Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Zvin gležnja in bolečine v mečih in otekla otrdela meča

Zvin gležnja in bolečine v mečih in otekla otrdela meča

Pozdravljeni,

Jutri bo 7 dni od padca na ledenem parkirišču, ki je povzročil zvin gležnja. Pri padcu je levo stopalo ostalo fiksno na tleh in se je noga čudno zavrtela okrog navpične osi in to tako, da sem čutil kot bi prišlo do natrganja tkiv nad notranjo stranjo gležnja navzgor proti kolenu.

Bolečina je bila precej neznosna zato sem odšel na urgenco. Bolečina je precej popustila preden sem prišel na vrsto. Hude otekline ni bilo. Rentgen ni pokazal zloma.

Po nekaj dneh mi je gleženj krepko otekel in po skoraj tednu dni od poškodbe oteklina ni izginila niti se ni zmanjšala. Kakih hudih bolečin pri “hoji” ne čutim.

V predelu meč nad poškodovanim gležnjem čutim stalno neko napetost in rahlo bolečino, meča so trda in “zategnjena” (podobno kot kadar me prime krč) in v primerjavi z nepoškodovano nogo očitno otekla.

Kaj mi je storiti? Počakati, da mine ali takoj (samoplačniško) MR?

Hvala.

Spoštovani!
Zaenkrat svetujem počitek vsaj 3-4 tedne, da se zvin sanira, lokalno hlajenje in izogibanje kontaktnih športom. Če bodo nekje 3 mesece po poškodbi še vedno prisotne težave, otekanje in nestabilnost gležnja, nato svetujem MR preiskavo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close