Zobozdravnik s koncesijo – vsakič plačilo
Zamenjala sem zobozdravnika, včeraj sem bila tam četrtič in sem do zdaj vsakič plačala (40€, 15€, 22€, 17€). Na računu piše le “zdravstvena storitev”. Zanima me, ali vi tudi vedno plačate zobozdravstveno storitev, čeprav ima zobozdravnik koncesijo. Vceraj sem vprašala, kako to, da moram doplačati 17€ za navadno mangansko plombo in mi je odgovoril, da je iz malo boljsega materiala. Koliko potem stane taksna plomba pri zobozdraviku brez koncesije?
Koliko stanejo plombe pri privatnikih, ne vem, mogoče vpogled v cenik ene zobozdravstvene ordinacije:
http://www.bkstudio.si/images/stories/cenik_slo-eng.pdf
Jaz hodim k privat zobarju s koncesijo. Do sedaj sem plačevala samo bele plombe in odstranjevanje zobnega kamna.
Moj zobar je privat s koncesijo.
Do sedaj sem plačala le odstranjevanje kamna (ki je zmeraj in povsod samoplačniško), bele plombice na enici ni računal, navadnih plomb drugje tudi ne, navadnega “štifta” tudi ne.
Skratka, ne plačujem nič.
Vedno mi tudi pove, ali naredi to in to na kartico ali pa nekaj nadstandardnega za XX plačilo. Da naj se pač odločim, kaj želim.
Lahko ti ponudi nadstandard, vendar te mora nanj opozorit. Na računu pa mora biti razvidno, kaj ti je dodatno zaračunal.
Seveda pa se lahko odločiš in zamenjaš zobozdravnika za takega v ZD-ju. Ampak bodi pripravljena na to, da boš dolog čakala, ker so čakalne vrste pač dolge. Ne more ti ponudit nadstandardnega materiala, ker ga nima. Boš res imela zobe z najslabšim materialom, ki so ga v ZD-ju kupili preko razpisa, kjer velja edino cena? Boš imela pa brezplačno injekcijo proti bolečinam, ki ti pripada.
Živjo, jst bi nujno rabila zobozdravnika, pa nikakor ne najdem koga, ki bi bil privat pa s koncesijo, da ni treba vse plačat. A vas lahko prosim, da mi napišete kdo je ta zobozdravnik, ko vi hodite k njemu in številko, lepo prosim in a je v lj mogoče? Najlepša hvala že vnaprej za odgovor.Lp. Natalija