Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija Zlom nosu

Zlom nosu

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede časovne dolžine celjenja zloma nosu. Torej 1.1. sem imel poškodbo katere posledica je bila zlomljen nos, 2.1. sem bil na ORL kliniki kjer so mi nos naravnali(ravnali so ga v desno stran), vstavili trakove in zalepili rano na nosu, 5.1. sem odšel trakove odstraniti iz nosnic, 13.1. pa še tiste lepilne trakove iz rane. Logično imam še vedno bolečine v nosu, vendar me skrbi to, ker so bolečine predvsem na desni strani nosu in niti ne tam kjer je bil zlom vendar malo nižje, bolečina je malo čudna nekakšni mravljinci, ki se mi potem širijo po “celem” obrazu. Je to normalno ali je mogoče poškodba kakega živca ali česar koli, in pa koliko časa še traja bolečina po zlomu?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

zlom se celi do 6 tednov – sedaj je torej že kost zaraščena 🙂
Boli lahko, dokler zori brazgotina – do enega leta. Toliko časa je lahko nos še tudi rahlo otečen in širši v koščenem delu.

lep pozdrav,

as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog

asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med. specialistka otorinolaringologije Klinika za ORL, Univerzitetni klinični center Ljubljana MD MEDICINA, Bohoričeva 5, Ljubljana Telefon: (01) 430 90 10 GSM: 031 214 444 [email protected]