Najdi forum

Lepo pozdravljeni.Imam nekaj vprašanj glede zobkov.Mojemu sinčku sta pri 6 mesecih prikukali dve enki spodaj, sedaj pri desetih mesecih mu leze ven 4 na desni strani.Zgleda da se ne bo držal zaporedja 😉 , zanima me s čim mu lahko lajšam bolečine? Calgel že uporabljava vendar se mi zdi da ni nobenega posebnega učinka.Ali obstaja še kaj drugega, kot hlajene igrače ali kaj podobnega. Še nekaj vprašanj. Kdaj naj bi bil prvi obisk pri zobozdravniku? Kako odstraniti dudo? Ima jo namreč samo za spanje.Flašo popije samo , da zaspi.Kuham mu navadan nesladkan čaj.Nobene hrane mu ne sladkam in tudi preprečim , da mu kdo daje čokolado ali kaj sladkega. Ali ravnam pravilno ali ne? Na začetku je res pil HIPP čaj, ko so ga vsi tako priporočali, vendar ko sem prebrala, da je zelo škodljiv za zobe, sem mu začela kuhati filter čaj.Vse čez dan lahko pije po kozarcu, vendar ko gre spat pa je obvezno flaša. Kaj storiti, oz.kako dolgo lahko pije po flaši? Že v naprej hvala.

Spoštovana Jerneja,

kaj več od tega, kar že uporabljate za lajšanje težav, vam ne morem priporočiti.
Prvi obisk pri zobozdravniku naj bi bil do dopolnjenega enega leta, nato pa vsako leto (če je vse v redu).
Dudo naj bi otroku odvzeli do starosti 18. mesecev, nekateri avtorji dovoljujejo uporabo do 3. leta. Če mu dudo, ko zaspi, vzamete, potem jo za uspavanje mirno uporabljajte, cela noč pa je kar dolga (npr. 10 ur),…Vsekakor vam odsvetujem nasilni odvzem dude, načina “kako” pa ne poznam.
Dokler je v steklenički nesladkan čaj, ste lahko brez skrbi. Glede prehrane pa prav tako ravnate pravilno.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close