Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo zvijanje v trebuščku pri dojenčku

zvijanje v trebuščku pri dojenčku

Pozdravljeni,

hčerkico, staro še ne 3 tedne, zvija v trebuščku. Poskušala sem s kapljicami sab simplex in italijanksimi kapljicami Gas bimbi, a ne pomaga kaj dosti, pa tudi z masažo trebuščka v smeri urinega kazalca, največ pa jo nosim.
Imate morda kak nasvet, kako bi ji pomagala? Najlepša hvala!!!

Lep pozdrav,

Bojana

Pozdravljena!

Kako pa se hranita?
Če je izključno dojena, bi prvi poudarek veljal dojenju. Naj se doji na dojki tako, da jo čimbolj izprazne. Mleko, ki priteče nazadnje ima namreč večjo vsebnost maščob, v katerih so topne snovi, ki prispevajo k boljši prebavi.
Sledi poskusno ukinjanje nekaterih jedi, ki so v “nemilosti”. Težko prebavljiva hrana, ki jo uživate Vi, je težko prebavljiva tudi za otročka. Pa na počitek in dobro voljo ne pozabite.

Če se hranita s prilagojenim mlekom, je smiselno razmisliti o zamenjavi formule.

Kapljice so nekako zadnje na vrsti, prej je potrebno pogledati in premisliti, kaj v postopkih bi se dalo spremeniti. Nekaj izhodišč sem navedla. Upam, da bodo v pomoč. Če pa ne, pa le napišite, da ne bo ugibanja.

Pa srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pri nas so tudi težave na tem področju – imamo dvoje kapljice – Sab Simplex, ki mu jih damo ko so krči resnično boleči, in pa zeliščne kapljce (Kranjske lekarne, ene predlagajo kapljice koroških lekarn, pa še mnogo drugih je). Pomaga pa mu tudi če ga položimo čez kolena s trebuhom navzdol in ga močneje trepljamo po ritki. To ga umiri in omogoči da zaspi.

Jaz sem pri svoji hčerki opazila, da ni uspela prebaviti mleko, pa ga je hotela še. Zato sem jo izključno hranila (dojila) na 2 do 3 ure in nosila dokler ni podrla vsaj 2 kupčka. Bilo je par dni, ko to ni pomagalo pa sem ji po žlički dodala par žličk čaja, kupi se v lekarni, mislim da je Plantex, po katerem je kar veselo spuščala pline in podirala kupčke. Tako, da smo pri nas krče odpravili v enem tednu.

LP

Pozdravljeni!

Pri nas smo prakticirali z Lefaxin kapljicami, ki se dobijo v Avstriji.
Pred vsako jedjo jih damo otročku. Preverjeno tudi iz strani prijateljic, sami pozitivni rezultati.
Če dojite je pomembno, da se držite navodil, ki jih najdemo v vseh priročnikih, glede prehranjevanja matere v času dojenja.
Moram pa vas opozoriti, da smo na začetku imeli predvsem težave s krči zaradi AD3 kapljic. Kasneje smo jih nadomestili z D3 kapljicami, ki so se veliko bolje obnesle.

Lep pozdrav.

Anča

mi smo probali vse, pomagalo ni nič, krči pa so se nehali, ko je dopolnila 3 mesece in ne morem povedati, kako nam je vsem odleglo, pravi raj za naša ušesa sedaj, ko je stara 5 mesecev. ta večja 2,5 leti jih sploh ni imela, oz. čist čist majhne krče, takrat se je hotela le dojit, kar je pomagalo, pa malo smo jo tapkali po ritki in je blo. pri drugi pa sem imela premalo mleka in je bila poleg tega še lačna (kar mi pa ni šlo v glavo, ker sem prvo hči dojila do 1,5 leta)+ krči …. V glavnem me je držalo gor le to, da baje minejo pri 3 mesecih in so res 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close