Med.Over.Net

Odgovori: S-CRP

Pregled teme
Boris Cibic
Odgovor že poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Odgovor že poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Pričakujem, da se bo vnetni proces umiril brez protivnetnega zdravljenja. Srečno.
Citiraj
Boris Cibic
Pričakujem, da se bo vnetni proces umiril brez protivnetnega zdravljenja. Srečno.
Citiraj
28021980
Po operaciji aorte je bil CRP 54, po 4 tednih od posega je padel na 44, hemoglobin se je
z 92 popravil na 100. Iz rane se še izceja. Ker ima bolnik srčno žilno obolenje, me zanima
ali bi bilo smiselno CRP z zdravili spraviti na normalno raven, da ne bi telo utrpelo še
dodatne poškodbe? A je od telesa do telesa odvisen čas, da se vrednosti vrnejo v
normalo in je na osebnem zdravniku, da presodi kaj bo ukrenil glede povišanih vnetnih
parametrov v krvi. V laboratorij vedno rečejo, kri niti malo ni vredu, osebni zdravnici se
to ne zdi vprašljivo in kri tedensko kontrolira.
Citiraj
Boris Cibic
Opravičujem se za zelo pozen odgovor. Res je vrednost CRP pravkar nad mejno normalno vrednostjo. CRP je zelo občutljiv test in se poviša že pri najmanjših vnetnih procesih v našem telesu (vnetja v ustih, grlu, rodilih, itd. Mislim, da je vaša skrb odveč.
Citiraj
Boris Cibic
Opravičujem se za zelo pozen odgovor. Res je vrednost CRP pravkar nad mejno normalno vrednostjo. CRP je zelo občutljiv test in se poviša že pri najmanjših vnetnih procesih v našem telesu (vnetja v ustih, grlu, rodilih, itd. Mislim, da je vaša skrb odveč.
Citiraj
[email protected]
Pozdravljeni,

imam 63 let in leta 2013 so mi odstranili maternico.Po operaciji sem dobila hudo vnetje z visoko temp.,ki se je po jemanju antibiotikov umirila in po tednu dni sem odšla domov.
Doma sem čez nekaj dni dobila trebušno gripo,na urgenci sem dobila infuzijo.
Od takrat imam povišano vrednost S-CRP (od 9 - 12) , ki se mi nikakor ne zmanjša.Kaj menite,kaj je temu vzrok in ali je ta konstantno povišana vrednost nevarna. Kaj mi svetujete? Hvala za odgovor in lep pozdrav M.V.
Citiraj
Boris Cibic
Navedene vrednosti predstavljajo stanje, ki ga imenujemo limfocitoza odnosno monocitoza. Taka krvna slika je prisotna pri virusnih boleznih, tifusu, malariji, vnetju jeter, sladkorni bolezni, boleznih ščitnice, v menopavzi pri mononukleozi, pri vegetativno labilnih bolnikih itd.,
Citiraj
krompir92
Zanima me interpretacija mojega laboratorijskega izvida:

K-Lkci H 12,1
Limfociti H 5,2

medtem ko je S-CRP 0,6
Citiraj
Boris Cibic
V dopisau je premalo podatkov za pravilen odgovor. Verjetno bolehate za kroničnim revmatičnim vnetjem sklepov rok. Priporočam pregled pri revmatologu.
Citiraj
sonces
Imam povišano sedimentacijo (41) in CRP(75),hemoglibin 102 ostale vrednosti so normalne.Zautečene in boleče imam sklepe na rokah. So lahko izvidi posledica tega?
Citiraj
Boris Cibic
Žal, v našo službo ne pošiljajo podatkov o čakalnih dobah, so pa pri revmatologih v Ljubljani razmeroma dolge. Če je z opombo "hitro" premalo dokazano, da je pregled nujen, prosite zdravnico, da jo spremeni v "nujno", ker krvna slika kaže na možnost revmatskega vnetja.
Citiraj
Lorry
Pozdravljeni!

Že nekaj časa imam probleme z otekanjem nog in bolečinami (stara sem 30 let, ne vem ali je ta podatek pomemben). Od začetka poletja se je začela bolečina stopnjevati, kakšna 2 meseca je popoldan skoraj nevzdržno, saj ne morem normalno hoditi. Zdravnica mi je priporočala, da čim več počivam ampak žal ni mogoče, da bi več mesecev samo ležala in čakala, da vse skupaj izgine.
V glavnem, rentgen ni pokazal nič, zato sem šla na hematološke preiskave in odstopanja so pri:

Eritrociti - 4.18
Hemoglobin - 119
Hematokrit - 0.356

S-CRP 29.4

Dobila sem napotnico za revmatološki oddelek, na datum čakam že dober teden dni in verjetno bom še čakala nekaj časa nanj ampak meni je vse skupaj že nevzdržno, saj po 15. uri, ne moram več stati na nogah. Ne bom rekla, da ležim (si ne morem privoščiti) ampak ob hoji me spremljajo bolečine, gležnji mi precej otečejo. Sem že klicala svojo dr., pa mi je najprej predpisala Ospen, po katerem sem se prvi teden toliko bolje počutila, da sem lahko stopila na tla s celim podplatom. Potem ni več prijel. Pred petimi dnevi, sem dobila predpisan Medrol (ker sem ponovno klicala dr., da ne vem kaj naj naredim), 3 dni po 1 tabletko na dan. Do včeraj je bilo dosti dosti bolje, lahko bi rekla, da bolečin skoraj ni bilo čutiti, tudi zatekale so mi noge precej manj ampak zdaj je spet isto in tole postaja že precej nevzdržno, saj se vleče že mesece! Kaj mi priporočate, kam se naj obrnem? Ko sem nazadnje klicala svojo dr., mi je rekla, da ona ne more nič, da je Medrol vse ka rmi lahko da. Na napotnici sem pa dobila obkroženo "hitro", torej ne "nujno", kakšna je torej čakalna doba?

