Zobozdravnik na Vrhniki
Pozdravljeni, meni je pa dr. Legatova super. Vedno opravi svojo storitev pošteno in profesionalno, za kar sem tudi pripravljen plačati. Res da se naročuje na 2-3 mesece, ampak v primeru bolečin ali kakšnega problema pa me vedno vzamejo še isti dan na vrsto. Bodimo iskreni, prej sem hodil k koncesionarjem in ostalim privatnikom, pa sem čakal isto vsaj 2 meseca na vrsto.
Tudi sestre so prav simpatične, vsaj meni… 😉
Zevnikova je čist ok! Pri Stanovnikovi sem se mučil z bolečinami na enem zobu 3 leta. Za vsako manjšo bolečino ki sem začutil, me njena asistentka ni pustila notri in sem se zaradi tega odločil za zamenjavo. Zevnikova me je po 3 obiskih v ordinacijo rešila bolečine, ki ji Ladka ni mogla!
Zlata ribica, res da izgleda “hladna” sam js lahko priznam, da ODLIČNO opravlja svoje delo in ima zelo profesionalen odnos do pacijentov! Tudi njena asistentka je super! Pri prvem obisku sem obe dobro opazoval in sem se spraševal, če sta sestri (blush) kasneje sem zvedel, da nista:) Skratka, nimam pripomb!
Jaz sem z Legatovo tudi čisto zadovoljna. Ok, pustimo njen karakter, ampak storitve so pa ok. Sem v zadnjem letu dvakrat poklicala, ko mi je plomba ven padla in me je vzela dobesedno takoj na vrsto. Nič čakanja. Tudi ko se naročim za preventivni pregled, je to relativno kmalu (itak mi je vseeno, a čez en mesec ali dva). Večinoma imam vse zastonj, razen čiščenje kamna (55 eur), pa če želiš dva preventivna pregleda na leto, je ta drugi… se mi zdi, da 15 eur. Eden na 12 mesecev je zastonj. Pa najbrž bi še kaj doplačala, vendar nič kaj pretresljivega. Dela pa hitro in profesionalno.
Jaz bi pa vsem priporočala, da ostanete čim dlje od dr. Ogrinove!!! Že zato, ker je “otroški zobozdravnik” in tak enostavno nima pojma o stalnih zobeh. Če bi lahko zavrtela čas nazaj ji še mlečnih zob nebi zaupala.
Skozi moja otroška in najstniška leta, ko sem imela še super zobe, sem ji zaupala, danes pri svojih 27 letih pa plačujem za njene napake. Uničila mi je 4 kočnike, ki jih je danes mogoče “popraviti” samo še s keramičnimi inlayi oz. pinleji in onleji, ki pa jih koncesija ne krije, sicer bom morala vse štiri zobe zamenjati z novimi. Zakaj? Ker ne zna plombe naredit, kar je za moje pojme OSNOVNO znanje nekoga, ki bi si sploh zaslužil ime “zobozdravnik” “dr. stomatolog” ipd. Ne bom razpredala o tem, kako je 2x zamenjala vse štiri plombe in jih v drugo (spet) vse štiri premalo zatlačila, zaradi česar je v notranjosti ostala odprtina, kjer se je nato lepo razvil karies in potuhnjeno nažiral zob. Sem šla večkrat k njej in potožila o bolečinah, ona pa je po pregledu trdila, da je vse u redu in da me dajejo živci, hormoni…skratka vse drugo je bilo krivo. Ko se je sama lotila še puljenja modrostnega zobu pa sem končno dojela, da tam nimam več kaj počet. Med puljenjem ga je zdrobila na nešteto kosov in mi za povrhu ob “puljenju” preostalih kosov in korenin preščipnila še spodnjo ustnico. Lokalno anastezijo mi je razlila čez polovico ust in iz rane sem močno krvavela še 4 (!) ure. Že med posegom sem vedela, da bo to moj zadnji obisk pri njej – no moram pa priznat, da me je vmes prijazno tolažila: božala me je po glavi kot majhnega otroka in govorila: kje si moj ježek mali… Če me nebi vse skupaj tko zelo bolelo in imela usta polna krvi bi se mi utrgalo…
Ko tole pišem, se še sama sprašujem, kako sem lahko bila tako zelo neumna, da nisem že prej spregledala njeno POPOLNO NESTROKOVNOST. Če bi bil naš sodni sistem vsaj približno podoben “sodnemu sistemu ki-to-resnično-je” bi jo tako zelo (iz)tožila in dosegla, da gre ponovno opravljat specializacijo, ker jo je ona očitno prespala.
