Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Zobni aparat

Zobni aparat

Ali mogoče kdo ve, koliko stane zobni aparat in kako dolgo se približno čaka nanj? Po 18.letu mislim.

Hvala.

za sam aparat ne vem koliko stane, pregledi in vse ostalo pa naj bi znašali 100€ na mesec, tako da je vse odvisno koliko časa ga boš nosila.

lp lc

Pred tremi leti in pol sem jaz plačala bivših 150.000 sit, od takrat so se cene precej dvignile, torej te bo prišlo sigurno ene 700 eur, pa še to samo, če ga rabiš samo zgoraj, za spodnjega pa pomnoži 2. To je tako približna ocena, da si boš predstavljala, drugače pa za konkretno ceno pokliči h kakšnemu ortodontu. Je pa to govora o fiksnem aparatu. Pa seveda prištej še preglede vsak mesec, ki jih plačuješ sproti.

Moja hči ga nosi prav sedaj in smo ga plačali: 500 eur spodaj, 500 eur zgoraj. Pregledi so vsake 6 tednov, plačam po 60 eur.

Jaz ima fiksnega spodaj, plačala sem okoli 400€, točno ne vem več, pregled imam na 2-3 mesece, plačam 15-20 €.

Vse skupaj (zgornji in spodnji lok, všteti pregledi v 2 letih enkrat na mesec, rentgen) 2500 evrov.

Bila pred kratkim pri dr. Hermanu. Samo zgornji lok bi stal 1.700,00 EUR, so pa tu všteti vsi pregledi, ki sledijo.

oprosti, morda bi mi nick moral kaj povedat pa vseneo, kolk je tvoja hči stara da ste morali plačat za aparat? ali ste imeli željo po fiksnem čeprav je ortodont bil mnenja da snemljiv ustreza? morda preveč radovedna, samo mi za našo sedaj 8 letnico še čakamo, oz. je v opazovani skupini, pa me res zanima, ali bo treba tudi nam plačat, ker dobimo ga zagotovo.

New Report

Close