živec
Pozdravljeni,
veseli me, da obstaja tak forum, saj po dolgotrajnem zdravljenju ne vem več komu naj verjamem in kaj naj storim.
Po menjavi privatne zobozdravnice, ki je z mano hitro opravila in sem se morala vedno vračati na ponovna zdravljenja zaradi istih zob sem se odločila za javni zavod. Zaradi zelo močnih bolečin v spodnji levi šestici sem tako začela zdravljenje tega zoba. Po dvakratni menjavi zdravila v zobu in mnenju zobozdravnice, da je poškodovan živec, kar naj bi bil vzrok tako močnih bolečin mi je zobozdravnica pred enim letom zob zaplombirala. Povem še tudi, da mi je ta druga zobozdravnica zdravila tudi še dva druga zoba in da mi je od takrat na tistih predelih ostal nekam čuden okus in še vedno spremljajoča bolečina, čeprav so bili zobje očitno po drugi menjavi zdravila primerni za plombiranje.
Ker so se mi na spodnji šestici težave ponovno pojavile, saj me zob boli že na ugriz, zvečer že nekaj časa zaradi bolečin jemljem tablete, sem obiskala ponovno novega zobozdravnika, ki mi je povedal, da bi bilo najbolje odstraniti živec in sosednji modrostni zob, ki tako ni v polju za prehrano in so zaradi njih vedno le težave. Danes grem na slikanje, me je pa vseeno strah ali je res potrebno odstraniti (kljub tako močnim bolečinam) živec in ali ne bi bilo bolj smotrno vsaj poskusiti zdravljenje še z iglami kot to delajo ostali zobozdravniki pri drugih pacientih in ali se naj odločim za odstranitev modrostnih zob.
Za nasvet že vnaprej najlepša hvala,
Spoštovana anica,
živec odstranjujemo z iglami, tako da vas po nepotrebnem skrbi, ker je to eno in isto. Očitno bi bilo tako zdravljenje umesno že pred časom, ko so se težave z zobmi začele.
Če zobozdravnik meni, da je odstranitev modrostnika indicirana, potem temu težko oporekam (nisem pa za odstranjevanje modrostnih zob, ki ne povzročajo težav in kadar je v ustih dovolj prostora)
Ponovno pozdravljeni,
torej menite, da je vseeno boljše odstraniti živec, ker ni več možnosti za ozdravitev zoba, me pa zanima ali je možno, da zob ne bo potemnel in ali je možno, glede na bolečine še pri drugih zobeh, da je glede na bolečine in redno zobno higieno krivo zdravilo s katerim mi je zdravila zobozdravnica bolne zobe.
Na koncu bi še dodala, da me zelo moti, ker kartoteke pacientov ne kroži od izbranega zobozdravnika do naslednjega in se vedno znova pišejo nove, s tem pa se izgublja tudi kontrola nad opravljeno storitvijo in pehanjem za zaslužkom.
S spoštovanjem, Anica
Spoštovana Anica,
saj odstranitev živca tudi uvrščamo v zdravljenje zoba. Če bo odstranitev živca opravljena po pravilih, potem zob ne bi smel potemneti. Kaj je vzrok za odmrtje zoba, pa težko sodim ( ne vem niti, s kakšnim zdravilom je zobozdravnica zob zdravila).
Podatki v kartoteki so last pacienta in naj bi ga spremljali kamorkoli gre. Če vam že ne dajo v roke kartoteke, zahtevajte vsaj fotokopijo. Verjemite, da tudi mi rajši vidimo pacientovo zdravstveno “preteklost”m ker se tako velikokrat izognemo slepim poskusom.