Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Zobna estetska kirurgija?

Zobna estetska kirurgija?

Spostovani!

Prerasel sem ze najstnistvo in dvajseta ter vsopam v cetrto desetletje. Imam marsikaj, ne pa ravnih zob. Pred kratkim sem zacel delati na delovnem mestu, kjer je videz velikega pomena, zato je postalo pomembno, da to nekako relativno hitro uredim.

Glede na to, da korektura z raznimi zobnimi aparati traja več let in verjetno predvsem pri mlajsih, me zanima katere druge moznosti se obstajajo?

Operativno ravnanje? Kaj drugega? Prav tako kaksne so izkusnje s tem, ali to kdo pocne v Sloveniji in kaksne so okvirne cene tovrsntnih posegov, negativne posledice? Kam naj se obrnem za dodatne informacije?

Hvala za odgovor in lp,
Luka

Spoštovani Luka32,

v današnjem obdobju, ko s fiksnimi aparati lahko popravimo marsikatero ortodontsko nepravilnost, je starost skoraj nepomembna. Kakšnih drugih možnosti jaz ne poznam. No, stanje je vedno moč popraviti s protetiko, ki pa vam jo v primeru, da so zobje zdravi in imajo malo zalivk, ne bi priporočila.
Fiksni aparat je lahko zelo diskreten, na zobeh imate lahko keramične “zvezdice”, ki se jih praktično ne opazi. Terapija pa tudi ne traja tako dolgo. Svetujem vam še posvet z ortodontom.

New Report

Close