Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca želodec in nosečnost

želodec in nosečnost

Pozdravljeni,

sem pred drugim postopkom ivf, moj problem pa je želodec, s katerim imam probleme že od 20 leta. Muči me prevelika količina želodčne kisline. Če jo ne zdravim z Ultopom, postane stanje obupno: pekoč občutek v grlu, spahovanje, slabosti, bruhanje, driska, napenjanje, vetrovi, boleč trebuh in želodec, slabo počutje, včasih tudi povišana temperatura. Nekaj dni še gre brez tablet, potem pa ne zmorem več. Sedaj že 5 let jemljem Ultop, več ali manj stalno. Ko še nisem imela Ultopov, sem shujšala v par mesecih kljub dietni prehrani iz 57 na 48 kg.
Ker imam že skoraj 40 let, ne morem več odlašati z nosečnostjo. Najprej so mi jo zdravniki več let odsvetovali zaradi želodca in poskušala sem z raznimi preiskavami – cel kup gastroskopij, koloskopij, vendar niso praktično ugotovili nič. Včasih vnetje sluznice, pred par leti so mi odstranili adenom iz dvanajstnika, drugače vse bp! Vse alergološke preiskave bp, razen manjše intolerance na mleko. Prejšni teden sem opravila še ph metrijo in manometrijo, zgodilo, se je, da tisti dan nisem čutila kisline, ugotovljen je bil minimalni refluks in več kisline kot normalno. Čim so mi naslednji dan izvlekli cevke, se mi je pričela izločati kislina kot za stavo, naslednji dan sem bila že spet na Ultopih!

Zdravniki torej ne najdejo nič, svetujejo mi, naj preneham jemati vsa zdravila, sama pa brez Ultopov pa ne morem živeti. Sedaj so mi vsi specialisti rekli, naj pričnem s postopki ivf, vmes pa naj se držim stroge prehrambene diete, zlasti nič maščob.

Bojim se nosečnosti, ker vem, da je zgaga že tako spremljevalni pojav pri nosečnicah, tablete pa prepovedane. Že 10 let se držim dietna prehrane, nič alkohola, kave cigaretov, mastnega… Mi lahko kakorkoli svetujete? Lahko jemljem Ultope do postopka, ko jemljem zdravila za stimulacijo ali ne?

Hvala za odgovor!

Draga gospa!

Predlagam, da se oglasite v moji ambulanti na naslovu Splošna ambulanta Vnanje gorice, Nova pot 5, 1352 Brezovica pri Ljubljani.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close