Forum.Over.Net

Odgovori: Vprašanje glede zavarovanja

Pregled teme
ZavarovalnicaTriglav
Pozdravljeni,


za odobritev uporabe pridobljenega bonusa, ko je obdobje prekinitve daljše od treh let, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

·Prekinitev zavarovanja ni bila daljša od 5 let.

·Zavarovanje, na osnovi katerega se priznava bonus, je bilo sklenjeno pri Zavarovalnici Triglav.

·Priložena mora biti pisna izjava zavarovanca, da ni bil izveden prenos bonusa na drugo osebo ali zavarovalnico.


Lep pozdrav,
Citiraj
Marija201170
Spostovani!
Kupujem avto Reno Clio. Zanima me pa sledece. Imam 50% bonus, vendar ga ze 4 leta nisem uveljavljala. Ali je ta bonus se vedno vnovcljiv ali je ze propadel. Zavarovanje sem nazadnje imela sklenjeno pri zavarovalnivi Triglav.
Lep pozdrav in hvala za odgovor
Citiraj
Bruno
Pod posebnimi pogoji,bi lahko uredil prenos bonusa od dedka na vas.Vaša mama ne more registrirati nobenega vozila,saj nima voz.dovoljenja-nov zakon.V primeru,da bi vam uredil prenos bonusa na vas,pa bi vam ga lahko prenesel le 40%,saj imate vozniško dovoljenje 8 let,torej 8x5-40%.
Lahko se oglasite,pa bom poskusil urediti.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Citiraj
Independent
Pozdravljeni,
tudi jaz imam vprašanje glede zavarovanja in sicer trenutno vozim avto, ki je last mojega dedka in za katerega ima dedek tudi 50% popust pri zavarovanju. Ker ga ze dve leti ne vozi (saj je star cez 80 let), bi naredili prepis avtomobila name, zanima pa me, če je mogoč tudi prenos bonifikacije na moje ime (vozniško dovoljenje imam 8 let, brez nesreč)? Če ne, ali je mogoč prenos bonifikacije na njegovo hčer (mojo mamo), ki pa nima vozniškega dovoljenja, ter kako ta prenos sploh poteka?

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
Bruno
Glede na to,da bi imeli ob morebitni škodi plačano popravilo se vam kasko splača.In to neglede na starost avtomobila.Pa lahko pokličite,če vas bo to zanimalo.
Lep pozdrav,Bruno
Citiraj
Mladen32
Pozrdavljeni.

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.

Družinski član je lastnik vozila, ki bo letos staro 6 let. Kupljeno je bilo novo. Prva tri leta je bil avto kasko zavarovan, zadnja tri pa ne, ker se je vozilo bolj malo uporabljalo. Sedaj pa se bo zopet vozilo bolj relacijsko.
Zanima pa me, ali se ga po teh letih še oziroma zopet splača kasko zavarovati, ker bo avto precej na cesti? Vozilo je vredno okoli 8500 EUR. Kaj bi to pomenilo v primeru nezgode?

Hvala za nasvete in lep pozdrav!
Citiraj
Bruno
Avtomobil mama lahko kupi na vaše ime,vendar registracija brez vas ne bo mogoča na vaše ime.Nov zakon je nastopil s 1.7.2011.Pred tem datumom pa se je to lahko uredilo.
Predlagam,da to storite,ko e vrnete iz tujine,lahko se obrnete na nas,pa vam bomo zadevo izpeljali.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Citiraj
gordana grandosek
Pozdravljeni,
zanima me, ce je mozen nakup vozila, brez lastnika. jaz sem trnutno v USA in bi moja mama kupila avto v mojem imenu za mene. ce jaz mami dam pooblastilo in kopijo osebne ali lahko to naredi v mojem imenu? hvala za odgovor
Citiraj
trgovec
ao + Generali 100 000eur kritja za 1 eur doplačila na osnovno kritje 42 000.
Citiraj
Bruno
Najboljše v vašem primeru bi bil prenos lastništva na sina,če bi bilo možno tudi prenos bonusa mati-sin,ter registracija traktorja na sinovo ime.Stroški bodo minimalni,cca 20 eur,pa bo zadeva urejena.
Lep večer,Bruno
Citiraj
teja.š
Pozdravljeni!
Glede na to, da se je spremenila zakonodaja, me zanima ali še lahko tašča vedno sklene zavarovanje traktorja , katerega je tudi lastnica in nima vozniškega dovoljenja( nobenega), oziroma kaj je v nasprotnem najbolj priporočljiva varijanta , pri prenosu lastništva na sina
hvala, lp.
Citiraj
Bruno
Dobro bi bilo policijo obvestiti o nezgodi,Izpolnite zahtevek na zavarovalnici povzročitelja,škodo pa
bo poravnala zavarovalnica.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Citiraj
Mitja2
Pozdravljeni!