Zato še enkrat: čuvajte svoje zobe in se držite čim dlje od dr. Marije Ogrin!!!
rooney,
mislim da nimaš pravih ljudi v mislih in da si se precej zmotil. Ne vem kaj je blo pri tebi, ampak oznaka za obe je totalno mim. Sem bla že večkrat tam in drgam sploh ne grem več, raje trpim če jih ni. Pa verjem da sem se pozanimala preden sem šla k dr.Leben. sem precej zajca glede zobarja ampak ona mi je zakon. Asistentka pa je tud zlo v redu, ne vem kaj sta mela ampak najbrž si dobil kar si iskal – arogantnost s tvoje strani se je najbrž vrnila. Glede odnosa bi lahko marsikera sestra od blizu in daleč šla k njej v šolo da se malo nauči odnosa do ljudi.
Malo razčisti pri sebi kakšen si pa boš naletel na bolj prijazen odnos povsod, rooney.
lep pozdrav
Zanima me če kdo ve , kateri zobozdravnik še sprejema na novo? Sem bil do zdaj pri Mateju na šoli, zdaj mi je pa rekel da si moram poiskat drugega ker on nima več študentov.Malo sem spraševal pa v zdravstvenem domu nobena več ne jemlje. Kam naj se obrnem? Mislim da nas ima veliko te težave da smo ostali brez zobarja. A so res tako zasedeni ti zobozdravniki al je to sam kakšen izgovor. Sestra od Stanovnikove mi je rekla naj se obrnem na občino. Kaj mi bojo pa tam pomagali? Poiskat zobarja ali kaj? Najrajši bi bil pa pri Lebnovi ker je menda ful vredu pa obe sta zlo prijazni. Kaj pa če te boli zob kam pa takrat?
Če kdo ve kaj o tem problemu na Vrhniki naj kaj pove!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
študent M.,
Sestra dr. Stanovnikove ti je predlagala, da greš na občino zato, ker večina (če ne že kar vsi) zobozdravnikov na Vrhniki ne more več jemati pacientov na koncesijo (imajo že polno), le to pa podeljuje župan Vrhnike. Prejšnji župan je še imel nekaj posluha, zdajšnjemu pa je za to vseeno in se s tem problemom sploh noče ubadati. Torej nam vsem ostalim, ki nimamo zobozdravnika, preostane samo še samoplačniško zdravljenje. Če bi se začeli pritoževati kar direktno na občino, bi mogoče imel več posluha?
Ker si (še) študent, imaš možnost izbire zobozdravnika na Aškerčevi v Ljubljani, v študentskem ZD, kar bi na tvojem mestu izkoristila. Po študiju pa zopet ista pesem… No vsaj nekaj let in denarja si boš prihranil.
Pozdrav,
Špela
Jaz sem pacient Dr. Jožefa Keršiča že 20 let in moram reči, da imam pri 40 še vse zobe. Z kvaliteto materialov sem zelo zadovoljen, saj mi ni popustila še nobena plomba. Pri njemu se tudi zanimajo za zdravje vaših zob, saj zato poskrbi asistentka. V kolikor želite, vam temeljito po ugodni ceni, očistijo tudi vodni kamen, kateri vam povzroča bakterije in kasnejše izpadanje zob. Zato je slika vašega zobovja, več kot dobrodošla. Šele slika vaših zob, pokaže dejansko stanje kako in kaj. Cene Dr. Keršiča so konkurenčne v primerjavi z keramičarji in ostalimi zobozdravniki.
Al plačaj, al pa si naroči protezo.
Pacijent Mitja
Tudi sam hodim k Lebnovi pa bom verjetno kmalu menjal.
S samimi storitvami do sedaj nisem imel težav, odnos pa precej šepa. Pridružujem se prehodniku, ki je govoril o aroganci sestre.
Ko sem bil samoplačniško napoten na slikanje zob (in sem od prve osebe, ki sem jo srečal, izvedel, da ona hodi na slikanja brezplačno), sem poklical v ordinacijo in vprašal kako je s tem. Nič nesramen, samo zanimalo me je. Kaj hujšega za sestro! Nekaj se je izmikala, ni točno vedela kaj naj odgovori, potem je nekaj zdrdrala, da takšnih informacij ne dajejo po telefonu, da so na zavarovalnici s tem seznanjeni… Skratka nič nisem izvedel. Odnos je zelo podcenjevalen.
Kaj smo očutljivi….Če ne dobimo pravega odgovora tisti trenutek, ko se spomnimo, so ljudje že neprijazni in arogantni….Sto ljudi, sto čudi…Pa saj smo vsi ljudje, in take moramo jemat tudi druge….Tako so na udaru ti zdravstveni delavci, da še sami najbrž ne vejo…..Ja. poklic imajo tak….da pričakujemo, da so VEDNO prijazni. Pa se mi , pacienti, vprašajmo, ali smemo to pričakovati od njih…!!!!
