zmeda
Imam hude psihične motnje.Odkar sva šla narazen s fantom, se nikakor ne morem sprijazniti da sem ga za vedno izgubila.Imam vse mogoče prebliske kaj bi vse delala, vendar nič mi ne pomaga bolj kot če se pogovarjam z njim.Nimam več volje do življenja, ker mi je bil vse.Vem da to ni zdrav način razmišljanja, vendar kar naprej mislim nanj, nenormalno malo spim imam motnje v spanju..Od žalosti me boli trebuh, dobim kar krče, ker se toliko sekiram in jokam, da mislim da me bo kar pobralo.In pridejo dnevi v katerih ne vidim izhoda in pomislim na najhujše….Ne vem kaj naj storim.Ali bi mi kakšni tableti proti depresiji pomagali?Ker si sama res ne znam več pomagati.
Spoštovana Maja,
nihče ni nenadomestljiv, tudi vaš bivši fant ne.Začnite razmišljati o svojih siceršnjih življenjskih ciljih,poklicu in poklicnih pričakovanjih,predvsem pa ne sedite doma in tuhtajte, saj se boste tako znova in znova vračali na boleče podrobnosti, ki bi jih tako radi pozabili.Tablet,,ki bi pomagale pozabiti, žal ne poznamo,dolgotrajno potrtost pa je mogoče omiliti.Z zdravili bi bilo smiselno začeti v primeru, da se v enem mesecu ( tolikšna je običajno doba najhujšega pogrešanja),razpoloženje še ne bi začelo izboljševati, ali pa bi se celo slabšalo. Do te dobe pa se vsekakor čimveč gibljite med ljudmi,če ste zaposleni , redno hodite v službo, če študirate, med vrstnike.Večkrat si ponovite, da ste vredni boljšega fanta,kot je bil prejšnji.
Draga Maja,
res je ravno tako, kot ti je svetoval dr. Rejec. Nobena “zunanja stvar” ti ne bo pregnala te velike žalosti, ki jo sedaj čutiš v sebi. Sama moraš urediti! Boš videla, ko se boš izkopala iz stiske (kajti da se boš, je neizpodbitno!), boš veliko močnejša in mirnejša. Veliko bolj boš zaupala vase, in v to, da lahko rešiš svoje najhujše težave! Misli na to!!!
Jaz sem tudi sama šla skozi pekel in ti to govorim iz svoje izkušnje. Sama sem se (potem ko je kriza trajala od začetka januarja do začetka poletja) celo na koncu nekako “naveličala” te žalosti, onemoglosti in pasive. Pravijo, da se človek vsega prenaje, in tako je tudi z negativnimi stvarmi! 🙂
Sama sem v obdobju krize veliko zahajala v naravo (hočeš-nočeš vidiš, kako je svet lep!) in se ukvarjati z likovnim ustvarjanjem (tako se sprostiš in na koncu te obide eno drobno zadovoljstvo!); čim več telesnega gibanja ti priporočam.
Pot ozdravitve se začne s kamenčki in tako na koncu prej ali slej preide v popolnoma tlakovano pot!
Morda se ti zdi, da izgubljaš veliko ljubezen! – Prav nič ne izgubljaš, v bistvu samo nekaj pridobivaš in pravega človeka boš že našla. Ko se boš izkopala iz tega stanja, boš tudi opazila, kako je svet prijeten in svež in nekako “nov”. To te vse čaka!
Je res, da do tega ne bo prišlo čez noč, AMPAK BO PRIŠLO, ti nisi nobena izjema.
Rada se imej (in enkrat zares pomisli, kaj bi pa sedaj resnično čutila do svojega fanta, ko pa je med vama prišlo toliko žalosti)!
Lilia (ki čuti s tabo in te ima zato rada, četudi te ne pozna)