Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zobozdravnica zavlačuje…

Zobozdravnica zavlačuje…

Torej, zadnjič sem bil pri zobozdravniku in je stvar sledeča – analiza: modrostni zob mora ven (zdravljenje nemogoče), vendar ga bo zaradi nedostopnosti moral izpuliti specialist. Uredu – bo šel pa ven… toda, ko sem ji rekel za napotnico, me je zavrnila, češ da je zaradi čakalne dobe ne bom dobil. Napisala mi jo bo namreč šele, ko me bo začel zob boleti… Mislm – HALO!?! A mora človek res trpeti, preden mu pomagajo (kaj pa preventiva)? Kaj lahko naredim v tem primeru?

LP!

Spoštovani LBeast,

če zdravljenje zoba ni mogoče in naj bi bila ekstrakcija edina terapija, potem res ne razumem, zakaj niste dobili napotnice.
Kaj storiti? Mogoče pa lahko zobozdravnici rečete, da vas zob boli in vam bo dala napotnico. Pri specialistih oralnih kirurgih so namreč precejšnje čakalne dobe, zato se mi njena utemeljitev ne zdi nič kaj logična (napotnico boste dobili, ko vas bo zob začel boleti, potem pa boste čakali še pol leta na vrsto). Vi kar vztrajajte. Problem čakalne vrte pri specialistu boste reševali pri njih in naj se vaša zobozdranica s tem ne obremenjuje – konec koncev imate pravico, da greste k specialistu kjerkoli v Sloveniji in ne samo k enemu.

Meni je zobozdravnica celo svetovala, da mora modrostni zob prej ven, kot začne boleti, saj takrat ponavadi še ust ne moreš odpreti. Resda je bil zob v dlesni, torej “neviden” in verjetno bi bilo res hudo, če bi se kaj skuhalo.

New Report

Close