Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Želodčne težave

Želodčne težave

Lepo pozdravljeni!
Star sem 22let in imam težave z zgago že dobre 4 mesece. In sicer cca 1 uro po obroku se mi pojavi zgaga to pa sicer izgleda takole, vedno ko rignem se pojavi pekoč občutek za prsnico, če ne rignem me tudi peče ne. Zadnje dni pa opažam da so v blatu prisotne tudi majhne črne pikice. Zanima me za katero bolezen so značilni takšni simptomi. Ali je mogoče da se je pojavil rak želodca kar me tudi najbolj skrbi. K zdravniku sem naročen ta teden a me vseeno zanima še drugo mnenje.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem, lp

Pozdravljeni, zgaga oz refluks se mi zdi najverjetnejsa moznost.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor. Zanima me še samo kaj bi lahko bile te črne pikice v blatu. Hvala lp

Običajno zgolj delci neprebavljene hrane

Bil sem pri zdravniku in sicer opravil sem krvno sliko ki je bila ok. Zdravnica mi je predpisala zdravila za zgago. Zanima me ce je krvna slika ok ali je lahko v ozadju vseeno kaksna hujsa bolezen. Lp

Pozdravljeni, krvno sliko je seveda treba interpretirati v kontekstu težav, normalna krvna slika pa seveda ni garancija zdravja. Lep pozdrav

Ali se rak zelodca ne vidi po krvni sliki?

Ne

Eh, kaksen rak neki. Kupi si tester za zelodcno bakterijo(Heliobacter pylori) . Ta bakterija vcasih dela hude tezave. Ce bo rezultat pozitiven, moras na slikanje zelodca(npr. v Rogasko, kjer ni nic hudega). Dobis antibiotike in si odresen vsakodnevnih muk z zelodcem. Tester dobis na spletu za 14 do 20€….npr.pri Spletni fuziji v Lj po spletu ali osebno

New Report

Close