Najdi forum

zobni aparat in majavost zob

Spoštovani, stara sem 45 let in cca leto in pol nosim fiksni zobni aparat.Z zdravljenjem sem zelo zadovoljna, prav tako moja zobozdravnica.Zobje so se že prav lepo uravnali. V mladosti bi morala nositi zobni aparat, pa ga žal nisem. Pred dvema letoma pa mi je zobni kirurg priporočil zobni aparat zaradi nepravilnega ugriza in precej tesnih zob. Do sedaj je bilo vse v redu, približno teden dni od zadnjega obiska pri ortodontki, ko mi je kar močno zategnila žičko na predelu levo zgoraj, sem na tem mestu (dvojka in trojka) začutila manjšo majavost teh dveh zob, tako da sem sedaj zelo zaskrbljena. Zanima me, ali je majavost, morda tudi glede na mojo starost,lahko posledica nošenja aparata ali je vzrok kje drugje.Morda bi bilo potrebno nemudoma sneti zobni aparat? Raje se namreč odpovem ravnim zobem kot možnosti, da mi zaradi njega izpadejo zobje.
Naslednji obisk pri ortodonti imam šele v juniju. Sicer pa imam zobe in dlesni zdrave oz. tam kjer je potrebno, plombirane.

Spoštovana!
Rahla majavost zob v teku ortodontskega zdravljenja je pogost in normalen pojav. Če pa se vam vendarle zdi majavost prevelika oziroma ste zaskrbljeni, je najbolje, da pokličete svojo ortodontinjo za dodaten pregled, pri katerem bo ocenila, ali je majavost v mejah normale ali ne in po potrebi ukrepala. Srečno!

****************************************** Leon Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/
Chat

New Report

Close