Pred časom mi je na uho prišla vest, da zet že nekaj časa prešuštvuje s krajevno carico na tem področju (mislim glede razdiranja zakonov, ker ima že kar nekaj zbirateljskih primerkov). Da ne bo pomote, ne krivim nje! Hočem samo povedat, da ni ravno težek plen. Novica me je prizadela, ker vem, da ga ima hčerka zelo rada in da mu ? vse verjame. Ni mi dalo miru, pa sem ga vprašala in mu povedala, kaj se govori. Ni zanikal !! Ni se izmikal !! rekel je, da ni to nič resnega, da ni tako kot zgleda. Nisem hotela podrobnosti. Prosil me je, da hčeri ne povem, ker bi jo prizadelo. Sem se strinjala, da bi jo in ne želim je prizadeti. Sem rekla, da ne bom, če bo takoj nehal. Zdaj pa me gloda vest. ali je prav, da sem z njim sklenila nek pakt, bi morala hčeri to povedati, je prav, da se distanciram ?? Če je ali ni nehal prav zaprav ne vem, ker ga ne zasledujem. Na zunaj zgledajo kot običajno, hčerka ne zgleda žalostna in zaskrbljena. Kaj menite ??

Moje mišljenje je,da se nikoli ampak res nikoli v nikogar ne vtikamo in ne obsojamo.Ker nikoli ne veš kaj čas prinese.Ali bi ti bilo prijetno če bi slišala govorice o tvoji hčerki po principu pisanja (prešuštvuje s krajevno carico na tem področju (mislim glede razdiranja zakonov, ker ima že kar nekaj zbirateljskih primerkov). Da ne bo pomote, ne krivim nje!)
Jaz ti svetujem,da pustiš stvari,da se sklistarizirajo in da sama rešita situacijo.
Želim,da bi se stvari lepo končale.Srečno !

Nisem hotela nikogar žaliti, včasih pa so nekatere stvari dejstvo. V majhnem kraju smo na žalost vsi bolj na očeh. O dobrih stvareh se običajno ne govori, o slabih pa hitro in v presežnikih. Tega se zavedam in nisem ravno pri tistih, da bi o drugih grdo govorila. Dokler gledamo na stvar kot opazovalci, smo lažje prizanesljivi, kadar je zaradi te osebe prizadet nekdo od tvojih, pa je druga muzika. Hotela sem povedat, da je ta ženska (ni namreč več mlada) do sedaj razbila že kar nekaj zakonov, ki se potem na žalost niso pokrpali, ko je svoje lovke spustila. Sploh ne trza na tiste , ki so še prosti, ampak strogo na takšne, ki so poročeni in kaj imajo. Ko je namen dosežen, torej, ko je družina razbita, ko je nekaj materialnih koristi, ga brcne v rit in gre osvajat naprej. Zdi se mi škoda, da gre zaradi avanture dober zakon in družina z otroci po zlu.

Jst se pa ne strinjam. Vas pa vprašam, si to želite, svojo lastno hčer pustiti v nevednosti, da njen mož ‘natepava’ krajevno carico. Ja, najlažje se je nevtikovati v zadeve, ki se nas kao ne tičejo, ampak…si res želite tega, neka pretvarjanja. Seveda ji ni povedal, zakaj bi ji, če pa se drži ‘pakta’, ki nikogar ‘kao’ ne prizadane. Zakaj se čudite, da ni reakcije, če pa niti ni bilo povoda zanjo. Pa se vam to zdi srečna družina, takšna, ki bi si jo želeli zase in svojo hčerko. Vem, da moraliziram, ampak…Mogoče pa že sluti, pa ji lastna mati prikriva tiste delčke, ki ji manjkajo, da si sestavi celotno realno sliko o svojem možu.

To niso dobro zakoni!
In prav brezpredmetno je govoriti o ženski, ki razbija zakone. Kakšni so ti moški, ki si dovolijo z njo skočiti čez plot, to je vprašanje.
Glede na to, da ste prepričani, da se slabe novice na vasi hitro širijo, imam občutek, da tudi vaša hči dobro ve, kaj se dogaja, a si raje zatiska oči.
Moje mnenje- če bi bila na vašem mestu, bi jo to povedala. Saj bo prej ali slej prišlo do nje..

http://med.over.net/forum5/read.php?151,6648165,6648583#msg-6648583

“Če sklenem kupoprodajno pogodbo z nekom, jo lahko razdre on ali jaz, ne tretja oseba. Če najamem flet pri nekom, me vrže ven lahko samo on in ne en xy, če … Če imam punco/ženo/fukfrendico najino vezo/zakon/dogovor lahko prekine ona ali jaz, ne neka tretja oseba.
Sem mlad, mi rad vstane, mam punco in če dam dol eno, ki ima večje joške kot moja, me ne bo tista tretja zlorabila in ONA razdrla mojo vezo, ampak sem JAZ sam odgovoren in posledično kriv. A ni to čist logično, za boga milega?!”

