Med.Over.Net

Odgovori: Laboratorijski izvidi

Pregled teme
Boris Cibic
Glede na vzorec o normalnih vrednostih v krvi, ki je v rabi na UKC v Ljubljani, je število limfocitov na zgornji meji, kar bi kazalo na možnost virusnega vnetja.
Število eritrocitov (4,88) je v normalnih mejah (4,20 - 6,30)
Vrednost MCHC (346) je v normalnih mejah (310 - 350)
Vrednost biluribina (20) je blago previsoka (normalno pod 17), kar dopušča misliti na možnost blage motnje delovanja jeter(stanje po hepatitisu? okvara jeter zaradi alkohola?)
Vrednost železa (35,5) je blago nad normalo ( normalno pod 28). Indiciran posvet pri hematologu.
Vrednost K (3,7) je blago pod spodnjo mejo (normalno 3,8 - 5,5) (v hrani premalo kalija?)
Mislim, da gre za blage odklone, ki ne kažejo na hude bolezni. Srečno.
Citiraj
Alenka 1987
Pozdravljeni

Zaradi splosnega slabega pocutja sem opravila preiskave krvi in urina. Stara sem 30 let.
Odstopanja so :
K-Limfociti 44.5
K-Eritrociti 4.88
K-MCHC 346
S-Bili-cel. 20
S-Zelezo 35.5
S-Kalij 3.7

Prosim za vase mnenje in predloge..

Lp.
Citiraj
Boris Cibic
Od velikega števila parametrov je velika večina v normalnih mejah, nekoliko nizka je le vrednost MCV (volumen eritrocitov), ki ni potrebna zdravljenja (E 5,00).
Citiraj
Saraaaa345677
K-levkociti= 6.9 10^9/L (4.2-9.4)
K-Eritrociti= 5.00 10^12/L (3.93 - 4.90)
K-MCV = 77fL (77-91)
K-MCH= 25.6 pg (24.8- 30.2)
K-MPV= 8.8 fL( 9.6- 11.7)
S-VITAMIN B12 555 pmol/L
s-GLUKOZA 3.8 mmol/L
S-SENČNINA 3.6 mmol/L
S'KALIJ 4.1 mmol/L
S-NATRIJ 140 mmol/L
S-KALCIJ 2.35 mmol/L
S-FOSFAT (P) ANORG. 1.13 mmol/ L
S-MAGNEZIJ 0.87 mmol/L
S-KREATNIN 47 PMOL/L
OGF( SCHWARTZ) > 90 mL / min
S-LIPAZA 0.53 PKAT / L
S- ŽOLČNE KISLINE 2.3 PMOL/ L
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.