Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zobar za malčke – kamnik? ali okolica

zobar za malčke – kamnik? ali okolica

Na forumu od dr. Tanč berem, da naj bi otroka k zobarju prvič peljali med 6. in 12. meseci, torej ko dobi prve zobe. No naš ima 10 mesecev in dva zoba spodaj, se mi sicer zdi še malo zgodaj za zobarja, ampak če tako pravi dr. Tanč, bo že držalo. Pa saj je verjetno res prav, da ga kar vpišemo enkrat do prvega leta. Pa me zanima, h komu vozite otroke v Kamniku? Morda tudi v okolici.
Hvala.

V Kamniku avtomatsko kličejo otroke, ko dopolnijo eno leto, nato spet, ko imajo 3 leta. Skratka, če nimate P v Kamniku, pokličite in sporočite svoje podatke.

U, krasno, hvala za to informacijo, varjanka – imamo P v Kamniku, ja, in kako fino, da kar sami uredijo! Odlično. Hvala še enkrat!

če si z duplice, ti pripada ena grozna zobarca. Imel jo je že mož. Kolegici je rekla naj drži otroka vnaročju in mu na silo odprla usta, pol se je začel dret, itak,… pa mu je gledala zobe,… Menda pa ne moreš k drugemu zobarju kot je otrokom dodeljen glede na to kje živi (tu v kamniku)
no mi smo šli k eni, aja privat kaj čmo, in se je 2x šla ta mala sam mal pokazat, zobe je mal men pogledala, šele 3. je odprla usta tudi ona in mi je rekla da naj hodimo na pol leta zato da se otrok navadi na ambulanto in aparature v njej. Da takrat ko bo treba kaj napravit ne bo strahu.

No, če boste prišli na vrsto pri enem letu pa čestitam. Mislim, da kličejo okrog leta in pol.

No sej ob letu ali letu in pol, ni glih neke strašne razlike, glede na to, da ima šele dva zoba 🙂

Sicer pa nismo z Duplice pa upam, da bomo dobili kakega negroznega zobarja 🙂 Saj zamenjavo še vedno lahko najdemo privat oz na koncesijo. No, upam vsaj – kakor grejo zdajle stvari v zdravstvu, ni nič ziher 🙁.

No, hvala punce, za izčrpne podatke.

Aja mya77, h komu pa hodite privat?

V Lj. dobiš poziv, da pripelješ 10 mesečnega otroka k zobarju. Sem se najprej zgražala, potem pa malo pobrskala po netu in ugotovila, da imajo že novorojenčki zobke, čeprav se jih ne vidi. Zobar lahko tudi, če ni zob, ugotovi nepravilnosti.

Ja, saj jaz sem enako mislila, da je še prekmalu, pa tudi vidim, da ni. Samo veš, Adela Čebela, v Kamniku je gužva z vsemi zdravniki, s P in Z in G in S itd., tako da se ne bom sekirala, če ne bo ravno pri 10 mesecih klican 🙂 kakor je pri nas gužva, še dobro, da sploh bo 🙂

Pri nas je bila tamala klicana k dr. Milekovi pri cca letu in pol. Ko je pri punci zagledala dudo, smo imeli celo predavanje, čeprav je nisem mogla prepričat, da je nima ves dan. Kar videla je, da ima zobe postrani, čeprav je zobarca, h kateri smo šli pozneje, to zanikala.
Kaj me je še zmotilo? Še preden se je tamala usedla na stol, mi je sestra pomolila pod nos izjavo o izbiri zdravnika za podpisat. Seveda sem pripomnila, da je niti ne poznam, da se ne morem kar na prvo žogo odločit. In potem sem se tudi zaradi odnosa do tamale (totalna ignoranca in hladnost) odločila, da grem drugam.
Sicer sem izvedela, da je kukr šefica zobozdravstva v tem zdr. domu, ampak za moje pojme za otroke ni ravno perla.

Ajej. Poldka, če lahko vprašam, kam si pa šla?

moj je star že dobri dve leti, pa nas še niso klicali?! Kam naj se obrnem?

lp, ewy

Kliči v zdr. dom. Tudi mi smo, ko nas še vedno pri letu in pol niso klicali.

New Report

Close