ZVESTOBA OZ. NEZVESTOBA

Spoštovana g. Vanja F. Rejec in ostali!

Zanima me, če mi lahko priporočite kakšno literaturo o monogamiji oz. poligamiji.
Star sem 26 let in imam za sabo že več razmerij. Med temi dva daljša in tega, ki traja že nekaj več kot dve leti. Težava se venomer pojavi po nekaj mesecih, ko se mi zahoče drugega telesa. Tega občutka oz. želje ne zatiram in jo ponavadi izživim. Gre zgolj za spolnost s svežim telesom. Potem ta želja ni več tako intenzivna nekaj mesecev (1,2), nato pa ponovno…Kot laik sem razmišljal o samopotrjevanju in nasploh v tej smeri…
seveda sem razmišljal o pomanjkanju ljubezni oz. da ne ljubim dovolj, vendar ni tako, čeprav v fazi zaljubljenosti ne opažam zanimanja za druge ženske.
To je težava, ki mi onemogoča trajne iskrene veze.
Zanima me, če z leti ta želje zamre ali jo potisnemo, ker nam enostavno zmanjka priložonosti, da bi jo še naprej izživljali.
Upam da sem dovolj nakazal težavo, da mi boste lahko odgovorili.

Hvala!

Spoštovani Adam,
govorite tako, kot bi bili le nemočna lutka v krempljih svojega spolnega nagona, ne pa razumnik, na kar je sklepati po vašem slogu pisanja.Za trajnejšo zvezo je potrebno predvsem spoštovanje do partnerke ali do partnerja, to pa vključuje tudi zavestno odrekanje nekaterim željam.Za vas bi bilo pravzaprav najbolje,če se ne bi skušali utesnjevati v nek rigiden odnos, v katerem bi trpela oba, ampak bo ustrezneje,če si izberete samsko življenje z neomejenimi erotičnimi možnostmi.Toda, kdo vam bo vodil gospodinjstvo?

Spoštovana g. Vanja Rejec!

Površno bi se dalo izraziti tudi tako, da sem suženj nagonov, čeprav sem mnenja, da nič bolj kot ostali. Ker menim, da je spolna privlačnost človeška, in nič kaj nenavadna tudi do drugih ljudi razen partnerke, sem se obrnil na vas. V upanju, da boste lahko svetovali. Nasmehnila me je duhovita in verjetno ne zlonamerna pripomba o gospodinjstvu, vendar hočem povdariti, da žensk ne smatram kot objekte ali kot živeči “multipraktik”..pač da sodijo v kuhinjo in posteljo. Seveda jih špoštujem, nič manj kot moške. (že sam ta stavek je smešen). Lepo bi bilo, če bi se dal problem rešiti tako enostavno kot predlagate ( samsko življenje), vendar sem človek, ki ljubi in si tudi želi biti ljubljen. Ravno zaradi tega pa prihaja do tega problema. Če ne bi ljubil in špoštoval partnerke, se najverjetneje ne bi ubadal s svojo nezvestobo. Gre za to, da da tako čutim in me obremenjuje in bi rad storil nekaj na tem, kajti ne vidim rešitve v tem, da se tem čustvam uprem in živim monogamo. Ostale bodo, torej težava ni odpravljena, le posredno odmaknjena.

Hvala!

Adam

Adam,

čestitam ker si bil iskren. Tvoje razmišljanje je iskreno , kar je dandanes prava redkost. Mogoče bi dodala samo še svoje mnenje….mogoče tvoje partnerke po tolikem času več ne naredijo dovolj za to, da bi te še hudo zanimale. Mogoče si samo spolno zelo živahen, odprt in si želiš več različnih stvari v seksu. Mogoče želiš neke igrice- različne vloge…kaj pa vem.
Prepričana sem, da boš enkrat spoznal partenrko, ki te bo s svojo osebnostjo, telesom, tako pritegnila in polno zaposlila, da želje po novih ženskah ne bo….če pa že bo….
Moj mož, ki jih ni dosti zamenjal (je bil bolj priden) pravi, da mu je stari oče že v mladosti povedal…da imajo vse enako obrnjeno “ženskost”, da nima nobena drugačne in da ne bo našel prav čisto nič drugega. Jaz se kar strinjam….o samopotrjevanju pa razmisli….mogoče tu tiči problem.

Tiana

Adam!

Preprost navet je moto mojega življenja: LJUBI ENO ŽENSKO NA 1000 NAČINOV IN NE 1000 ŽENSK NA EN NAČIN.

New Report

Close