Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Živčki in refleksi

Živčki in refleksi

Pozdravljeni,

mi lahko kdo pojasni, če je možna poškodba (manjša) živcev, čeprav so refleksi čisto v redu? Meni se zdi, da sem enkrat prebrala, da je ravno za MS to značilno, pa nisem več prepričana.
Srečno,

Alenka

Ne razumem točno, kaj hočeš vprašati. Verjetno gre za posledice, ki jih pustijo zagoni/napadi na živcih?

Ali misliš fizično poškodbo?
LP

Ne mislim kakšne posebne poškodbe. Problem je v tem, da me zadnje čase zelo bolita roki, refleksi so pa v redu. Dolgo sem bila hipotiroidna, zelo sem se sesula in zdi se mi, da gre bolj za posledice pomanjkanja hormonov in nutrientov. Predvsem B vitaminov. Še posebej zato, ker se stanje precej popravi po dodajanju. Ker me boli desno zapestje in se bolečina širi od zapestja navzgor, bi najbrž lahko bil živček tudi utesnjen. Karpalni tunel???

Ne mislim, da imam multiplo sklerozo, čeprav sem kar nekaj časa nazaj razmišljala tudi v tej smeri, ker že imam diagnosticirano eno avtoimunsko bolezen in poznam primer ms v širši družini. Takrat se mi je namreč dogajalo tudi to, da sem imela prste čisto mravljinčaste. Že več mesecev se ni ponovilo. Razmišljam pa, da verjetno pomanjkanje hranil povzroči podobne poškodbe, kot so posledice avtoimunskega napada. Majcene brazgotinice mogoče??? In da se da v obeh primerih stanje popraviti, če si dodajaš tisto, kar ti manjka oz. tisto, kar je potrebno, da se živčki hitreje obnavljajo.
Lep pozdrav obema skupaj,

Alenka

Tudi mene boli zapestje že mesec dni in je težko gibljivo. MS imam že nekaj let, hkrati pa tudi še drige avtoimune bolezni. Katera avtoimuna bolezen pa tebe muči in kaj vse jemlješ, da te preneha bolet? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Hashimoto tiroiditis – ščitnica je šla. Proti bolečinam pa kar ničesar več ne vzamem. Imam že precej uničen želodec in črevesje od antirevmatikov in antibiotikov, ki sem jih jemala preden sem dobila nadomestek ščitničnih hormonov. Takrat je bilo zelo hudo. Zdaj se izogibam anti “zdravilom” in se trudim bolj dvigovati odpornost. Ko se zelo poslabša, mirujem in čakam, da bo najhuje mimo. Včasih si pomagam s kakšnim eteričnim oljem, tudi Pernaton gel se mi zdi v redu.
Čim manj bolečin ti želim.

Alenka

Tudi sama imam “Avtoimuno bolezen”. To je, da ti lastno telo zavrača organ, in ta bolezen je neozdravljiva. Bila sem na robu življenja, tudi z živci sem bila na koncu. Poskusila sem vse, bionergetike, heomopate, zelišča. Ne morem reči, da nisem pobrala nekaj pozitivnega.Imam strogo dieto. Kakršne koli težave ki jih imaš so od te bolezni.Močno upam da nimaš MS. Že nekaj časa pa sem začela uporabljati celično prehrano in se mi stanje počasi izboljšuje. Upam da mi bo to res pomagalo. Imej pa veliko volje in optimizma.
To zadnje mi RES pomaga!
Če želiš, da ti posredujem moje izkušnje in ti povem kaj več o tem, mi prosim piši na moj email naslov!
Želim ti lep dan!
J.!

Eva, kakšne še druge avtoimune bolezni pa imaš?

Vitiligo in psoriaza! Čao

Najlepša hvala. A lahko na kratko kar tukaj razložiš, kaj pomeni celična prehrana?
Pozdravček,

Alenka

Alanka!!

Na forumih, tudi ostalih se je o tem že kar veliko govorilo.
Beseda je sicer cenzurirana in je tu ne smemo omenjati zaradi prevelike reklame, zato sem te tudi prosila, da mi pišeš na mail.
Preprosto! To je hrana za celice vsega telesa. S tem enostavnim pa vendarle zelo zdravim obrokom dobiš praktično vse, kar telo potrebuje za normalno, zdravo in pravilno funkcioniranje.
Zadeva je že precej stara, a kar je najbolj pomembno zelo učinkovita, zdrava in pomaga.
Vseeno če želiš izvedeti kaj več mi piši na mail. Mogoče pa vse skupaj že poznaš samo nisi bila pozorna na to.
Učinkovita je pri vseh vrstah bolezni, pri debelosti, suhosti, proti psoriazi……
Veliko zdravja vsem in čim manj nevšečnosti!!
J.!

BUBA, jaz sem ti že pisala na tvoj mail, pa mi nisi nič odgovorila.

New Report

Close