Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo zobozdravnik za študente

zobozdravnik za študente

Ali študente jemljejo samo pri šoli določeni zobozdravniki ali je to odvisno od posameznika ali želi študenta za pacienta ali ne?

LP,

Nataša

Spoštovana Nataša,

včasih je bilo tako, da so imele šole, tovarne,….svoje ambulante in tudi svoje zobozdravnike. Odkar pa imamo nov zakon o zdravstvenem zavarovanju, imate pravico do proste izbire zobozdravnika (tako kot zdravnika, ginekologa, pediatra,..). To načeloma pomeni, da si zobozdravnika lahko izberete kjerkoli. Seveda pa je najbolje, da si izberete tistega, ki dela s specifično populacijo (študenti), ker ima največ izkušenj.
Lepo pozdravljeni!

Pozimi sem diplomirala in nimam več statusa. Zobozdravnica pri kateri sem bila dalj časa pa dela v študentski ambulanti. Ali me lahko zavrne, če bi želela še naprej hoditi v njeno ambulanto?? Zelo težko se namreč pripravim da grem k zobozdravniku, da bi jih pa menjala me pa sploh ne mika….
Hvala in lp,
NINA

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovana Nina,

načeloma lahko ostanete pri svoji zobozdravnici. Pri takih (šolskih, študentskih,..) zobozdravnikih je vedno problem, ker je stalen priliv novih pacientov. S tem se povečuje število opredejenih pacientov, kar v končni fazi tudi upočasnjuje delo ambulante in veča čakalno dobo. Pogovorite se s svojo zobozdravnico in ji razložite svoje težave.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close