Tudi sam sem staknil KK letos, sem že bil na ultrazvoku. Diagnoza: kar se organov tiče so v redu, vranica pa je nehomogena in trakasta. Predvidevam, da to zaradi boja s kandido in njenimi mikotoksinskimi izločki. Sedaj moram iti do zdravnice z izvidom in se posvetovati z njo kako naprej, ampak že vnaprej vem, da bom šel po alternativni poti, glede na to, da ne zaupam raznoraznim antibiotikom in pregledom, o katerih si pisal že ti v svojih izkušnjah. Predvidevam, da imam tudi celiakijo, saj kadar jem pšenični kruh, ovsene kosmiče in tako dalje, me začne boleti v črevesju na različnih koncih in napihovati. Nisem siguren, ampak predvidevam. Zato pa moram še do zdravnice. Trenutno se predvsem ubadam s sestavo jedilnika. Veliko konfuznih informacij, eni pravijo, da lahko ješ mleko, drugi spet da ne. Vem, že verjetno dostikrat prežvečena tema v tej temi, ampak je tako obsežno branje, da se včasih kar zgubim tule notri, toliko ste že napisali. Tisti, ki odsvetujejo mleko, ga verjetno odsvetujejo zaradi antibiotikov, ki so v njem?

Hvala ti vnaprej za odgovore,

Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.