Med.Over.Net

Odgovori: bypass

Pregled teme
Boris Cibic
Hvala za zaupanje. Pri stenozi vratne arterije 70% ali več priporočamo, da bolnik gre na konziliarni pregled na Nevrološko kliniko v Ljubljani. Prosim vas, da telefonirate na naslednjo št. telefona 01.522. 3190 (sestra Jana ali Irena), kjer boste dobili vse informacije. Sporočite jima, da kličete po dogovoru z dr Cibic. Po potrebi mi lahko še pišete ali me pokličete (031.334.334). Srečno.
Citiraj
Nevenka Fratina
Pozdravljeni
Stara sem 58 let in imam 70% do 80% stenoze desne vratne zile. Jemljem zdravila za povisan holesterol, se veliko gibam ne kadim (sem kadila) se drzim diete vendar se mi stanje ne izboljsuje kvecjemu slabsa na izzvide zadnjega ultrazvoka. 25 novembra imam pregled pri nevrologu. Vse te preglede plus CT sem opravila v Sempetru.Kje lahko dobim se drugo mnjenje saj 58 let ni taka starost, rada bi se kako leto zivela brez strahu, da me zadene mozganska kap. Namrec ne bi rada ostala komu v breme. Hvala ze vnaprej z odgovor in lep dan zelim.
Citiraj
Boris Cibic
Vsak kirurški poseg v telo predstavlja razen organske tudi psihčno travmo, ki sta individualno lahko zelo različni. Mslim, da bo vaš oče dober že v nekaj dneh, morda pa je že dober
Citiraj
sasa.majhenic
Pozdravljeni!

Očetu, ki je star 63 let so pred tremi dnevi naredili dvojni bajpass na nogah (stegnih). Danes so ga hoteli postaviti na noge, vendar tega še ni bil zmožen. Povedal nam je, da so bolečine prehude in da ga se preveč boli. Dobil je tudi vročino (38,5), vendar so nam zdravniki rekli, da je to povsem normalno. Zbijajo mu jo. V nosu ima cevki za kisik in glukozo. Rada bi Vas vprašala koliko časa še lahko traja, da očetu vsaj malo popustijo neznosne bolečine in da se bo lahko nato postavil nazaj na noge? Mi lahko zaupate kakšen je predviden čas okrevanje po takšni operaciji in koliko časa so ljudje ponavadi hospitalizirani?

Za odgovor se Vam že v naprej lepo zahvaljujem!
Saša Klemenc
Citiraj
Boris Cibic
Z vsaditvijo "bypassov" želimo bolniku zmanjšati bolečine pri srcu in hkrati "posredno" tudi podaljšati življenje
Citiraj
Domen Stamenov
Dober večer, moj oče 57let star je zdaj ravno prišel iz operacijske sobe v Izoli naredili so mu namreč tri bypasse. Zanima me če lahko človek ki gre na takšno operacijo pride domov takšen kot je odšel in ali pomeni da so mu ti bypassi zmanjšali življensko dobo. Hvala lepa in lep pozdrav!
Citiraj
Boris Cibic
Priporočam posvet z gastroenterologom, ki je izvedel bypass.
Citiraj
manuela
mene zanima kakšno hrano lahko jemo po baypas operaciji na želodec.
Citiraj
Boris Cibic
Izredno hitro hujšanje je lahko samo navidezno v primerih, ko bolniki jemljejo tabletke za odvajanje vode.
Citiraj
baki
oče je imel pred desetimi dnevi operacije srčne žile so mu vstavili novo iz nekih vlaknin.v bolnici je dosti izgubil na teži a se nam to zdi dokaj normalno po tamkajšnjem bivanju,sedaj je doma vedno boljše je in vsak dan bolj raznoliko hrano a veliko izgublja na teži...???po dve kili v štirih dneh..zakaj
Citiraj
Boris Cibic
Upam, da so sedanje težave prehodne. Je, oče, ob odpustu iz bolnišnice dobil navodila kako naj ukrepa ob morebitnem poslabšanju?
Citiraj
nina37
Dober vecer, moj oce je bil pred 16 dnevi operiran, naredili so mu stiri bypasse. Po devetih dneh je prisel iz bolnice, zal pa imamo obcutek, da se mu je stanje doma poslabsalo. Je zelo utrujen, zelo se poti ob vsakem najmanjsem naporu, levo roko ima mravljincasto, roke in noge pa ledene in mu jih nikakor ne moremo ogreti. Pred operacijo teh problemov ni imel, vedno je imel vroce noge in roke. Naj omenim, da dela vse kot mu je bilo naroceno v bolnisnici (telovadi, hodi po stanovanju...). Star je 58 let, zanima me ce so to normalni zapleti po operaciji in koliko casa to lahko traja?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Citiraj
Boris Cibic
Danes imamo na razpolago številna zdravila, ki vplivajo na življenjske funkcije (dihanje, delovanje srca). Navedena zdravila dajamo pri ogroženih bolnikih, dokler imamo vtis, da jih nujno rabijo. To ugotovimo z doslednim zasledovanjem bolnikovega počutja, krvnih izvidov, EKG, itd.Iz vsebine vašega dopisa povzremam, da se bo očetu stanje kmalu popravilo in, da mu bodo v nekaj dneh odstranili razna "pomagala" (kisik, tekočine z zdravili, ki jih dajajp v žile, itd.).
Citiraj
Upanje1
Spoštovani!

