Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje in sicer, če lahko potrdite če gre v mojem primeru res za depresijo ali je možno da je še kaj drugega…

Stara sem 32 let….začelo se je z slabim počutjem, nezadovoljstvom, brez energije že skoraj dve leti nazaj….služba, otroci, odsotnost moža, vse se je kopičilo na meni in stanje se ni nikakor izboljšalo..potem pa se je hčerki pred dvema mesecema skoraj zgodila huda nesreča, za katero bi bila jaz kriva…tako so se začele slabe misli, nenehna premlevanja kaj bi bilo če bi bilo, v vsaki stvari sem videla samo še slabo in kaj se komu lahko zgodi… otepala sem se teh misli, poskušala gledati pozitivno, pa ni šlo….. potem pa se je pred mesecem začelo, prehlad glave, migrenski napad, bolečine v glavi in vratu, mravljinci, ki se sprehajajo sem ter tja, bolečine v mišicah in sklepih, težka utrujenost, spati pa ne morem..tiščanje v prsih je tako neznosno, da mislim da me bo kap….
…vse preiskave krvi (borelioza, ščitnica, revmatizem…..) revmatolog, pravijo, da je vse o.k.- jaz pa živ mrlič……
Z zdravnico sva se odločile za zdravljenje depresije, mene pa skrbi, če je to res to…ali ste že imeli kakšen tak primer z vsemi temi simptomi…to je vse kar sprašujem…

hvala, da ste si prebrali moje sporočilo in hvala, ker delite svoje mnenje na tako krasen – sodoben način….

Pozdravljeni,

znaki depresije so bili prisotni zadnji dve leti. Težave, ki pa so nastale po hčerini nesreči pa sodijo na področje anksioznih težav. Pogosto njihov nastop lahko povežemo z grozečo nevarnostjo za naše življenje ali za življenje nam bližnjih oseb. Kakorkoli že, ne glede na to ali gre za depresiji pridruženo anksioznost ali za posttravmatsko stresno motnjo ali kaj tretjega je zdravljenje z antidepresivi ustrezno.

Sami si lahko pomagate tako, da se naučite sproščati telo, sprejmete razlago, da ste telesno zdravi (preiskave niso dokazala prisotnost telesne bolezni) in da napadi tesnobe vedno minejo. V napadu pa skušate svoje misli aktivno preusmerjati stran od telesa. V kolikor zdravila ne bodo dovolj, boste morali na pogovor k psihiatru.

lp

New Report

Close