Med.Over.Net

Odgovori: tABLETE za pritisk

Pregled teme
Boris Cibic
Pri zdravljenju visokega krvnega tlaka razpolagoma z velikim številom zdravil, ki so lahko enako močna, imajo pa različna imena. V vašem primeru pa gre za dvoje različno delujočih zdravil istega podjetja.
V tableti "Prenessa" je samo zdravilo "perindopril", ki je v prodaji v različnih jakostih (2, 4, 8 mg). Odvisno od podatkov, ki nam jih posreduje bolnik lahko izberemo različne jakosti tablete Prenessa ali rajši ostanemo pri najnižjem odmerku (2 mg) in v tableto dodamo zdravilo "indapamid", ki niža tlak tudi tako, da pospeši izločanje seča . To zdravilo je v prodaji z imenom "Prenewel".
Pred leti smo vse bolnike z visokim krvnim tlakom začeli zdraviti z zdravili, ki so vsebovala samo eno snov in je zato več krat bilo potrebno dajati 2 - 3 različne tablete. Sedaj pa razpolagamo z zdravili, ki imajo eno, dve in celo tri snovi in s tem poenostavimo zdravljenje in doslednost bolnikov pri jemanju zdravil. Srečno.
Citiraj
LIBRETO
Jemljem zaradi pritiska,ki so mi ga ugotovili lani prenessa 4 mg zjutraj,po potrebi pa lahko zvečer še vzamem polovičko,ampak to se zgodi zelo redko.

Prejšnji teden sem bil pri zdravniku,in mi hoče spremeniti terapijo:namesto prenessa 4 mg zjutraj bi naj uporabljal prenewell 4mg/1,25mg eno tableto zjutraj.

Kakšna je razlika med tema dvema tabletama in ali obstaja kakšno tveganje,če spremenim terapijo??
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.