Izvid hematoloških preiskav

Odgovori


Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
Možnosti

Pregled teme: Izvid hematoloških preiskav (Razširi pogled)

Avtor: Boris Cibic » 12 Jan 2018 14:19

Odgovor poslan.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 12 Jan 2018 13:23

Bodite brez skrbi. Manjši odstopi od povsem normalne krvne slike so premajhni, da bi bili signifikantni. Mislim, da ne potrebujete nobenega zdravljenja. Morda se bo pokazala kakšna drugačna krvna slika čez 2 - 3 mesece. Srečno.
Citiraj

Avtor: pikicapika » 11 Jan 2018 18:59

Spoštovani,

pri endokrinologu sem obravnavana zaradi PCOS. Zadnje preiskave krvi kažejo vse v mejah normale, razen povišan MCHC. Le ta je bil povišan tudi v obeh prejšnjih preiskavah v enaki meri. Zanima me, če bi me moralo skrbeti.

Zadnje vrednosti:
MCV 86
MCH 30,7
MCHC 355 (meje 315 do 345)
PDW 13.1
Trombociti 304
MPV 8,3

Hvala vnaprej in lep pozdrav,

Pika Ažur
Citiraj

Avtor: Tearsy » 10 Jan 2018 19:05

Najlepša hvala za Vaš odgovor.
Sem Vam dodala še ostale vrednosti:

K-Ht 0,439 (0,360 - 0,460)
MCV 80,7 (83,0 - 101,0)
MCH 28,8 (27,0 - 32,0)
MCHC 349 (315 - 345)
RDW 14 (11,6 - 14,0)
K-trombociti 368 (150 - 410)

Izvid je bil opravljen v UKC Ljubljana. Ponovni pa v našem ZD, kjer verjamem, da je morda oprema že rahlo zastarela.


Hvala in lep večer Vam želim.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 10 Jan 2018 17:26

V zadnjih letih opravljamo rutinske preiskave krvi v avtomatih, ki pokažejo še vrednosti, ki jih s kraticami zapišemo MCV, MCH, MCHC, Ht in so bolj upoštevani pri ocenah hemograma. Upam,da ste opravili pregled krvi v laboratoriju s sodobno opremo. Vsekakor mislim, da so dosedanji podatki premalo signifikantni. Lahko mi še pišete.
Citiraj

Avtor: Tearsy » 9 Jan 2018 12:39

Spoštovani,

pred tremi mesecemi sem opravila pregled krvi, od normalne vrednosti so izstopali eritrociti in hemoglobin:

eritrociti 5.44 (zgornja meja 4.8)
hemoglobin 156 (zgornja meja 150)
železo 7 (spodnja meja 10)

danes sem zopet opravila pregled in se je stanje poslabšalo.
eritrociti so poskočili na 5.53 hemoglobin pa na 170.

Osebna zdravnica je rekla, da se vidiva čez nekaj časa zopet.
Mene pa zanima ali bi morala biti zaskrbljena in prositi za nadaljne preiskave.

Najlepša hvala za odgovor že vnaprej,
LP
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 21 Sep 2017 15:36

Če imate pri sebi obrazec o laboratorijskem izvidu krvi ste lahko ugotovili, da imate premalo belih in rdečih krvničk nizek hemoglobin in hematokrit, visoko sedimentacijo krvi in, da so rdeče krvničke po velikosti na zgornji meje normale. Priporočam pregled pri hematologu.
Citiraj

Avtor: IRANKA » 21 Sep 2017 10:06

SPOŠTOVANI,

ZANIMA ME IZVID HEMATOLOŠKIH PREISKAV IN SICER :

K-LEVKOCITI 2,6
K-ERITROCITI 3,36
k-HEMOGLOBIN 103
K-HEMATOKRIT 0,312
EOZINOFILCI 0,7
NEVTROFILCI SEG 1,4
LIMFOCITI 0,9
EOZINOFILCI 0,0
K-SR 70
K ERCI RDW 15,00

hVALA ZA INFORMACIJO.
IRANKA
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 22 Avg 2017 11:08

Mislim, da je akutna bolezen pri kateri je indiciran urgentni pregled pri specialistu (kontrolni pregled pri revmatologu?).
Citiraj

Avtor: mzagar » 21 Avg 2017 23:14

Na žalost so bolečine še vedno prisotne,oteklina pa je celo še večja...
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 18 Avg 2017 11:36

Odgovor posnlan
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 18 Avg 2017 11:36

Odgovor poslan.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 18 Avg 2017 11:32

Zaradi objektivne zamude je odgovor zelo pozen. Verjetno so se bolečine omilile in otekline zmanjšale. Mislim, da je šlo za akutni napad uričnega artritisa in, da je indiciran pregled pri nefrologu.
Citiraj

Avtor: mzagar » 11 Avg 2017 02:04

Naj še dodam...pojavila se je tudi vročina.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 1 Avg 2017 11:15

Posvetujte se z osebnim zdravnikom. Naj ugotovi ali je umestno sumiti, da gre za akutno revmatološko vnetje sklepov. V takem primeru bi bil posvet pri revmatologu indiciran . V Ljubljani je Klinika za revmatologijo v bolnišnici dr. P. Držaja. Zaradi dolge čakalne dobe v primeru nenujnega pregleda mora osebni zdravnik izrecno prositi za urgentni pregled.
Citiraj

Avtor: mzagar » 31 Jul 2017 14:51

Hvala za odgovor.

Katere krvne preiskave priporočate in pregled pri katerem revmatologu (napotnice namreč ne dobi).

Hvala.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 31 Jul 2017 14:32

V DIFERENCIALNI DIAGNOZI MORAMO POMISLITI TUDI NA MOŽNOST AKUTNEGA REVMATOIDNEGA . ARTRITISA. PRIPOROČAM REISKAVO KRVI in posvet pri revmtologu (urgentno?).
Citiraj

Avtor: mzagar » 28 Jul 2017 13:16

Skupaj s povišanimi rezultati so prisotne tudi bolečine v stopalu na nogi in oteklina stopala ter kolena. Osebni zdravnik je predpisal medrol (sum na putiko), vendar po več kot 4 dnevnem jemanju medrola in več kot 3 tedenski strogi dieti je stanje še slabše in bolečina še hujša. Kaj bi še lahko bil vzrok za težave?
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 27 Jul 2017 11:40

Zelo povišane vrednosti SR in CRP kažejo na prisotnost vnetne bolezni. Priporočam čimprejšnji posvet pri osebnem zdravniku.
Citiraj

Avtor: Boris Cibic » 18 Jul 2017 11:43

Ne vem povedati, če so že majhne količine alkohola krive, da imate visoke vrednosti (MCV). Vsekakor ne bo nič narobe, če za nekaj tednov povsem opustite uživanje tudi majhnih odmerkov alkohola. Srečno.
Citiraj

Vrh

Na vrh