Najdi forum

želodec

Spoštovani!
Morda imate kakšen nasvet, kako pozdraviti težave z želodcem: preveč kisline, bolečine. Zaenkrat jemljem tablete ultop – že nekaj mesecev zapored. Vmes sem poslusila s sokovi – korenčkov na tešče, nato zeljni sok. Zlasti zeljni je stanje spet močno poslabšal (pekoče bolečine) in vrnila sem se k ultopu.
Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala
h.

Še enkrat Vas lepo prosim za nasvet, kako naj ravnam, da pozdravim želodec.
rada bi uredila te težave z dieto in naravnimi zdravili, ne pa z večnim jemanjem ultopa.
hvala za Vaš čas in trud,
hanuša

Najprej dva komentarja:

1. Jemanje tablet, ki vežejo ali zavirajo želodčno kislino, je samo lajšanje simptomov. Želodčne kisline imate preveč, ker ste zakisani. To na mojih predavanjih zelo nazorno in natančno razložim, zato vas vabim na naslednje predavanje 20.3. 2007 v Ljubljani (več na spletni strani ).
2. Predvidevam, da z zeljnim sokom mislite na zeljnico od kislega zelja. Kisli izdelki so pri povečani želodčni kislini neprimerni (na primer kis, limona), ker še dodatno dražijo želodčno sluznico. Po razkisanju telesa lahko te uzdelke zopet uživamo, ne pa v akutni fazi težav.

O razkisanju smo že toliko pisali, tako sa si lahko vse preberete v že objavljenih odgovorih.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close