Med.Over.Net

Odgovori: Ishemija srca

Pregled teme
Boris Cibic
Hvala za podatek
Citiraj
Boris Cibic
Hvala za podatek
Citiraj
ines prvič
Pozdravljeni,

zopet se vam javljam po opravljenih genetskih preiskavah. Potrdili so mi Fabryjevo bolezen, čemur so pritrdili tudi na Centru za zdravljenje Fabryjeve bolezni v Slovenj Gradcu. Vsa zahvala in pohvala našemu zdravstvu, da se ne zadovolji zgolj s predpostavkami, ampak hoče dokončne odgovore. Lahko bi se ustavilo pri diagnozi miokarditisa in tako ne jaz ne moj otrok (ga bomo dali testirati, ko bo čas) ne bi vedela, da zna biti to življenje krajše kot pa bi si želeli.
Citiraj
Boris Cibic
Verjetno zaradi nekoliko povišanega krvnega tlaka.
Citiraj
Boris Cibic
Verjetno zaradi nekoliko povišanega krvnega tlaka.
Citiraj
ines prvič
Mi lahko pomagate razumeti se, iz cesa bi izhajale nepravilnosti:
Levi atrij 21m2, desni atrij 20m2, debelina miokarda med 6 in 12mm. Volumni za levi ventrikel:
EF 66%, EDV 137ml, ESV 47ml, SV 90 ml, CO 5,3ml, masa miokarda 117g.

Med perfuzijo ni izpadov, perikard ni zadebeljen, bred petikardialnega in plevralnega izliva. Brez segmentalnih motenj krcenj, sistolna in diastolna funkcija sta ohranjeni.
Citiraj
Boris Cibic
=dgovor že poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Odgovor že poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Odgovor poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Odgovor poslan.
Citiraj
Boris Cibic
Kardiolog, ki je opravil UZ pregled srca je ugotovil manjše spremembe v strukturi srčne mišice (zadnji spodnji del srca) ki dopuščajo misliti na redko srčno bolezen (Fabryeva bolezen) in je zato priporočil genetsko testiranje. Srečno.
Citiraj
ines prvič
Pozdravljeni,

opravila sem MR srca s kontrastom, v izvidu med drugim pise:" 10 min po aplikaciji kontrasta je povisan signal v bazalnem delu posterolateralne stene v sredini miokarda. V postev pridejo spremembe po miokarditisu, diferencialno diagnosticno ne moremo izkljuciti Fabryjeve bolezni, priporocamo genetsko testiranje" Kaj naj bi pomenil prvi stavek, kaj hudega? Potrebujete se kak drug podatek iz izvida za interpretacijo? Hvala
Citiraj
Boris Cibic
Iz vsebine vašega dopisa ne morem sumiti na hudo prizadetost srca, zato vam težko odgovorim zakaj je kardiolog naročil še MR srca. Drago mi bo, če mi boste sporočili izvid MR. Srečno.
Citiraj
Ines prvic
Danes sem imela pregled pri kardiologu, opravila obremenitveni test in uz srca. Izkljucil je ishemijo, zaklopke normalne, aorta normalna, ekg normalen, vse ok, levi prekat pa kaze na preboleni miokarditis, odebeljenost stene je namrec na zgornji meji in ta prekat kaze malo vecjo obremenjenost kot desni. Zdravljenje zaenkrat ni potrebno, me pa je poslal se na MR.Pred izvidom MR mi ne zeli podatki nobenih konkretnih odgovorov na to, ali se lahko stanje slabsa (sicer nimam nobenih tezav s srcem), ali se mi lahko kaj zgodi....Kaj me lahko caka ob taki diagnozi? Se vam pa se javim po MG. Hvala!!
Citiraj
Boris Cibic
Škoda, da v dopisu niste navedli vaše starosti. Domnevam, da ste mladi in, ker nimate v ožjem sorodstvu srčnih bolezni pri mladih sorodnikih, se nagibam mnenju, da imate zdravo srce in da je navedena sprememba v EKG prej posledica živčnih vplivov na srce kot znak nezadostne prekrvitve srca. Lahko mi še pišete.
Citiraj
ines prvič
Pri rednem zdravniškem pregledu so glede na rezultat EKg posumili na ishemijo srca, napotnico čakam, zdravnica mi je rekla, naj se ne postavljam v dolgo čakalno vrsto pri kardiologu. ker imam doma dveletno deklico, mi lahko verjamete, da sem na smrt prestrašena. V družini nimamo srčnih obolenj, sama pa imam le žeta, sploh pa od nosečnosti naprej, močne krčne žile na zadnjem delu stegen. Ali bi to lahko bilo kako povezano z mojim srcem in kaj mi sledi, če se ishemija res potrdi?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
cron