Moj oče, star 64let, je pred dvema dnevoma doživel infarkt. Takoj je bil hospitaliziran in še isti dan je bil operiran. Dobil je bypass(ne vem koliko). Oče je pri zavesti, vendar je priključen na kar nekaj aparatov, ki mu pomagajo pri dihanju itn. Zanima me, koliko časa so potrebni aparati (v povprečju)? Ali so pogosti zapleti po takšnih operacijah? Kako dolgo je zdravljenje/okrevanje v bolnišnici (v povprečju)?

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav
Citiraj
Boris Cibic
V Sloveniji imamo tri kardiokirurške centre (Ljubljana, Maribor, Izola), na katerih imajo podobne programe in operativne tehnike. Transplantacije srca vršijo samo v Ljubljani.
V Centru (v katerem?) v katerem se je vaša mama zdravila so ugotovili hudo prizadetost srca brez možnosti operativnega zdravljenja (bypass? transplantacija?). Glede na ne visoko mamino starost bi jo morda bilo prav predstaviti še v drugem centru.
Citiraj
simyka
Spoštovani!
Obračam se na vas z naslednjim vprašanjem:
Moja mama je stara 63 let.Nenadno je zbolela na srcu.Bila je hospitalizirana,naredili so uz srca,koronarografijo in so lečeči zdravniki ugotovili da bi bila primerna za bypass op.
ob predstavitvi koronarnemu krg.so mamo odklonili za op.zdravljenje,saj nima primernih tarčnih žil.(bypass op.bi bil izveden na 3-eh žilah)Ob ponovnem pregledu pri kardiologu je bilo podano mnenje,da bi bila primerna op.edino presaditev srca ampak je mama prestara in same preiskave bi trajale predolgo časa.Sedaj me zanima ali ima smisel da z mamo poiščeva še drugo mnenje ali naj mama preostanek življenja ,,uživa,,kot ji je bilo podano s strani kardiologa.

Njene diagnoze: INFARKT SPREDNJE STENE(MAJ 2O1O)
3ŽILNA KORONARNA BOLEZEN(MEDIKAMENTOZNO ZDRAVLJENJE brez možnosti op.)
DIAB.MELLITUS-PERORALNA TH. novo odkrita
Najlepša hvala za vaš čas in HVALA za odgovor simona
Citiraj
Boris Cibic
Zelo verjetno so bolnika operirali (bypass) zaradi ugotovitve zoženih srčnih žil zaradi ateroskleroze. V takih primerih priporočamo zdrav slog življenja kamor spada tudi skrb za zdravo prehrano, predvsem hrano z malo živalske maščobe in mnogo zelenjave in sadja. Podrobnosti lahko izveste pri dietologu.
Citiraj
Tinna 3b
Pozdravljeni!

Zanima me, če lahko oče po operativnem posegu bypass za boljše okrevanje je dodatke k prehrani: matični mleček, aloe vera, da nebi dodatno obremenjeval ožilja z oblogami ožilja. Pa tudi sicer me zanima, kakšna hrana se priporoča in kateri dodatki so priporočljivi.

Za odgovor se zahvaljujem!

Tinna
Citiraj
Boris Cibic
V vašem dopisu je premalo podatkov, da bi lahko dobil pravilno sliko sedanjega stanja pri vašem očetu. Izgleda, da je bolnik komatozen zaradi popuščanja srca. Ali bi bolniku vsaditev spodbujevalnika koristila, lahko ocenijo le zdravniki, ki sedaj zdravijo bolnika.
Citiraj
nevzudin gromilič
Spoštovani!
Pri očetu so se omenjene težave krvavitve po operaciji bypassih ustavile.Doktorji so mi povedali da ima povećano srce,da srčne mišice zelo slabo delajo,da so mišice nekakšne vrste tkivo ratale (meni osebno neznani pojmi).Očeta so včeraj oživljali in danes ga držijo v umetni komi z zdravili.Spoštovani zanima me a opstajajo kakšni spodbujevalniki da bi lahko pomagali pa tudi če bi bil samoplačnik? zasledil sem da so v UKC Ljubljana prestavljali vgradnjo 50-ega spodbujevalnika prof.dr.Igor Zupan.Rad bi očeta imel ob sebi,nasmejanega in veselega.Prosim za kakršno koli informacijo,nasvet.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.