Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Živci – obraz

Živci – obraz

Pozdravljeni!
Že nekaj dni se mi skupaj z zelo močnim glavobolom pojavljajo tudi bolečine na obrazu. Imam občutek, da me boli zobovje, ušesa, pod nosom se mi je pojavila tudi oteklina in to mesto je zelo boleče. To se mi je enkrat že zgodilo in zadeva je po nekaj dnevih sama izginila. Tokrat pa je s vsakim dnevom hujše in tablete proti bolečinam ne pomagajo več. Zanima me, če je ta oteklina pod nosom lahko mogoče herpes, čeprav ni na koži?

Vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani!

Herpes se bo pokazal, če gre res zanj. Lahko pa imate vnetje trivejnega živca – če je bolečina le po polovici obraza. V tem primeru pojdite do zdravnika, da vam napiše zdravila, ki pomagajo pri nevralginčni bolečini.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor! Mislim, da ni herpers, ampak samo oteklina, ki se mi je danes razširila na cel lev del obraza in je vidna predvsem pod očesom.

Ali je mogče dobiti kakšno zdravilo brez recepta? Trenuto jemljem Nalgesin forte, kar mi pomaga za kakšno uro, ampak to je verjetno samo proti bolečini in ne vpliva na zdravljenje?

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Lahko bi šlo tudi za vnetje zaradi karioznega zoba ali vnetje obnosnih votlin. Na to kaže tudi to, da vam pomagajo zdraivla proti bolečinam, a le za kratek čas.

Manj pogosta možnost je vnetje senčnične arterije, kar bi prepoznali z bolečnostjo na pritisk na senca.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close