Eno vprašanje.
Nekdo (znanec)se mi je z os.avtomobilom zaletel v ograjo pri hiši. Škode je približno 500€.
Ali mi on lahko da kupon od avtomoibila in potem jaz na osnovi njegovaga kupona popravim ograjo.
Ali bi moral biti narejen policijski zapisnik.

Hvala in lep pozdrav.
Mitja
Citiraj
Bruno
Ao+ zavarovanje pride prav takrat,kadar je voznik vozila kriv za prometno nesrečo.Iz zavarovalne vsote 42.000-Generali,druge zavarovalnice 50.200 eur se plača odškodnina poškodovanemu vozniku,kateri je povzročil nesrečo.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Citiraj
jojojojo
S spoštovanjem !

Zanima me glede zavarovanja avtomobila .
Zavaroval sem AO in ksako in delni kasko divjad in steklo ,
a v kakšnem primeru je smiselno zavarovanje še AO plus in kaj AO plus pomeni pri nesreči, ki se lahko zgodi .
Namreč zavarovanje Ao imam kritje do 1 750 000,00 Eur a Ao plus samo 42 000 Eur .
Kakšen smisel ima Ao plus zavarovanje .

Hvala za odgovor in lep dan !
Jože
Citiraj
Bruno
boniteto boste lahko prenesli iz starega avtomobila ob registraciji okrog novega leta,ko bo potrebno zopet za eno leto podaljšati registracijo.
Kopija police novega lastnika,ter kopija kupne pogodbe pa je potrebna v primeru,ko prodanemu vozilu še velja cestnina in tehnični pregled.Novi lastnik pa mora do izteka veljavnosti teh.pregleda zavarovati kupljeno vozilo pri katerikoli zavarovalnici.
Bo v redu?
Lep pozdrav,Bruno
Citiraj
ABART.
Ja v zadnjem času se je to avtomobilsko zavarovanje kar zakompliciralo.
Kuponov ni več. Imam pa sledeče vprašanje.
Avto sem prodal in seveda kupil drugega, novejšega. Prepis za vozilo, ki ga prodajam bo opravljen v nekaj dneh. Novi lastnik mora forokopirat njegovo novo polico ( kar mi je nerazumljivo) in jaz jo izročim oz. pokažem pri plačilu zavarovanja za moj novi avto in to bo okrog novega leta.
Torej, novi lastnik bo avto zavaroval pri drugi zavarovalnici, kot sem ga imel jaz. Ali bom jaz lahko uveljavljal olajšave ali ne???
Nampreč, ko sem kupil avto pred nekaj tedni, mi v avtosalonu niso omogočili zavarovanja vozila pri tisti zavarovalnici, kjer sem imel zavarovano do sedaj. Upam, da sem bil dovolj jasen.

LP!
Citiraj
Bruno
Kadarkoli boste avto prepisali in registrirali na vaše ime,plačate 100% zavarovanje za AO zavarovanje.
Da registrirate avto na njegovo ime,vam nič ne pomaga,kajti ob nakupu drugega avtomobila mu zavarovalnica ne prenese njegovega bonusa na novo vozilo.
Lepo pozdravljeni, Bruno
Citiraj
Gaber
Lep pozdrav.

Pred kratkim sem od družinskega prijatelja kupil avto. Prepis še ni bil narejen, kmalu mi poteče registracija. Sam nimam bonifikacij, trenutni lastnik pa jih ima 50%.

Zanima me, je možno da avto ponovno registriram v imenu trenutnega lastnika, pač plačam 50% manj pri zavarovanju (razlika dobrih 300€), nato pa naredim prepis. Ali mi njegovo zavarovanje ostane, ali pa bi moral po prepisu plačati zavarovanje ponovno še brez bonusa za preostali čas registracije?

Najlepša hvala za odgovor.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.