Odgovori: povračilo škode zavarovalnica

Pregled teme
vice
avto123 je napisal/a:
Točno tako.

Mogoče kdo ve, v katerem zakonu ima zavarovalnica podlago za ekonomsko totalko. Ker to je nateg, človek ostane brez avtomobila ...
Citiraj
avto123
V glavnem. Če imaš prometno, pa čeprav nisi kriv, lahko v trenutku ostaneš brez avta. Zavarovalnica ti podari ene par €, ti se pa znajdi! Morda si lahko kupiš kolo na razprodaji!
Citiraj
Barca
Julij Cezar je napisal/a:
OK:)
Citiraj
Julij Cezar
Barca je napisal/a:
niti ne, ampak butlu ampak šele zdajle videl, se opravičujem za grobe besede
Citiraj
Barca
Julij Cezar je napisal/a:
Ne zagovarjam fusa (sosed dela cisto uradno), vem pa, da se dogaja tudi fus.

Pa poleg tega lahko ima povzrocitelj zavarovanje prve skode in dejansko bonusa sploh ne izgubi (je res minimalno placilo).
Citiraj
Barca
Julij Cezar je napisal/a:
Tole namenjeno meni?
Citiraj
Julij Cezar
Barca je napisal/a:
no, nebi pričakoval od tebe da zagovarjaš fuš; seveda se da marsikaj zmenit če so pametni ljudje, kaj pa če bo oškodovanka začela povzročitelja kaj jebat po domače? jaz dam bonus pa konec zadeve itak izgubiš max 5-10 % bonifikacije, pa greš naslednje leto k drugi zavarovalnici pa ti dajo popust pa si na istem
Citiraj
Barca
Butl z licenco™ je napisal/a:
Priznam, nisem ti konkurenca, tvoj nick je kar pravilen zate :))
Citiraj
Julij Cezar
Barca je napisal/a:
ti bod raje tiho, sam sebe zavajaš, kaj sem pa jaz drugega napisal kot ti zgoraj cepec neumni? ti dam primer bizgec, recimo da ima ona audija a 8 letnik 1999, avto je vreden 2000 eur, pa ji v karambolu poči ohišje menjalnika in je treba menjati menjalnik, rabljen menjalnik stane krepko preko jurjja da o ostalem ne govorim a res misliš da bo zavarovalnica krila stroške popravila do voznega stanja? niaknoka dobila bo 1500 in to je, pol pa naj dela kkar hoče, s tem, da bo kasko plačevala od cene novega vozila, z odbitno franšizo ali pa z soudeležbo pri škodi
Citiraj
Barca
Julij Cezar je napisal/a:
Mogoce pozna kleparja, ki je cenejsi kot uradni, deli iz avtoodpadov, njemu pa ostane bonus, naslednje leto 20%, pa se naslednje 15%, pa se naslednje 10% in potem 5%... pri mocnejsem avtu ga lahko tak nacin pride ceneje.
Vidim pri sosedu, ki ima kleparstvo, da ni tako nesmiselno, pri zavarovalniski skodi 2.000 ti ga lahko uredijo za 1/4 cene.
Citiraj
Barca
Butl z licenco™ je napisal/a:
Seveda placa kasko povrnitev v vozno stanje - CE ti stroski ne presegajo dolocenega % vrednosti avta.
Ekonomska totalka pa je ekonomska totalka in ne krije celotne povrnitve v vozno stanje. In kasko sploh ni potreben, ker ni bila povzrociteljica.

