Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zopet hemoroidi

zopet hemoroidi

Pozdravljeni!

Stara sem 30 let in že kar nekaj let imam probleme s hemeroidi. Zadevo sem vedno hitro in uspešno reševala s kremicami (modolex, faktu gel,…). Potem pa se je začelo malo huje. Nosečnost je stvar poslabšala, tako da se mi je zgodilo naslednje: na koncu prve nosečnosti sem bila malo slabokrvna in sem dobila sirup (železo) in kmalu se je pojavil velik hemoroid boleč ko “100 hudičev”. Odšla sem do osebnega zdravnika, kateri mi je napisal napotnico za odstranitev (lokalna anestezija) in tako so mi ga odstranili (na izvidu je pisalo kot češnja velik “troboziran” hemeroid). To je bilo 10 dni pred porodom (rodila sem točno na PDP). Drugič pa se mi je zgodilo enako 10 dni po drugem porodu (ker sem bila po porodu slabokrvna, sem zopet dobila tabletke (železo) – slediloa je seveda ponovna odstranitev hemoroida v lokalni anesteziji. Je mogoče, da so ti moji hemeroidi povezani z železom?
Zanima me, ali obstaja kakšna operacija kot trajna rešitev pred ponovnimi hemeroidi, ali obstaja le takšen operativni poseg v lokalni anesteziji, ko ti ga le prerežejo in se ranica zaceli počasi doma?

Hvala za čimhitrejši odgovor in LP

Tanja

Spoštovani!

Hemeroidi se ob ponovnih dejavnikih za nastanek vedno znova pojavljajo, zato so pogosto potrebne vedno nove in nove odstranitve., v kolikor se s preventivnimi ukrepi ne da preprečiti nastanka in jih z običajnimi ukrepi (kot jih opisujete) zadovoljivo zmanjšati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Zanimajo me pogosti vzroki za nastanek hemeroidov in kakšna je razlika med t.i notranjimi in zunanjimi.

Spoštovani!

Železo nekolik ospremeni ritme prebave in preko tegal lahko vpliva na pojav hemeroidov. Z oeracijo se odstranijo samo vidni hemroidi, vendar nadlajevanje istih vrzokov lahko sproži nastanek novih in novih…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lep pozdrav,
v forumu sem nova in se popolnoma še ne znajdem. Upam, da ne bom ponavljala vprašanj.
Čez dobra dva tedna imam predviden datum poroda. Težave s hemoroidi so se v času nosečnosti povečale, pa čeprav redno hodim na blato in pijem vsaj 3 litre voda na dan. Zunanje hemoroide redno mažem z ognjičevo kremo, ker brez zdravnika ne želim jemati zdravil, ki bi lahko vplivala negativno na otroka. Moj strah ni trenutno stanje, saj upam, da se bo po porodu stanje povrnilo vsaj tako kot prej. Bojim se glede poroda. Zasledila sem, da zaradi napenjanja se lahko ob porodu pojavijo hemoroidi. Tudi glede klistirja me skrbi, ali bo le še poslabšal stanje? Razmišljala sem o epiduralni analgeziji, bom zaradi manjših bolečin lahko še bolj pritiskala in tako povzročila, da se hemoroidi še povečajo? In še zadnje vprašanje: ali mi lahko priporočate položaj pri porodu, da bi imela čim manj problemov s hemoroidi? Razmišljala sem o porodu na pručki.
Hvala za odgovor in lep dan!

Spoštovani!

Opravičujem se za zapoznel odgovor, ker vam nisem odgovoril v času, ko ste to najoblj potrebovali.

Kakšno je stanje sedaj?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

hvala vseeno za zanimanje. Rodila sem sredi oktobra lepo zdravo punčko. Glede mojega problema je bilo med porodom in pravzaprav tisti teden ali dva kasneje kar hudo. Bila sem zelo izčrpana in me je moja težava le še obremenjevala. Sedaj je bolje, pa čeprav še ni čisto uredu. Za zdravo prehrano skrbim že veliko časa, pa tudi vode popijem vsaj 2 litra dnevno, sedaj se tudi več gibam. V knjigah sem veliko prebrala o tem, vendar nič ni dokončno pomagalo.
Lep pozdrav.

Spoštovani!

Želim vam zdravja in da bi imeli čim manj težav s hemeroidi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close