življenje
Mateja, hvala tebi in vsem, ki ste mi napisali vzpodbudne besede.
Res je, da bi si morala vzeti čas zase, vendar je to skoraj nemogoče. bivši mož nikdar ne vzame otrok, tako da sem jaz z njima ves čas, ob vikendih pa hodimo na izlete, ….. skratka ves čas smo skupaj in tudi ves svoj čas jima namenjam, ….. uživamo,…… čeprav mi včasih zmanjkuje energije……. že nekajkrat sem ga prosila naj ohrani stike z otroci, pa nič, pomemben je le on, njegovo izobraževanje,……, z letošnjim letom pa se bo “baje” tudi poročil in začel novo življenje, moja otroka sta zanj pozabljena, nikoli in nikdar nista obstajala, kar me danes najbolj boli in s čimer me ni mogel bolj prizadeti.
Zakaj?
To energijo v nerazumevanje njegovega življenja,raje usmeri v svoje. Ksvojim otrokomin ničesar od njega ne pričakuj, ko te bodo spraševali zakaj in kako, vedno govori spoštljivo in se posveti svojim problemom. Še veliko jih bo, če nekdo noče, zakaj bi sebe obremenjevali z njegovimi težavami.
primož
zdravo nikar se preveč ne sekiraj, če si ostala sama z otrokoma. Vem, da ni prijetno sama vzgajati otroka, še posebno ne, če ju njun oče zanemarja. Tudi jaz sem ostala sama z otrokom, ki sen
m mu bila oče in mama, odpovedal se je vsemu, predvsemi je bil glasen, oče namreč, kako ima rad svojega otroka…. KO PA JE BILO TREBA ZANJ DATI DENARI in kaj narediti za otroka pa ga ni bilo nikjer. Sama sem vzgojila otrtoka, se nekako odpovedala določenim stvarem, toda sedaj sem ponosna na otroka, ki je odrasel in vesela sem, da mi je sami uspelo.Ne obupaj. še vedno se kdo najde, ki ti bo stal ob strani in poskušal imeti rad tebe in tvoja otroka. Pa veliko sreče in ne obupaj
Pozdravljena! Velikokrat je tako, da se bivši partnerji maščujejo za svoje nezadovoljstvo – na račun otrok. Ampak, kakor pravi Primož,” pusti ga v lastnem soku” in uživaj življenje s svojimi otroki, uživaj vsak prosti čas tudi sama s seboj, ki ga bo z leti vedno več (otroci rastejo) in se naučiti živeti v samospoštovanju…. itd.. Vse lepo želim
Pozdravljena!
Ko sem se jaz ločila, je bila hči stara dve leti. Obljubila sem si, da bom imela argumentirane odgovore na njena vprašanja, ko bo odraščala. Zato sem s pomočjo CSD poskrbela, da ima z očetom redne stike, saj le tako otrok obdrži oba roditelja. Šla sem čez svoj dolg nos in ni mi žal, saj mi ne bo mogla nikoli očitati, da zaradi najine ločitve nima očeta. Kljub vsemu je ona edina dobra stvar, ki sem jo imela v zakonu.
Predlagam, da greš na razgovor k socialni delavki in naj ti svetuje. Končno imaš tudi ti pravico do uric samo zase. Spočita in zadovoljna se boš s svojimi otroci imela še lepše.
Srečno!
Živjo!
Življenje ti je dalo čudovito darilo, otroke!! Res je z njimi veliko dela, tudi jaz sem v podobnem položaju kot ti, zato dobro vem, ampak vseeno – otroci so darilo! Uživaj z njimi ta skupna leta, ki so pred vami, preden odrastejo. Še prehitro bodo minila. In čimbolj jih poskušaj vključevati v gospodinjska dela, če bodo znali kaj narediti, jim bo vedno prišlo prav. Da se malo razbremeniš, najdi žensko v podobnem položaju in potem lahko organizirata izmenjavo čez vikende – enkrat ima ena vse otroke, druga pa uživa prostost in obratno. Morda ti lahko pomaga mama ali sestra ali prijateljica. Zelo razumem tvojo potrebo po kakšnem dnevu predaha, ker si od jutra do večera na voljo otrokom. Vsaj enkrat letno jih daj v kakšen tabor, da boš imela en teden samo zase.
Glede odnosa do moža ti lahko svetujem, da prebereš knjigo Debbie Ford: Razveza, ki precej piše tudi o odnosu do bivšega partnerja in ugotavlja, da če ti spremeniš odnos do njega, ga bo tudi on do tebe. Predvsem se trudi, da ga nehaš sovražiti, da ne misliš slabo o njem, ne glede na to, kaj počne. Morda se bo njegov odnos z leti spremenil – posebej če si ne bo mogel ustvariti nove družine.
Veliko poguma!!