Hvala vam za odgovor!
Citiraj
Boris Cibic
Kadar je antibiotik učinkovit se izvidi krvi normalizirajo. Ali je s tem dokazano, da je umrla tudi zadnja bakterija ne bi mogel trditi, verjetno pa je.
Citiraj
aja-katja
Pozdravljeni še enkrat, na Vas se obračam, ker ima moja zdravnica veliko gnečo in mi ne more podati odgovora. V prejšni temi sem Vam pisala zaradi visokega Crp-ja in krvave driske. Stanje se je umirilo po jemanju antibiotikov Hiconcil. Sedaj pa so prišli tudi rezultati analize, po katerih mi je zdravnica predpisala Doxy 100 Ge in sicer 10 dni na 12 ur, nato pa na 24 ur. Tudi crp je padel in sicer na 11. Kar sem lahko izvedela od sestre je, da so "izolirali eno bakterijo" to je pa tudi vse kar vem. Sicer vem, da mi ne morete podati točnih odgovorov, ker nimam izvida, zanima pa me kako dolgo je lahko bakterija prisotna in ali bo po jemanju še teh antibiotikov izginila. In če bi se mogoče iz opisanega dalo vedeti za kakšno bakterijo gre in kje se lahko človek okuži. Če je možno bi prosila odgovor, če pa ne pa nič zato. Vam pa želim lep preostanek dneva in najlepša hvala za Vaš čas.

Lp
Citiraj
Boris Cibic
Odgovarjam z veliko zamudo. Upam, da je akutna faza bolezni že mimo. Verjetno se je bolezen začela z virusnim vnetjem, kateremu je sledilo bakterijsko vnetje. Srečno.
Citiraj
aja-katja
Pozdravljeni,

stara sem 30 let. Pred petimi dnevi se je začelo slabo počutje, naslednji dan sem dobila vročino, 40 stopinj, ki pa je vztrajala celo noč, zjutraj pa sem jo končno lahko zbila z naklofenom. (po priporočilu dežurnega zdravnika). Dobila sem hudo drisko, ki je trajala 3 dni in je bila vedno krvava in sluzasta. Skoraj vsak dan sem bila v kontaktu z zdravnico, ki pa mi je priporočila veliko tekočine in dieto. Dežurni mi je nato dal še Hiconcil. Vrednosti crp-ja pa so bile pred vročino 45, nato dan po vročini 215!!!, ter danes 93(včeraj sem začela z antibiotiki) Počutim se dokaj dobro in zaenkrat nimam driske. Problem pa je ker mi nobeden ne pove kaj bi to vnetje lahko bilo, ali je to bakterija ali kaj drugega??? In če je že bakterija ali jo lahko uničijo antibiotiki.in katera bakterija bi lahko bila. sicer smo tudi blato poslali na analizo in dobim rezultate šele naslednji petek. Skrbi me da se to ne bo ponovilo, ker so bili tudi v laboratoriju zelo zaskrbljeni glede vrednosti crp-ja. Zdravnica me ni poslala v bolnico. Rekla pa je da v primeru slabega počutja med prazniki, naj grem tja. Srbi pa me tudi sepsa... v glavnem kaj storiti v takem primeru in kako naj vem, da se vrednosti med prazniki ne bodo dvignile? Hvala za odgovore
Citiraj
Boris Cibic
Vaša misel, da sedanja bolezenska slika ne kaže na bolezen srca je upravičena. Morda gre za izpuščaje v teku alergićčnega ali drugega imunskega obolenja. Priporočam posvet pri dermatologu ali imunologu.
Citiraj
cebelji_panj
Mislim, da moje vprašanje ne sodi pod kardiologijo. Ne vemo še kaj mi je, vem samo da sem imel CRP 30, pa 75 po zdravilu Fromilid, sedaj pa 40 po polovici škatle zdravila Arcoxia. Ta zdravila mi delajo čuda (beži mi slika pred očmi, oči so rdeče, ena bunkica mi je skočila iz beloočnice, bule na nogah (4cm kot nek ugriz in rdeče), pikice po vratu, koža rumena, nemoč v mišicah, po nekaj minutah hoje, pogibanju, sedenju - utrujenost.

Koliko časa po zdravilu Arcoxia naj bi CRP bil normalen, ob predpostavki, da bom takrat prebolel?

Star sem 40, imam eno vnetje zglobov, sklepov, bolečine v sklepih, prstih, petah, zbadanja vsepovsod, slabost ob lulanju ali tuširanju, stajanju, sedenju, čepenju. Zadeva se težko opiše, saj se bolečine selijo in tisto kar me je presenečalo z bolečino, danes več ni ter pride novo.
Glavoboli so popolnoma izginili in bolečine v petah tudi, temperaturica je blaga, pa je ni, pa spet je, sklepi niso več rdeči ne močno vneti.

Hvala za mnenje.
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.