Na veliko vprašanj je že odgovorjeno, vendar nikjer nisem zasledila kakšna naj bi bila procentualna delitev beljakovin, maščob in ohljikovih hidratov v optimalnem jedilniku?
Havla za odgovor, alja

Alja,

Idelano rezmerje.. je pa res stvar velike diskusije. Pomembno pri določitvi optimalnega razmerja med B, OH in M je ali se ukvarjaš s kakšnim športom… in kakšnim, ali želiš pridobiti na mišicah, shujšati… in podobno.

Nekako normalno razmerje… ki ga priporoča največ nutricionistov pa je, 10% maščob, 30% beljakovin, 60% ogljikovih hidratov. Toleranca za posamezne skupine lahko od dneva do dneva varira za plus minus 5 %

Se pa stvari bistveno spremenijo pri različnih športih, različnih obdobjih treninga, estetskih trening za določeno fazo… itd.

Toliko na kratko… če te zanima kaj bolj specifičnega pa vprašaj.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close