Odgovori: nevrastenia

Pregled teme
Vida1
Pozdravljeni.

Tudi jaz se bojujem s skoraj vsemi simptomi fibromialgije in njenimi znaki že dvajset let. Na začetku je bilo malo manj simptomov, bolečin in bolezni, sedaj vedno več. Bolezen fibromialgija se mi je pojavila po okužbi v žrelu, bolečine in pekoč občutek so trajale kar tri mesece. Ker so se začele bolečine v mišicah po celem telesu, so me testirali na vse tipe herpes virusov. Herpes 1, EBV virus, citomegalovirus, herpes 6, idr. Sama sumim še na nekatere druge viruse in kandido albicans.
Spremembe na žrelni sluznici so se spremenile v kronično mononukleozo. Imunski sistem mi ves čas napada celice telesa in kemični proces telesa, ki je moten in ne more ustvariti encimov in uporabiti vseh vitaminov, mineralov in drugih potrebnih snovi za normalne kemične procese v telesu. Skratka vsa kemija telesa je motena zaradi infekcij. To je moje mnenje. Posledice so razne bolezni in bolečine. Postopoma se mi je razvila tudi kandida, ki povzroča toksine in uničuje črevesno sluznico. Črevesna sluznica jih posrka v krvni obtok in nastanejo poškodbe vseh delov telesa in razne bolezni. Sedaj nam razne firme ponujajo morje prehranskih dopolnil. Nekatera podjetja prehranskih dopolnil sodelujejo z zdravniki, ki točno vedo, kaj se dogaja v naših telesih, in da ne govorimo o farmacevtskih podjetjih, ki bogatijo na bolnih ljudeh. Vse vlade po svetu pa ne naredijo nič, čeprav zbolevajo in umirajo ljudje tudi iz njihovih vrst. In tudi zdravniki. Zdravniki tudi po moje vedo, kateri virusi, bakterije, glive, itd ..., skratka mikroorganizmi nas uničujejo in povzročajo tudi hude bolezni, a za njih ni učinkovitih zdravil. Za nekatere, hvala bogu, že obstajajo cepiva in biološka zdravila, za druge še ne. Človeka uničujejo po dvajset, trideset let in še več. Ko smo starejši, pa mnogo od tega pripisujejo letom starosti.
Upajmo,da bodo znanstveniki iznašli kmalu zdravila za bolezni, ki nas počasi ubijajo in tudi za fibromialgijo.
Lepo pozdravljeni!
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
O bolniškem staležu, daljšem od 30 dni, odloča imenovani zdravnik ZZZS ... Več tukaj: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/ ... dFQFKPjox/

Lepo pozdravljeni!
Citiraj
Psih
Če prav razumem me mora zdravnik dati na komisijo in bolniška bi morala biti podaljšana.hvala za odgovor lp
Citiraj
Društvo za fibromialgijo
Nevrastenija je bolezensko stanje, ki je opredeljeno kot "dolgotrajna izčrpanost živčnega sistema". Nastopa v obliki hude psihične in/ali telesne utrujenosti in utrudljivosti po vsakem duševnem in/ali fizičnem naporu. Simptomi obolenja so lahko bolj psihične narave (npr. neučinkovitost razmišljanja, upad pozornosti, motnje kratkoročnega pomnjenja ipd.) ali/(in) telesne (kot npr. šibkost in izčrpanost po najmanjšem telesnem naporu, glavoboli, vrtoglavice, motnje spanja, bolečine v mišicah … idr.). Pri obeh oblikah se pojavljajo še spremljajoči znaki: zaskrbljenost, bojazni, razdražljivost, depresija … Pojavlja se upad delovne storilnosti in težave v obvladovanju vsakodnevnih dolžnosti. Vzrok za razvoj bolezni je v večini primerov kronični stres. Nevrastenija pomeni slabšo odpornost na obremenitve.

Nekateri avtorji nevrastenijo enačijo z obolenjem »sindrom kronične utrujenosti« (SKU), češ da gre za sinonima za isto bolezensko stanje. Takšno pojmovanje ni točno, saj je nevrastenija v mednarodni klasifikaciji bolezni opredeljena kot patološko stanje, ki spada v skupino »nevroz« (F 48; v kategoriji »Duševne motnje«), sindrom kronične utrujenosti pa kot »utrujenost po preboleli virozi« (G 93.3 v kategoriji "Bolezni živčevja").

Menim, da vaša zdravstvena situacija za obravnavo na IK še ni zaključena, bo pa po strokovni obravnavi na URI Soča.

Vse lepo in dobro!

Veronika
Citiraj
phis
Bila sem na večjih preiskavah in vse bp. Zdravnik me je poslal k psihiatru ki je napisal dg.F 48 (nevtastenia) in predlagal klinično psihološki pregled fibromialgija na URI Soči ter kasneje ekstrahospitalno obravnavo na uri Soči.Na bolniški sem že 2 meseca Ali na podlagi teh izvidov mi zdravnica lahko pošlje na komisijo in ali bodo odobrili.Kaj pa pomeni diagnoza nevtastenia. Prosim še za vaše mnenje hvala lp.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.