Najdi forum

Pozdravljeni,

Obracam se na vas, ker sem popolnoma zmedena. Stara sem 30 let. Z fantom sma skupaj 6 let. Nekaj tednov nazaj mi je ob pogovoru povedal ogromno stvari ki ga naenkrat motijo v najini zvezi in celo da neve ce naju vidi skupaj v prihodnosti. To me je res zelo zabolelo saj tega nikakor nisem pricakovala, nikoli namrec ni govoril o tem, da je karkoli narobe. Ko sem vztrajala da v kolikor ne zeli vec nadaljevati najinega razmerja prosim da pove je skoz ponavljal da neve. Potem je govoril se o drugih prijateljih, kaksni so, o zivljenju kako je vse nesmiselno. Ceprav te besede zelo bolijo sem se kljub temu odlocila vztrajati saj si res zelim da bi z partnerjem ostala skupaj. Zdaj je bil vmes najin odnos dokaj obicajen nakar se je zadnje dni ponovno pricel zelo cudno obnasat. Skoraj nic se ne pogovarja z menoj, samo ce kaj vprasam odgovori z ja, ne, in podobno. Do mene je popolnoma hladen, torej me ne objame in tako naprej. Ko sem ponovno vprasala kaj se dogaja je dejal da je vse zadnjic povedal da neve, ce sem jaz vzrok da je tako, da ne vidi smisla, prihodnosti, da se nikjer vec ne pocuti vredu, kjerkoli je, da tako on ne more zivet kot je zdaj. Meni ni jasno popolnoma nic. Ali je res lahko “cez noc” izgubil voljo do najinega razmerja ali so to kaksni osebni vzroki. Vse te besede in obnasanje se mi zdi na meji depresije, ker je tudi izgubil veselje do hobijev katere je imel ali sma imela skupaj. Lahko da si samo zatiskam oci in je vse to “zaradi naju”, zal ne razumem. Ali mislite da gre za depresivno stanje? Ne morem se sprijazniti da bi sla narazen ze zato ker nisem sigurna ce je to razlog za njegovo slabo voljo. Kaj je najbolje narediti v tem primeru, kako pomagati? Z pogovorom sem poskusila ampak resnicno ne razumem bistva kaj je v osnovi narobe. Dejstvo je, da me res neizmerno to zelo boli, da je tako hladen do mene, ko sem to povedala je dejal da se mu se vstat ne da zjutraj kaj sele kaj druga. Nevem kaj narediti. Cakati v nedogled ne morem ze zaradi sebe. Ze vec dni ne morem zatisniti ocesa ali mi uspe za slabi 2 uri na noc ker enostavno to prevec boli. Najhuje je to cakanje, ko neves kaj se dogaja in razmisljas vse mogoce.

Prosim, za nasvet in najlepsa hvala.

Pozdravljeni,

vaš partner očitno doživlja osebno krizo, katere vzroka niti sam ne pozna. Niti si ne zna pomagati. Le kako bi mu potem lahko pomagali vi? Težko vam je, ker se ne želite raziti, kar je popolnoma razumljivo. Noben razhod ni lahek in mučno je nemočen opazovati te življenjske spremembe. Vendar, na tej točki je pomembno, da poskrbite zase. Ne mučite se z vprašanji kakšno vlogo imate vi pri njegovi spremembi počutja, ker jo v nobenem primeru nimate, niti ne morete vplivati, da bi bilo kako drugače. Ali se lahko s kom pogovorite o svojem o vsem tem in vašem doživljanju? Vaš partner “ne ve” ali želi nadaljevati razmerje, kaj pa vi? Kako se vi želite odločiti glede na trenutne razmere?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Pozdravljeni,

Najprej se zahvaljujem za odgovor.
Tudi jaz mislim, da ima osebno krizo ampak skrbi me kako dolgo bo to se trajalo. Vsekakor si zelim, da ostaneva skupaj ampak nisem sigurna ali je vse to zaradi te osebne krize potem bi seveda zdrzala da le to premaga. Ampak nevem ali je res to ali res vec ne vidi prihodnosti z menoj. Ko sem postavila vprasanje, ce je to morda zaradi druge zenske je odgovoril da mu samo to se manjka ja, da se se z eno ukvarja. Prav tako pravi da me ima rad, da si zeli bil z menoj ampak da v glavi je drugace. Tezko razumem vse to. Tako da res nevem kaj se dogaja. Nevem niti ali je v mojem primeru potem najbolje mirno cakati in se sprasevati kaj se dogaja saj mi ni najbolj jasno zakaj je to zdaj naenkrat prislo. Sem se pogovorila z prijateljicami ampak tezko mi kakorkoli svetujejo saj sam neve kaj zeli.

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljeni,

težko se je odločiti, vendar je pomembno, da odgovor na to vprašanje začutite sami.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close