zgubljena dušica

pozdravljeni!

imam težko nalogo. stvar je namreč takšna: sem zelo neodločen človek in ne vem kako naj se odločim! pred nekaj časa sem ( nehote) prevarala svojega fanta.še sama ne razumem kako je lahko prišlo do tega, saj nisem takšna da bi si tega želela ali kakorkoli drugače razmišlala o tem. zgodilo se je pač. moji možgani so bili črni. tema! sploh niso razmišljali! no kakorkoli, fantu sem to povedala, stvar je po mojem presenečenju sprejel bolje kot sem pričakovala. on je pripravljen najino zvezo ohraniti. jaz pa ne vem? povejte mi prosim kako si naj to razložim. fanta imam rada, a se mi zdi da si zasluži boljšo punco, ki ga bo imela bolj rada in nočem da bi trpel v najini zvezi zaradi tega!to, da bi šla narazen se mi zdi edina poštena rešitev. res pa je da bi tudi jaz rada nekaj časa zase, da se pomirim sama s sabo. ampak ON tega ne more razumeti!! jaz bi bila mogoče pripravljena nadaljevati najino zvezo čez nekaj časa. on tega noče. tudi pogovarjati se ne bo hotel z mano, če bova končala najino zvezo.

prosim vas pomagajte mi razrahljati ta tesni vozel, ki me muči. za nasvet vam bom zelo hvaležna!

le dan še naprej, Katra

Spoštovana Katra,
ne vem sicer, kako je možno nekoga nehote prevarati, razen če v to kategorijo štejete tudi “grešne” misli in ne samo dejanja.Vsekakor tičite v precepu, ki si ga še sami zatiskate in to povsem po nepotrebnem, če drži odločitev vašega fanta.Neodločnost,ki je včasih elementarna osebnostna poteza, lahko do neke mere ublažimo z asertivnim treningom in z vajami za okrepitev samospoštovanja.Ker so navodila za oboje obsežna, prilagoditi pa jih je treba vsaki osebi posebej, bo tej nalogi najlažje kos psihiater, čeprav nekateri spolšni zdravniki te vaje že s pridom uporabljajo.Kot vse kaže, zdravil zaenkrat ne potrebujete.

Lep pozdrav!

ko bi bil prevaran samo enkrat bi še šlo!!!!S tem fantom( z katerim je bla) se spogledujeta še sedaj! Imata dotike, objemanje itd. Pa če me ta punca pred drugimi na skrivaj zmerja, da sm prasec – to boli pa če prav nikoli v življenju ji nisem storil žalega. A si mogoče zaslužim takšen VZDEVEK? Tak, da nima smisla graditi znova!

>…ne vem sicer, kako je možno nekoga nehote prevarati…
ga. Doktor mislim, da ste v tem odgovoru(stavku) povedali vse!

S spostovanjem:
Fant, ki bi za to dekle dal vse tudi svoje skromno življenje!Pa sm naj reče, da ni res! DOKAZI: še ena priložnost za gradnjo ponovne zveze!

NE LAŽEM LOHK KR UMREM!

Živjo!
Upam, da boš našla kaj zase v teh mojih razmišljanjih in vprašanjih:
1. Zato, da lahko počnemo določene stvari, s katerimi se v celoti ne strinjamo v sebi (posamezni deli v nas samih), moramo predhodno nekaj narediti…ti si to očitno napravila tako, da nisi več razmišljala – izklopila svoj razum (da si prevarala fanta).
2. Praviš, da bi rada, da si on najde boljšo punco od tebe… Morda mnenje, ki ga gojiš o sebi, ni ravno lepo. Zakaj in kaj misliš napraviti glede tega, da se ne ceniš?
3. KAJ SI TI ŽELIŠ? KAKŠNEGA PARTNERJA IŠČEŠ? KAJ SI TI PRIPRAVLJENA DAJATI V ODNOSU?
LEPO, LEPO TE POZDRAVLJAM.

Pozdravljeni !?! ( njen fant – zaupaj nam ime saj si svoja oseba in ne samo njen )

Ne vem ali smo res tako naivni ali pa enostavno ljubimo. Popolnoma te razumem. Sama preživljam podobno – zato ti ne bom svetovala kot so nekateri meni, da jo zapusti. Samo ti veš kakšna so tvoja čustva do nje. Lahko, da se ti bo ( se nama bo ) obema v prihodnosti vse sesulo, lahko pa da ne…

Tole sem ti napisala v tolažbo malo pa tudi v svojo. Pogovor z nekom, ki te razume pomaga, vsaj meni.

Glede skromnega življenja – to je tvoje edino in zato ga vzemi za zelo zelo bogatega.

Včasih je prevara stopnička k dozorevanju… Včasih mora priti do tega zato, da se z rešitvijo tega problema zveza okrepi.

Pogoj po mojem pa je ta, da obstaja spoštovanje. Do sebe in do partnerja. Ti sebe ne spoštuješ, prav tako ne spoštuješ fanta. Morda je s fantom isto in tako se lahko mučita še leta, imata otroke, celo življenje lahko preživita v takem odnosu.

Po mojem je treba, če spoštovanja ni, zvezo prekiniti! In ko čustva odpovejo, je treba uporabiti razum.

New Report

Close