Preden si "pameten", malo preveri, kdaj imas prav in kdaj je bolje, da si tiho.
Citiraj
Julij Cezar
Barca je napisal/a:
zakaj pa bi povzročitelj pristal na to in plačal 2000 eur popravila? saj zato pa ima avto zavarovan obvezno; tole niti pod razno ne bo šlo skozi, kar ji preostane je, da ne podpiše poravnave in da poskuša izsiliti kakih 200 eur več in to je to, potem ji ostane še samo sodna pot, ki pa ji ne priporočam ker bo spušila
Citiraj
Barca
Avtorica - se nekaj - poskusaj se dogovoriti s povzrociteljem, da se umakne postopek na zavarovalnici, stroske popravila ti krije on in hkrati obdzi bonus pri zavarovalnici. Vcasih je za koga to celo bolj ugodno.
Citiraj
Julij Cezar
Butl z licenco™ je napisal/a:
ja pa kaj še, do ekonomske totalke in nič večm tebi marsikaj ni jasno; razlika med kaskom in obveznim je samo v tem, da ti kasko plača če si sam kriv, obvezno pa če je drug; nateg zavarovalnic je tudi ao+ko ljudje mislijo da so zavarovani potniki v vozilu v resnici pa samo voznik v primeru, da sam povzroči nesrečo in je poškodovan; pa malo se umiri
Citiraj
Julij Cezar
avto123 je napisal/a:
klasična zadeva; takole je povračilo škode je lahko samo do tržne vrednosti avta, in ne do vrednosti škode iz napisanega pomeni, da je tvoj avto vreden cca 600-700 eur, zato ti je zavarovalnica ponudila 60-70% vrednosti od tvojega vozila in pustili so ti avto; zdaj lahko še iztržiš kakevro več če greš h komu da ti naredi cenitev vozila in dvigne ceno vozila ampak kaj dosti več si ne moreš pomagati;
Citiraj
Barca
Butl z licenco™ je napisal/a:
In zakaj kasko, ce ni bila kriva sama???
Citiraj
vice
Butl z licenco™ je napisal/a:
Kaj je s teboj narobe? Ženska niti ni bila kriva za nesrečo. Kasko tu nima veze.
Citiraj
res je..
Ekonomska totalka je zelo hitro. Če se nekdo recimo za teboj pravočasno ne more ustaviti in se zaleti malo v tvojo rit (počen odbijač, razbita luč, zvita zadnja hauba, napihnjena zadnja blatnika, ključavnica zadnje haube, premaknjeni nosilci in več drobnih na oko nevidniih poškodb...) In če je avto star 4-5 let, ki je bil nov recimo 15.000 €, je že to zelo hitro ekonomska totalka, čeprav se z njim še vedno lahko pelješ.
Tako dobiš razbit avto in 3.000-3.500 € s katerim pol popravljaš avto privat :)))
In v takem primeru je kasko zavarovanje stran vržen denar že pri 4 leta starem avtu!
Citiraj
franceljj
Točno tako.. Temu se reče ekonomska totalka. Zavarovalnica oceni vrednost avtomobila po EUROTAX tabeli. In če popravilo pri uradnem pooblaščencu preseže 50% te vrednosti, je za zavarovalnico to ekonomska totalka. Dobiš svoj avto in denar (polovica eurotaxa).

Tako je vedno tudi, če imaš avto kasko zavarovan. (ljudje so naivni in posamezni plačujejo kasko za stare avtomobile)

Običajno se dela tako, da z denarjem, ki ga dobiš, greš h kakšnemu mehankarju, ki ti popravi vozilo za ta denar in lahko ti tudi nekaj malega še ostane odvisno od škode. Veliko je odvisno tudi od poštenosti in iznajdljivosti mehankarja, in kako se loti te zadeve.
Citiraj
vice
avto123 je napisal/a:
Tako. S totalko se te rešijo, ti pa imaš dejansko velike stroške in probleme. Dobljeni denar ni dovolj za nakup primerljivega avtomobila. Dodatno imaš še veliko problemov s prodajo in nakupom novega.

Nam so totalko ocenili še vozen avto. Nisem razumela, kako je to lahko totalka. Ko sem spoznala te zavarovalniške fore, mi je jasno, zakaj so totalke tako pogoste.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.