Odgovori: Samoplačniški kardiolog.

Pregled teme
Boris Cibic
Glede na vsebino vašega dopisa ima bolnik že precej oslabelo srce, ki potrebuje redno zdravljenje srca. Upam, da redno obiskuje kardiologa, ki mu ga je priporočil kordiolog. Če ga še nima, bi priporočil , da se čimprej dogovori za pregled v privatni ambulanti "Cardial", v Ljubljani, Zaloška c- 69, tel 01. 548.4080. Srečno.
Citiraj
Josef
Pozdravljeni!
Kolega je prestal operacijo na srcu - 4 × bypass...pri starosti 53 let. Po 3,5 letih pa pol pa je UZ srca sledec: levi predvor je srednje hudo dilatirani, podobno velik je tudi desni. Obstoji dilatacija levega prekata, tudi hipertofija miokarda levega prekata, vecji del IV septuma je vsaj relativno hipokineticen, kontraktilnost zadnje in lateralne stene pa je zelo dobra. Iztisno frakcijo dobim verjetno lazno visoko 72%, iz 2D slike jo ocenjujem bolj na 50 do najvec 60%. Preglednost je zelo slaba slaba zaradi hiperunsuflacije pljuc in deloma tudi konstitucije bolnika. Desnji prekat je srednje hudo dilatirani, spodnja stena je akineticna. Aortna zaklopka se zdi blago spremenjena, vendar vicija ne dokazem. Kompletni eho izvid govori v prid kar mocno napredovalega hipertonicnega srca in tudi pomembno napredovale dilatativne, degenerativne miokardiopatije.
Po operaciji jemlje Prenesse, rawel, byol 2,5 mg, nolpasa, sorvasta in aspirin protect...ali se sploh lahko upravlja tezko gradbeno mehanizacijo...pravi da mu ni resitve in je odsel delat nazaj na teren...po novem letu ga bom poskusal spravit do kardiologa...kaksna zdravila b8 moral d9bit in upocasnijo popuscanje srca...priporicate koga...in je to bolnisnicno zdravljenje...hvala..lp
Citiraj
Boris Cibic
Sem ponovno pregledal vaš prvi dopis. Na vaše vprašanje ali nam lahko pomaga UZ - pregled srca pri iskanju vzroka za nastajanje prezgodnjih utripov je odgovor pritrdilen. Koristen za postavitev diagnoze je tudi obremenitveni test. Fitnes treningov ni treba prekiniti zaradi navedenih preiskav. Srečno.
Citiraj
dado23
Lepo pozdravljeni ponovno. Se vam že v naprej opravičujem, ker vam spet "težim", ampak mi na prejšnje vprašanje niste odgovorili ene stvari, glede UZ srca... Zanima me, če se na UZ srca pokaže, če bi neka okvara srca povzročala te preskoke srca? In pa še to me zanima, ali mi svetujete, da imam do UZ srca pavzo s fitnes treningi, ali ni potrebe? Hvala za odgovore.

Lep pozdrav,
David D.
Citiraj
Boris Cibic
Mislim, da imate prezgodnje srčne utripe, ki jih zdravniki imenujema ekstrasistole. Take motnje nastopajo pri zdravih in bolnih srcih. Če so prisotne če jih je več mirovanju kot pri blagih obremenitvah so sumljive, da so posledica razdraženja nevrovegetativnega živčevja (stresa) jih blažimo z zdravim načinom življenja (nekajenje , omejeno uživanje alkohola, zdrava prehrana, redni polurni sprehodi 4 - 5 krat na teden, itd. in blagimi pomirjevali. Vsekakor je indiciran posvet pri kardiologu.
Citiraj
dado23
Lepo pozdravljeni dr. Cibic še enkrat, hvala vam za to priporočilo, sem se že naročil, pregled imam naslednji mesec. Res, da sem to temo odprl za neko drugo stvar, bi vas ob tej priliki vseeno lepo prosil za vaše mnenje, glede mojih težav s preskoki srca. Da vam na hitro opišem mojo situacijo; star sem 24 let, že cca. 1 leto me mučijo te preskoki srca, pojavljajo se mi v mirovanju, sploh kadar imam poln želodec oz. zvečer ko se uležem v posteljo. Pojavljajo se mi tudi na treningih (aktivno se ukvarjam s fitnesom že dobrih 5 let), recimo med kakšnim težjim dvigom se mi je že to zgodilo, največkrat pa med pavzo, ko čakam na naslednjo serijo vaje. Pred dobrim mesecem sem se tudi po dolgem času, končno razveselil nove službe (dvigujem dokaj težke stvari v službi), ampak, kaj, ko se mi pojavljajo te preskoki srca vsake toliko tudi med delom. Zelo redko pride dan, ko ni nobenega preskoka srca (takrat je čisto drugo življenje, boljše...). Do sedaj, sem bil na pregledu za srce, samo dvakrat na EKG, kjer pa naj bi bile vse vrednosti normalne. Osebna zdravnica me do sedaj še ni poslala na noben drug pregled, ker je mnenja, da je moje srce zdravo... ampak mene te preskoki mučijo vsak dan. Upam, da sem vam, navedel dovolj podatkov, da boste lahko podali vaše mnenje, glede tega mojega problema. Me pa še to zanima, ali se na ultrazvoku srca ugotovi vse stvari, ali bi bilo dobro, da se naročim, tudi na obremenitveni test? Hvala vam za vse odgovore že vnaprej, bom zelo vesel vsake informacije, ker mi te preskoki srca res otežujejo življenje.

Lep pozdrav,
David
Citiraj
Boris Cibic
Po informacijah s katerimi razpolagam delujejo tudi ob sobotah v ambulanti "Ultralab", Prijateljeva ul. 2, Ljubljana, tel. 041. 347.444. Lahko jih pokličete in se dogovorite.
Citiraj
dado23
Lep pozdrav vsem na forumu.

Zanima me sledeče, poznate mogoče, kakšno samoplačniško kardiološko ambulanto, ki dela preglede (UZ srca,...) tudi čez vikend? Hvala vam že vnaprej za kakršnokoli informacijo.

Lep pozdrav,
David
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.