Tale “krajevna carica” je očitno samska pa še seksa povrhu, kar je za takele tercialke smrtni greh. Pa nič je ne kriviš. Raje bi hčeri uničila zakon. bljak.

Draga tašča vem,da ste v negotovosti in kaj narediti to je vprašanje.Moj bivši mož se je ujel na limance ravno taki ženski in zakon je šel pred desetimi leti po zlu.Iz svojih izkušenj vem,da vas boli za znoreti.Kako bo šele hčerko.Meni je povedala takratna najboljša prijateljica in o občutkih raje ne govorim.Je pa tudi vprašanje če se bo zet umiril in bosta imela še boljši zakon?Če ji poveste jo lahko rešite pred še večjim gorjem in lahko bo sčasoma sama videla,da on sploh ni bil zanjo.Vprašanje?
Je pa mene izučilo,da se ne vtikam več v nikogar.Saj veste tisto oni se pobotajo ti si pa osran.Jaz ji na vašem mestu nebi povedala odločal bo pa vaš občutek.Prespite in sama najdite zaključek.

Srečno!

Tadej ne vem kaj si hotel povedat, če hočeš – razloži ! Lahko pa ti zagotovim, da nisem tercialka in da na stvari ne gledam s tega zornega kota. Ne vem koliko let imaš, verjetno ne prav veliko. tako si zaenkrat razlagam tvoj prispevek mojemu vprašanju. Ko boš imel svoje otroke in boš trpel tudi v njihovem imenu in za njih, pa boš imel zvezane roke, pa se prosim javi ! Bova debatirala in upam, da bom s tabo bolj prijazna. Vpašanja nisem postavila zato, da bi me kamenjali, ker v večini primerov delamo po svojih najboljših močeh in z dobrim namenom. In ker me ne poznaš , imaš o meni premalo informacij, da bi me lahko sodil in ker moraš tudi na forumu ohranit kulturo. Pa lep pozdrav.

A 65 : nisem hotela razlagat kako in kaj in s kom se je moj zet zapletel. to je bilo odveč. Ja, kriv je samo on in nihče drug. Hotela sem povedat, da najbrž ni edini pod soncem, ki je skočil čez plot, ampak, da skok ni vreden vsega , kar lahko izgubi. Da verjetno ne gre za kakšno nesmrtno ljubezen zaradi katere bi bilo vredno vse skupaj vreči v koprive. Vsaj kolikor lahko ocenim jaz. Hčerka ga ima rada, mu še zaupa, skupaj gradita, imata otroke,…so res lepa družinica.

A veš, bi kar hitro nehala trzat na takšne, če ne bi noben poročen moški trzal na njo. Se mi zdi, da malo preveč samo njo očrnjuješ v stilu, da so tisti moški eni veliki reveži, ki jih je zapeljala grda, grda kača in razbila prfekten zakon.
Zato mislim, da tile zelo dobri zakoni, ki jih ti vidiš, so to le na zunaj, fasada. V resnici pa se tam zadaj dogaja marsikaj. In res misliš, da je zakon tvoje hčere in zeta tako zelo perfect?

Kot drugo sem prepričana, če bi se meni to zgodilo, bi moja mama nikoli ne šla delat nek pakt z mojim možem, pač pa bi prišla direkt k meni ter mi vse povedala. In to bi se mi zdelo edino prav.
Kaj misliš, kako bo hči gledala nate, ko bo nekega dne izvedela za moževe prevare ter to, da si ti vse to vedela? Jaz takšni mami ne bi odpustila do konca življenja.

Povej hčeri, pa naj se ona odloči.

Jaz načeloma sicer zagovarjam, naj vsak pometa pred svojim pragom. Ampak hčerin prag je na nek način tudi tvoj. Po moje imaš moralno dolžnost ji povedati, sploh ker je zet celo priznal.

Ah ti ubogi zapeljani možje , verjetno imaš prav ! Morala bi povedati hčerki. to sem zamudila in kaj zdaj ? Pakt je sklenjen, škoda narejena. Zakaj sem naredila tako ? 1. Ker imata doma deklico , ki svojega očka in mamico obožuje 2. ker je bila hčerka noseča 3. ker si nisem upala drugače. Ker me gloda črv dvoma, če sem naredila prav, sprašujem.