I, govoriš o slikanju zob. Pa saj si bil kot praviš seznanjen s tem, da greš samoplačniško..Kaj te pa muči?? Jaz sem že dvakrat slikala zobe samoplačniško v Lj., pa to je najmanj…
O sestri pa je slišati po Vrhniki drugačne izjave, kar pozanimaj se malo. Vsi pa res nismo vsem všeč, to drži, ampak je menda kar prijazna in obe sta dober tim…To slišim, moji starši so pri dr,Lebnovi, pa znanci in sem se res malo pozanimala. Tudi sestra dr.Cvelbar je taka, pri dr.Stanovnikovi je pa menda tako, če si jim všeč, so ful prijazne, če ne pa znajo bit tudi zlo uradne…Je zanimivo sedet v čakalnici in nekaj časa čakat, pa hitro dobiš pravo sliko, kdo znat bit prijazen, ali aroganten….Pojdi kdaj sedet v čakalnico, ne sodi po enem obisku ..
Je pa zanimivo prebirat te forume, pa kaj komentirat, pa skriješ se lahko pod drugim “vzdevkom” a ne, I…
Ja, pa vse sestre v ZD Vrhnika si zaslužijo pohvalo…
se strinjam s “kajpaje”. Sestre so zelo prijazne, sploh če imaš kakšne izkušnje iz drugih ambulant v Lj., na stomatološki kliniki recimo, kjer te sestra zlo “arogantno” odpravi, če nimaš vsega kar rabiš. Pa tudi tam so izjeme, ene so kar prijazne.
Sestra moje zobarce je pa zlo prijazna in prav nič arogantna, sem že nekaj let pri dr.Leben in nimam pripomb, čez nobeno.
Legatovo odsvetujem, hodil k njej več kot tri leta, izkupiček zaradi hitrega in površnega dela je odstranitev 2 zob pri 33 letih, ker niso bili dovolj natančno in skrbno zdravljeni ter prehitro zaplombirani. Ordinacija spominja na industrijsko obravnavo, ko obdeluje enega pacienta v eni sobi, drugi že leži na stolu v drugi sobi in čaka, da priteče zobarca, ter te na hitro obdela, za kar pa vedno nekaj doplačaš. Plombe padajo ven kot po tekočem traku, saj pred izdelavo zalivke, zob ni dovolj očiščen, saj v drugi sobi že čaka drug pacient in se ji vedno mudi.
Leben Zevnikova pa je čisto druga pesem. Ostalih na Vrhniki ne poznam, odkar pa hodim k njej, se mi še ni zgodilo, da bi mi plomba padla ven, včasih z natančnostjo kar že malo pretirava, vendar je pohvale vredna. Rešila mi je tudi en površno zdravljen zob od Legatove, res pa je, da sem hodil na zdravljenje več kot leto in pol. Pri Legatovi bi tako saniranje trajalo 2 meseca, po enem letu bi bil pa že ob zob.
Torej z moje strani predlagam Leben Zevnikovo, se obrestuje na dolgi rok.
Se pridružujem mnenju Grizzly-ja? glede natančnosti Lebnove….včasih zmoti edino to, da je treba met usta zlo dolgo odprta, pa bi lahko včasih mogoče malo kaj hitreje nardila. Odnos je zlo v redu, tak sproščen je, ko stopiš v ordinacijo, obe sta nasmejani in se včasih kaj tudi pošalimo…..Potem je lažje prenesti vrtanje, verjemte…Če si večkrat in dalj časa na stolu, lahko malo spremljaš delo – sestra kup telefonov, vedno prijazno odgovarja, trkanje na vrata, naročanje pa še zobarca jo rabi…..res obvlada….brez slabe volje ali, kaj sem že zasledil nekje, arogance….Res sta dober tim in ne zamenjam več zobarja…
Pa priporočam jo, čeprav mislim da ne sprejema več…..Pa se splača počakat, ja..
no tut js sem hodil k Legatovi kake 2-3 leta nazaj in naročala me je tedensko,res pa je da so ble cene mal čudne enkrat sem plačal 40€ drugič 50€ naslednijč 105€…ampak narejeno je blo pa vse tak kot je treba še danes vse drži!vedno pa je bila prijazna,prvič ko sem prišel sem uležem ona se usede za mano glavo mi nasloni v njene”joške”mi da inekcijo huuuh še nikol ni blo tko”luštn” pr zobarju haha ja in zdej mam spet probleme in verjetno bom šel kar k njej…mi je pa na začetku 2x ona delala potem je pa en mlad zobar prišel mi je pa on naprej,in lih tko super profesionalno naredu,tko da js mam kr dobre izkušnje tam…