Odgovori: Kasko zavarovanje za olditimer

Pregled teme
Kolovrat
Hvala lepa za izčrpen odgovor.
Citiraj
ZavarovalnicaTriglav
Pozdravljeni,

zavarovanje kaska za starodobno vozilo je možno skleniti, vendar ne na običajen način. Vozilo se pregleda s strani naše cenilne službe in službe za oceno in prevzem rizika. Tehnična služba nato določi zavarovalno vrednost vozila, t.j. dogovorjeno zavarovalno vsoto (ki je osnova za izračun premije in izplačilo zavarovalnine) in pa postopek ter način odprave škode oz. popravila. Ta dokument je sestavni del zavarovalne pogodbe. Predložiti pa je potrebno tudi ustrezen certifikat (izdan s strani članice FIVA, SVS ali SVAMZ) na podlagi katerega se izkaže da je vozilo dejansko starodobnik in v katero skupino starodobnih vozil se uvršča.

V primeru škode na vozilu (velja tako za škode iz avtomobilske odgovornosti kot za škode iz avtomobilskega kaska) je postopek enak:
Cenilna služba opravi ogled in cenitev poškodovanega vozila. Tehnična služba nato določi vrednost vozila pred škodnim dogodkom. Cenilna služba glede na obseg poškodbe določi postopek ter način odprave škode oz. popravila.

V primeru da lastnik vozila, za vozilo nima certifikata ki izkazuje da je vozilo starodobnik, pa se vrednost vozila določa po Eurotaxu .

Lep pozdrav
Citiraj
Kolovrat
<t>Pozdravljeni, zanima me kasne so možnosti zavarovanja za oldtimer, vozilo ima certifikat oldtimerja, homologacije nima.  Je mozno kasko zavarovanje in kako se ugotavlja vrednost vprimeru škode?<br/>
Hkrati pa me zanima kako v primeru ce bi mi skodo povzrocila 3 oseba, namrec tako staro vozilo nima velike vrednosti po Eurotaxu, sicer pa je trzna vrednost pribl. 10.000eur. Preurejeno je v kamper.</t>
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.