Če ne bo nikoli prišlo na dan, si naredila prav.

Če bo zet s svojim početjem nadaljeval in bo hči čez leta zvedela, da si ti vedela za kurbarijo, a prikrivala..pa ti lahko samo bog pomaga.

Pa saj je tvoja hči! Kako ji lahko kaj takega prikriješ?! Jaz bi zahtevala od zeta, da ji pove sam, mu dala nek rok in če ne bi, bi ji potem povedala sama.

To gledam iz svoje perspektive – če meni moja mama ne bi povedala česa takega, bi ji strašno zamerila in nikoli več zaupala.

Jaz se povsem strinjam z ristanijo od prve do zadnje črke!!!
Tašče, tebe bi jaz v rit poslala, če bi bila moja mama, za celo življenje. Zdelo bi se mi kot da si potegnila s zetom in ne z mano- lastno hčerko!

“Zdi se mi škoda, da gre zaradi avanture dober zakon in družina z otroci po zlu.” DOBER ZAKON?? Od kdaj pa zakon, kjer se zgodi prevara, smatramo za dober in po možnost trden?
Tašča pamet v roke!!

draga mama! ne pometaj pred tujim pragom, izrecno daj pred svojim. Nisi poštena do hčerke, niti
do zeta. Pakt zetom pomeni da mu na nek način držiš stran, ker po tvoje za tisto kar je naredil v
preteklosti ne bo nobenih posledic, če ne bo hčerka zvedela. Ni v redu. On je šel iz zakona, in tista ženska ni kriva nič. Mora enkrat sprejti odgovornost in za svoja dejanja odgovarjati…pred kom? očitno po tvoje pred nobenim. Postavi se v hčerkino kožo (da ti se dogaja enako, da enkrat
zveš da je pa tvoja mama vse to vedela in ti ne povedala), že zdaj te preletava srh, mar ne? bi mami odpustila? ne bi, ker ne bi mogla, ker bi bilo preveč boleče…
Poštenje do hčerke? vprašaj se sama? veš da ni pošteno, mar ne? povedala bi ji da bo čim prej
zvedela s kom živi, kdo je njen mož, in to iskreno, tako kot mama.
Kaj bo ona s tem naredila, je samo njena oziroma njuna stvar… lahko ostane v zakonu ali pa gre…samo ona se mora odločiti, brez tvojih mnenj in podpore za ali proti…
ko in če bo hudo, imej jo rada in stoj ob strani, tako kot znaš in zmoreš kot mama…vse dobro.

Draga tašča prespi!Iz lastnih izkušenj ti povem ne povej ji ti.Lahko je modrovati tukaj gor (sklepam,da sami taki,ki v življenju še niso izkusili gorja).

Ne vem kaj vas bolj bega. To, da obstaja in kako živi neka krajevna vladarka ali da je vaš zet domnevno zlezel k njej. Sami pišete, da zet ni ne potrdil, ne zanikal, oziroma, da je relativiziral morebitno prešuštvo.

Pogovorila sta se, sklenila sta zavezništvo in se zavezala k molčečnosti, da zaščitite koga?
Vi bi in ne bi odstopili od pogodbe z zetom. Zakaj ste jo sploh sklepali, če je bilo vse skupaj nepomembno? Komu ste bolj zavezani: zetu, hčerki ali sebi? Kaj ima vest pri tem? Kaj bi vi radi storili? Tega vam ne more nihče določiti. Ljudje so se in se bodo odzivali in odločali na različne načine v podobnih situacijah. Menim, da je najbolje, da se odločite sami in na svoj način, kakršenkoli že bo in prevzamete odgovornost in posledice za svoje dejanje.

Z vsemi vami se prav zaprav strinjam. Prav bi bilo, da bi povedala. Ampak kaj bi s tem naredila ?
Zakon bi propadel. Hči bi ostala sama z otrokoma. Najbrž nesrečna. Otroci razdvojeni. Zetu bi onemogočila, da ga dogodek izuči, ker se iz vsega učimo in večina od nas ni svetnikov in svetnic. Najlažje je prav zaprav povedati. Meni nič, tebi nič. Ohraniš zaupanje vase, vse drugo podreš. .Ko seštejem pluse in minuse , nisem čisto prepričana, kaj je prav. zato sprašujem. Mogoče pa je zet ob tem dogodku kaj spoznal in je bilo moje ravnanje pravilno. Mogoče. V nasprotnem primeru bo itak stvar tako in tako prišla na dan. In palica božja bo udarila tudi po meni. Vem. ampak upam na najbolje.

New Report

Close