Najdi forum

zobni aparat

Lep pozdrav

Pred kratkim sem bil pri ortodontki, ki je po 20 letih opazila (toliko sem star) da nimam pravilno postavlene zobe v loku (sem pa kje so pomaknjeni navznoter in navzven), čeprav k njej hodim dolgo časa. No, v glavnem predlagala je zobni aparat, za obe čeljusti in navedla ceno cca 400.000 SIT. Zanima me ali so res take cene (rekla je da je aparat 160.000, pa menjava nekih lokov 30.000,potem je pa rekla 400.000).

Pa še to me zanima, če mogoče veste, kakšna je razlika v ceni/kvaliteti/primernosti glede dveh vrst aparatov, ki mi ju je dala na razpolago (beli – da se manj vidi in klasični železni).

Hvala, Manca

Spoštovana Manca,

cen ortodontskih aparatov ne poznam, se mi pa zdi, da so nekateri omenjali tudi višje zneske, tako da se mi vaš znesek niti ne zdi pretirano visok.
Kot že rečeno – o ceni med “belimi” in kovinskimi “zvezdicami” ne morem razpravljati. Estetsko so beli sicer manj vidni, vseeno pa boste imeli kovinsko žičko. Po mojim informacijah je težava predvsem v tem, da kovinsko “zvezdico” lahko ponovno pritrdijo na zob, če slučajno odpade, bele pa ne in jo nadomestijo s kovinsko.
Skratka, najbolje bo, da se o vsem pogovorite z ortodontko, ker sama teh stvari ne delam in zato ne poznam vseh prednosti in slabosti.

Ej Manca, če še spremljaš ta forum se oglasi, imam skoraj 3 letne izkušnje z nošenjem aparata pa ti lahko posredujem velik informacij, sam zdaj nimam časa.

Tudi mene zanimajo tele večletne izkušnje z nošnjo zobnega aparata.
Stara sem 29 let in baje bi bilo priporočljivo, da ga nosim.
Ne vem pa, na katerega ortodonta naj se obrnem v Ljubljani.
Ker ne vem kako do naslova FILOZOFA (avtorja odgovora Manci), prosim, če mi lahko kdo pomaga. Lep pozdrav.

Spoštovana Lidija,

filozof se ni več oglasil. Mogoče se bo, ko bo prebral vaše vprašanje.
Sama pa bom pripomnila le to, da je ogromno ortodontskih nepravilnosti, ki zahtevajo različne terapije. Laični odgovor naj vam služi le kot neka izkušnja, nikar pa se nanj preveč ne zanašajte.

New Report

Close